Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Poliranje

Spoljašnje uredjivanje.
darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Poliranje

Poruka od darko darko » utorak, 25. dec. 2012. u 00:10h

sa 1500 i 4000 nema sta da upropastis , od njega dobijas savete kako bi on odradio, sto moze , a od mene za pocetnike, capiras, stim nema sta da sjebes, vodena 4000 ide na poliku kao sundjer, i samo toci vodu, prskaj da bude mokra, probusi flasu, a polirku crni najmeksi sunjer i g3 za pocetak, ukrug kocku po kocku pa obrises vatom i redom, najmanja brzina stalno u pokretu masina, kada obrises prati kako izgleda, izostri o mrgreen Ko, i polako u pocetku vise posmatraj, uvek kvasi. Sada dele savete, poliranje farbanje, a kad im oteras kola, samo zbrzaju, i upropaste, ispadne bolje ja laik uradim od njih, nije komplikobano samo da jednom vidis, i probas, nemoze niko da te uci preko foruma, ili uradis ili ne

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » utorak, 25. dec. 2012. u 00:16h

Imam neki stari polomljen branik pa cu na njemu da probam, vidim kako, sta i onda cu preci na auto.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 25. dec. 2012. u 00:18h

imam ja neka plekana vrata od 10 kvadrata pa cu ti dati da se vezbas..blizu smo..:D

PMilan

Poruka od PMilan » utorak, 25. dec. 2012. u 00:23h

Da svratim do tebe, cesto sam u ue pa da ih nabacimo preko drzaca :-D da se necimas da mi ih jos i dovozis, sramota je :-D

rele
Poruka: 22
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 23:47h
Kontakt:

Poruka od rele » utorak, 25. dec. 2012. u 00:28h

darko darko piše:sa 1500 i 4000 nema sta da upropastis , od njega dobijas savete kako bi on odradio, sto moze , a od mene za pocetnike, capiras, stim nema sta da sjebes, vodena 4000 ide na poliku kao sundjer, i samo toci vodu, prskaj da bude mokra, probusi flasu, a polirku crni najmeksi sunjer i g3 za pocetak, ukrug kocku po kocku pa obrises vatom i redom, najmanja brzina stalno u pokretu masina, kada obrises prati kako izgleda, izostri o mrgreen Ko, i polako u pocetku vise posmatraj, uvek kvasi. Sada dele savete, poliranje farbanje, a kad im oteras kola, samo zbrzaju, i upropaste, ispadne bolje ja laik uradim od njih, nije komplikobano samo da jednom vidis, i probas, nemoze niko da te uci preko foruma, ili uradis ili ne

Od mene dobija savete kako treba da uradi,jasno i precizno a sto je vrlo vazno i provereno.
A kada se decko izjasni na koji nacin ce da radi ( rucno ili masinski) i sa kojim pastama dobice jos puno saveta ali na p.p,a ti nastavi da radis kako radis i nemoj slucajno da prihvatis tudje mukom steceno znanje koje se nudi 'na izvolte'.

Posto kazes da 'samo zbrzaju i upropaste' i da ti bolje uradis opet ti kazem daj koju fotku tvojih radova.

A tek izjava za najmanju brzinu hahahaha
pa da stalno kvasi,najmeksi sundjer.....

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 25. dec. 2012. u 00:29h

ma vrata su u funkciji bre..nego poneses znanje alat i neku kapu da ti ne bude ladno i udri..

PMilan

Poruka od PMilan » utorak, 25. dec. 2012. u 00:42h

Moras mi obezbediti jedan radijator ili kalorifer. Nije zbog mene nego kazu da nevalja polirati na hladnom, stvrdne se pasta :-D

macaneli
VIP
Poruka: 9923
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 25. dec. 2012. u 01:01h

Slika
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 25. dec. 2012. u 01:11h

rele piše:
darko darko piše:sa 1500 i 4000 nema sta da upropastis , od njega dobijas savete kako bi on odradio, sto moze , a od mene za pocetnike, capiras, stim nema sta da sjebes, vodena 4000 ide na poliku kao sundjer, i samo toci vodu, prskaj da bude mokra, probusi flasu, a polirku crni najmeksi sunjer i g3 za pocetak, ukrug kocku po kocku pa obrises vatom i redom, najmanja brzina stalno u pokretu masina, kada obrises prati kako izgleda, izostri o mrgreen Ko, i polako u pocetku vise posmatraj, uvek kvasi. Sada dele savete, poliranje farbanje, a kad im oteras kola, samo zbrzaju, i upropaste, ispadne bolje ja laik uradim od njih, nije komplikobano samo da jednom vidis, i probas, nemoze niko da te uci preko foruma, ili uradis ili ne

