milosC_MAX
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: milosC_MAX
Pazi ako je taj broj motora upisan u saobraćajnu i slaže se sa brojom motora na samom motoru... nakrivi kapu i pun gas 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
e da pogledaj dali je taj broj na broju sasije
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ja bih seo na grbaču prodavcu da sam na tvom mestu. Naravno da ti je bolja varijanta taj motor, ali si sad dobio divljaka, a platio si punu cenu i od povoljnosti imaš jedino jeftiniju registraciju za par hiljada dinara...
Vredi li to? Kome ti to posle da objasniš jednog dana kad budeš recimo prodavao auto?
Nek' ti prodavac objasni i obrazloži kako i zbog čega je došlo do toga...
Vredi li to? Kome ti to posle da objasniš jednog dana kad budeš recimo prodavao auto?
Nek' ti prodavac objasni i obrazloži kako i zbog čega je došlo do toga...

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
To je jedino logično odraditi za početak... mi se svi malo šalimo ali stvar je ozbiljna 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: nedelja, 2. dec. 2012. u 15:03h
Zvao sam ga on kaze da ne zna nista o tome,jer na svim papirima pise 1.6,tako je carinjen. Al ako bude bilo kakvih problema on ce da resi. To me malo tesi,al opet mi nije sve jedno.
- darko darko
Malo je kasno za resenje, vrv je radjena carina kako se radi kod nas, i to je proslo, e sada, mnogo je komplikovano ispravljanje sada, nego rpe registracije, tako da gleda da izvines "skine" nije toliko strasno, osim prodaje, ako nije makknut, a neverujem da ce neko da se ebe za forda, ti legalan, samo kubikaza, a to ide vrv na tehnicki i menja se, bez zajebancije pogledaj brojeve, i slikaj motor, bez plastike naravo.
-
Sutra cu to da odradim pa stavljam slike motora,i provericu brojeve. Svestan sam toga da je komplikovanije sada to sve ispravljati,al kada i ja nosam sve na vreme proveravao. Jbg,kad sam jos uvek naivan i verujem ljudima. Hvala vam svima na savetima i podrsci.
- totti
Moj ti je savet da mu vratiš auto i da ti, pored para koje će da ti vrati, nadoknadi i troškove registracije... 

- darko darko
neboj se nisi jedini, meni je gagi uocio gresku na deklaraciji na borju sasije, nepsismeni carinici, panduri, salterski radnici, sve to brate preko veze zaposleno, bezobrazno
- totti
Za ovaj konkretan slučaj ne verujem da je slučajna greška, mada ne shvatam i dalje poentu svega...

- darko darko
to zna samo onaj ko ga je carinio, zasto nemam pojma, dal se menjalo nesto za euro klase, al 2.0 je euo 4 motor
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ko ce ga znati zasto su to uradili,uopste nema logike,a to sto ti on kaze da ce nadoknaditi ako bude nesto
,samo mu se zahvali i zahtevaj da ti odmah to resi,jer ce posle biti kasno.OBAVEZNO cuvaj sve papire sto imas od kola,a meni posalji to sto treba da posaljes 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 78
- Član foruma od: petak, 10. feb. 2012. u 23:10h
nista ti ne vrede posle nikakvi papiri brate, kad dodju i iduzmu auto, u 99% slucajeva kupac ostane i bez para i bez kola..ovaj prodavac muvator ce da te laze posle stalno nesto, resavaj to odmah, a problem uopste nije mali ako je odradjena carina i registracija sa pogresnim motorom..a da je tako carinjen zbog smanjenja troskova, to je nebuloza u koju nemoj da verujes ni slucajno jer je usteda zanemarljiva..ja sam malo upucen u tu problematiku, tako da znam sta sledi ako dodje do nekih pproblema..uzece auto, parkirati ga na neki carinski plac na par godina dok traje provera..a i ako se nista ne desi, sutra ces pri preprodaji da se nadjes u teskoj situaciji sigurno, u najmanju ruku ces auto prodavati znatno jeftinije i to ako uopste nadjes nekog ko hoce da rizikuje..
- totti
-
Sada sam u fazi resavanja,odnosno istrazujemo ko je prepravio podatak. Do kraja sledece nedelje cu znati na cemu sam,jer me sada hvataju Bozicni praznici. Uglavnom resice se jer ne zelim da imam bilo kakve neprijatnosti,jer sam vec to prosao jednom,i ne zelim ponovo.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
C max
a sto se tice cele situacije... heh... ja imao problema sa brojem motora (umesto 11 slova/brojeva, meni upisu 21. ispadne kao da sam kucao motor), nemoj da se brines... oni imaju 30dana da provere auto preko interpola da li je kraden... ako ti se br motora i sasije slaze sa fabbrickim onda nakrivi kapu... jedino moze da se desi da na tehnickom neko ko se razume vidi da nije 1.6 i da tako stavi u napomeni... ostalo ce sup da resi i da ti preprave saobracajnu. procedura od par dana. to je to

