Potrebno srce diferencijala
-
- Poruka: 14
- Član foruma od: subota, 19. sep. 2009. u 15:07h
Potrebno srce diferencijala
Potrebno srce diferencijala za Taunusa (po menama zupcanika uklapaju se zupcanici sa Caprija) sa prenosnim odnosom 3.22 ili 3.09. Diferencijala sa tim prenosnim odnosima su se ugradjivali na Caprije 2.0 i jace (2.3, 2.6, 2.8 i 3.0)
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
Re: Potrebno srce diferencijala
gde je utisnuto na diferencijalu oznaka za prenos
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Na obodu koji spaja srce sa trubom(na srafu) se nalazi mala plocica na kojoj se nalazi odnos
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
e te odnose ces malo teze da nadjes
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
Ne bi bio ovde da ih je "lako" naci, na dosta otpada kazu da su ih imali ali pobacali posto se niko nije ineresovao za njih. No nadam se da cu imati srece, u principu radi se o standardnim diferencijalima "jacih" Caprija 3.22 se ugradjivao na V6 2.0 i V6 2.3 dok se 3.09 nalazio u V6 2.8 i V6 3.0. Tako da ako neko zna za neki skrseni Capri tog tipa bio bih sretan da mi dojavi
.

- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
ja imam od taunusa tc2 2.0 ali neznam dali je bio redni motor u njemu ili v6 ?
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
3.22 je mislim bio u 2.6 , 2.8 ,2.8i
a 3.09 mislim samo u turbo varijanti (za koju ja nisam cuo od nikog da je ikad prosla kroz Srbiju ,a na da je tu)
Probaj odnos sa tockovima da dobijes
U taunusu nikad nije bio brzi od 3.44(mozda turbo may,koji je ovde redji od cossie)
a 3.09 mislim samo u turbo varijanti (za koju ja nisam cuo od nikog da je ikad prosla kroz Srbiju ,a na da je tu)
Probaj odnos sa tockovima da dobijes
U taunusu nikad nije bio brzi od 3.44(mozda turbo may,koji je ovde redji od cossie)
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
Po odnosu obrtaja kardan-tockovi trenutno imam 3.44 (provericu kada ga budem skinuo zbog farbanja), sto je u principu OK ako uspem da nabavim 5-to stepeni menjac. Problem ce biti ako ide u kombinaciji sa 4-stepenim E-type menjacom, super ubrzanje mala brzina i velika potrosnja. No mozda uspem naci menjac od Sierre XR4i.
A prenos 3.09 je bio u Capriju 2.6RS, Capri 2.8, 3.0 i u turbo varijanti i vrlo je redak za sto si definitivno u pravu. Idealna varijanta bi bila 5-to stepeni sa 3.22 mozda mi se i posreci!
A prenos 3.09 je bio u Capriju 2.6RS, Capri 2.8, 3.0 i u turbo varijanti i vrlo je redak za sto si definitivno u pravu. Idealna varijanta bi bila 5-to stepeni sa 3.22 mozda mi se i posreci!
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Koji ti to V6 motor stavljas pa ti treba tako dug prenos ?
Potrosnja na tim matorim automobilima je mahom uslovljena gomilom lezajeva u prenosu koji se ne vrte tako lako vise ... Tako da nema mnogo razlike u potrosnji izmedju 4 i 5 stepenog menjaca ...
Imas ovde na forumu link ka nemackom sajtu gde imas sve tehnicke detalje vezane za kaprija ....
Potrosnja na tim matorim automobilima je mahom uslovljena gomilom lezajeva u prenosu koji se ne vrte tako lako vise ... Tako da nema mnogo razlike u potrosnji izmedju 4 i 5 stepenog menjaca ...
Imas ovde na forumu link ka nemackom sajtu gde imas sve tehnicke detalje vezane za kaprija ....
-
Auto je kompletno rasturen u delove, radi se totalna reparacija mehanike. Ici ce i novi kradan, lezajevi a i kompletno repariran trap.