a sto se tice cele situacije... heh... ja imao problema sa brojem motora (umesto 11 slova/brojeva, meni upisu 21. ispadne kao da sam kucao motor), nemoj da se brines... oni imaju 30dana da provere auto preko interpola da li je kraden... ako ti se br motora i sasije slaze sa fabbrickim onda nakrivi kapu... jedino moze da se desi da na tehnickom neko ko se razume vidi da nije 1.6 i da tako stavi u napomeni... ostalo ce sup da resi i da ti preprave saobracajnu. procedura od par dana. to je to
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- totti
- Dule.M
- Poruka: 119
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h
Ne bih da te plasim ali vidi da to sredis cim pre.
Imao sam lose iskustvo i sad sam prema svemu ne poverljiv.Kupim 2004 pasata od nekog tipa na oglas.Auto se vodio na njega i ja posle provere u supu (da je regularan) odem kupim auto i uradim prenos na svoje ime.Registrujem ga bez problema.Posle uradim jos dva puta registraciju (znaci tri registracije) i onda cujem od strica da me milicija stalno trazi na staroj adresi.Pomislim sta je sad pa nije moguce da mi interventna dolazi zbog prekoracenja brzine ili nepropisnog parkiranja?
Jedno jutro zvoni mi telefon i trazi me nacelnik supa da odmah dodjem na Cukaricu i to sa kolima.
Pita sta imas od kola, ja kazem pasata, to znam sta jos.
Nista.
Sta si vozio pre.
Ficu,Juga,Keca,Golfa 1
To me ne interesuje nego nesto novije.
Posle duzeg propitivanja ustanovi da ja nisam nista mutio ali da je predhodni vlasnik radio fals papire preko vojske u Kraljevu.Kaze da ostavim kola.
Posle tri meseca auto mi odvezu u Nacional gde su mutni automobili (ima ih na 1000).Godinu dana je trajala agonija oko povratka.
Zovem bivseg vlasnika a on u zatvoru.
Na kraju ga puste i on potvrdi da je mutio sa nekim tipom sa Bubanj potoka.Odradili su 73 auto i sve na istu foru.Svima su bili oduzeti automobili (pun sto predmeta).
Srecom samo je meni platio troskove carine regularne od nekih 100.000 a ostalima nista.Niko od nas nije bio u mogucnosti da sam plati (glupost u zakonu) i podigne svoja kola jer se vise isplati dati 1000e nego izgubiti 4000e.
Pitao sam sudiju kako mozete da mi oduzmete auto posle tri godine kad lepo pise da provera traje mesec dana i cime ste vi nas zastitili od takvih prevaranata kad meni u supu ne mogu da kazu da je auto ne regularan.Kaze jbg.
P.S nema sad ovo mnogo veze sa ovim tvojim slucajem ali cisto da se izjadam kakve sve zajebancije mogu da se dese i da covek n...be ni kriv ni duzan.
Imao sam lose iskustvo i sad sam prema svemu ne poverljiv.Kupim 2004 pasata od nekog tipa na oglas.Auto se vodio na njega i ja posle provere u supu (da je regularan) odem kupim auto i uradim prenos na svoje ime.Registrujem ga bez problema.Posle uradim jos dva puta registraciju (znaci tri registracije) i onda cujem od strica da me milicija stalno trazi na staroj adresi.Pomislim sta je sad pa nije moguce da mi interventna dolazi zbog prekoracenja brzine ili nepropisnog parkiranja?
Jedno jutro zvoni mi telefon i trazi me nacelnik supa da odmah dodjem na Cukaricu i to sa kolima.
Pita sta imas od kola, ja kazem pasata, to znam sta jos.
Nista.
Sta si vozio pre.
Ficu,Juga,Keca,Golfa 1
To me ne interesuje nego nesto novije.
Posle duzeg propitivanja ustanovi da ja nisam nista mutio ali da je predhodni vlasnik radio fals papire preko vojske u Kraljevu.Kaze da ostavim kola.
Posle tri meseca auto mi odvezu u Nacional gde su mutni automobili (ima ih na 1000).Godinu dana je trajala agonija oko povratka.
Zovem bivseg vlasnika a on u zatvoru.
Na kraju ga puste i on potvrdi da je mutio sa nekim tipom sa Bubanj potoka.Odradili su 73 auto i sve na istu foru.Svima su bili oduzeti automobili (pun sto predmeta).
Srecom samo je meni platio troskove carine regularne od nekih 100.000 a ostalima nista.Niko od nas nije bio u mogucnosti da sam plati (glupost u zakonu) i podigne svoja kola jer se vise isplati dati 1000e nego izgubiti 4000e.
Pitao sam sudiju kako mozete da mi oduzmete auto posle tri godine kad lepo pise da provera traje mesec dana i cime ste vi nas zastitili od takvih prevaranata kad meni u supu ne mogu da kazu da je auto ne regularan.Kaze jbg.
P.S nema sad ovo mnogo veze sa ovim tvojim slucajem ali cisto da se izjadam kakve sve zajebancije mogu da se dese i da covek n...be ni kriv ni duzan.

-
Slican slucaj sam imao sa prvim autom. Odem na granicni prelaz kelebija,jer mi je prijatelj tada radio tamo i hajde da proverimo auto. Kada ono auto sklapan od 3 auta. I ja da vratim auto lik kaze ja sam preprodavac nemam vise te pare vratio sam dugove. I ja u Nis predam auto u policiju i pocne s.anje koje je trajalo godinu i dva meseca. Zato se sada i bojim da mi se isto to ne dogodi. Sutra idem kod ovog lika pa da vidimo sta cemo.
-
Da li neko moze da mi kaze koji je promer rupa na c-maxu 2005?
- Dule.M
- Poruka: 119
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h
Tehnicki parametri: Velicina: 16`; sirina: 6.5J; precnik centralne rupe: 63.3; razmak izmedju rupa: 108; broj rupa: 5; ET: 52.5milosC_MAX piše:Da li neko moze da mi kaze koji je promer rupa na c-maxu 2005?
- totti
Jesi kupio od nekog privatnog lica ili na nekom placu? Na koga je auto carinjen, na firmu ili na fizičko lice (kad si kupovao auto, jesi dobio fakturu na svoje ime ili kupoprodajni ugovor)? Ako je sve to na firmu, a ovaj počne da ti nešto vrda, slobodno mu preti svim i svačim, a možeš i da kontaktiraš firmu na koju se carinio auto, pa i njima da malo zapretiš tužbom, novinama... Nikome ne treba publicitet za par hiljada €
Ni na šta ne pristaj, osim na kompletan povraćaj novca i sve troškove koje si imao nakon kupovine, pa nek' se oni j*bu posle sa tim autom

Ni na šta ne pristaj, osim na kompletan povraćaj novca i sve troškove koje si imao nakon kupovine, pa nek' se oni j*bu posle sa tim autom