Od mene dobija savete kako treba da uradi,jasno i precizno a sto je vrlo vazno i provereno.
A kada se decko izjasni na koji nacin ce da radi ( rucno ili masinski) i sa kojim pastama dobice jos puno saveta ali na p.p,a ti nastavi da radis kako radis i nemoj slucajno da prihvatis tudje mukom steceno znanje koje se nudi 'na izvolte'.

Posto kazes da 'samo zbrzaju i upropaste' i da ti bolje uradis opet ti kazem daj koju fotku tvojih radova.

A tek izjava za najmanju brzinu hahahaha
pa da stalno kvasi,najmeksi sundjer.....
kada budes ispolirao aluminijum da izgleda kao ogledalo iz svi uglova sa primitivnim alatom, onda mi se javi, domaci zadatak Slika
Slika
Slika

rele
Kontakt:

Poruka od rele » utorak, 25. dec. 2012. u 10:49h

Ovo apsolutno nema veze sa zadatom temom o poliranju boje, poliranje aluminijuma i boje se dosta razlikuje.
Ali vec kad prozivas evo i tebi malo domaceg,gotovo sve na ovom motociklu pocevsi od felni,90% alu i hrom delova je polirano,a felne su ispravljane i u tom procesu malo i ostecene tako da sam ih krenuo prakticno od nule tj sa smirglom 150.

Slika
image hosting sites

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 25. dec. 2012. u 11:37h

al si ga ispolirao svaka ti dala, evo imas bambi od mene thumbsuph
ovo je niklovano nije polirano, razlika ogromna u poliranju aluminijuma i farbe, aluminijum je zajebaban sacuvaj boze, da je lako radio bi ga svako, ne bi rols rojs imao haubu od poliranog aluminijuma da moze svako, uvek imas riseve, i da bi dobio ovako, moras u krug da poliras felnu i napravis oprticku varku da ih nema, sa glupavom smirglom sto sam imao i glupim alatom, extra sam odradio, kucam dva sata poruku da ti razjasnim zasto i dete mi obrise, necu njemu da kazem udri sve smurgle po redu samo pun gas jer nezna gde kada koliko i kada je dosta, nije covek radio poliranja zaebace nesto, vidis da oce brusalicom da polira auto, dosta mu je 4000 po autu i 1500 oko brava da se nezajebe, a neznam na slici tvojoj (jel ono ivicu zakaci malo na braniku, ima crnog na ivici branika ili je svetlo, mada izpo je do OO, isao si redom vidi se, sad su ja da kupim neku glupu poirku i OO paste da mu se naebem keve) ulazim u raspravu za dz, nisi ni procitao da koristi sve razlicite smirgle na dva razlicita mesta a dajes savet kako je veliki skok sa jedne na drugu, nije-probaj videces da nema razlike posle porliarnja, cak bi trebao 1500 svuda, al ajde ovako je lakse i manje rizicno za njega, ulazis u raspravu dzabe, meni nadjes nadjes kritike, a ides polir smirglom pre farbanja :ozid: dajes savete udri smirglom a nisi ni video auto u kom je stanju, kako god da je stanje 4000 1500 nemoze da mu skodi, a ako ima pare neka kupuje sundjere 2000 3000 pa tek onda 4000, on ako ce da kupuje sav alat i sve paste po redu kvalitenije, tako da radi, bolje da plati jeftinije mu je, mada tesko, ko ce da uradi bas ono da se trudi toliko.
koje ispravljane felne gde to pise, jel ti uopste citas tudje postove ili samo "posejes" pamet po forumu pa sta nikne, da si citao post ne bi me nervirao i ove raspravke ne bi bilo, ne razumem sta 150 za farbu zasta? odosmo u off dzabe, felne su prvo ispraljane pa sredivane, ja se iskljucujem iz teme, a i poliranje mi je preko glave lol :wtf:

PMilan

Poruka od PMilan » utorak, 25. dec. 2012. u 12:37h

Sad sam gledao na netu, polirke idu do 3k obrtaja dok brusilice nema ispod 6k tako da sa brusilicom mogu samo sr**e da napravim. Videcu da nadjem od nekoga polirku, ako ne nadjem idem na rucno poliranje. E sad, da li valja smirglati kad se radi rucno? Predpostavljam da treba vise trljanja ako se smirgla jer ima vise ogrebotina.

rele
Kontakt:

Poruka od rele » utorak, 25. dec. 2012. u 17:54h

darko darko piše:al si ga ispolirao svaka ti dala, evo imas bambi od mene thumbsuph
ovo je niklovano nije polirano, razlika ogromna u poliranju aluminijuma i farbe, aluminijum je zajebaban sacuvaj boze, da je lako radio bi ga svako, ne bi rols rojs imao haubu od poliranog aluminijuma da moze svako, uvek imas riseve, i da bi dobio ovako, moras u krug da poliras felnu i napravis oprticku varku da ih nema, sa glupavom smirglom sto sam imao i glupim alatom, extra sam odradio, kucam dva sata poruku da ti razjasnim zasto i dete mi obrise, necu njemu da kazem udri sve smurgle po redu samo pun gas jer nezna gde kada koliko i kada je dosta, nije covek radio poliranja zaebace nesto, vidis da oce brusalicom da polira auto, dosta mu je 4000 po autu i 1500 oko brava da se nezajebe, a neznam na slici tvojoj (jel ono ivicu zakaci malo na braniku, ima crnog na ivici branika ili je svetlo, mada izpo je do OO, isao si redom vidi se, sad su ja da kupim neku glupu poirku i OO paste da mu se naebem keve) ulazim u raspravu za dz, nisi ni procitao da koristi sve razlicite smirgle na dva razlicita mesta a dajes savet kako je veliki skok sa jedne na drugu, nije-probaj videces da nema razlike posle porliarnja, cak bi trebao 1500 svuda, al ajde ovako je lakse i manje rizicno za njega, ulazis u raspravu dzabe, meni nadjes nadjes kritike, a ides polir smirglom pre farbanja :ozid: dajes savete udri smirglom a nisi ni video auto u kom je stanju, kako god da je stanje 4000 1500 nemoze da mu skodi, a ako ima pare neka kupuje sundjere 2000 3000 pa tek onda 4000, on ako ce da kupuje sav alat i sve paste po redu kvalitenije, tako da radi, bolje da plati jeftinije mu je, mada tesko, ko ce da uradi bas ono da se trudi toliko.
koje ispravljane felne gde to pise, jel ti uopste citas tudje postove ili samo "posejes" pamet po forumu pa sta nikne, da si citao post ne bi me nervirao i ove raspravke ne bi bilo, ne razumem sta 150 za farbu zasta? odosmo u off dzabe, felne su prvo ispraljane pa sredivane, ja se iskljucujem iz teme, a i poliranje mi je preko glave lol :wtf:

Svojim izjavama potkrepljujes svoje neznanje o zadatoj temi,na doticnom motociklu su niklovani auspusi,poklopci ventilai,korman i jos par sitnica a sve ostalo ukljucujuci i felne je polirani aluminijum.
Takodje tvoje brkanje i izvrtanje mojih recenica pokazujeu koliko nisi upucen i dajes pausalne ocene necijeg rada i sto je jos gore ne adekvatne savete.

Ivane
vec sam ti ranije napisao,ako planiras da radis rucno smirglanje bih izbegao a ako bas hoces da smirglas strogo se ogranici na greske koje hoces da saniras a ostalo samo poliraj.
Za rucno mislim da ti je bolje da uzmes Farekline paste,one su i za rucno i masinsko poliranje,nisu neki ekstra kvalitet ali rade vrlo pristojno.
Postoje i odredjeni proizvodi od Meguiarsa koje je Bo ranije pomenuo ali nisam siguran koliko su ti dostupni.

A sto se tice masinskog poliranja i 3000 rpm je puno i skoro nikada se nekoristi,tu vec ima dosta vise varijabila nego kod rucnog poliranja i ako se odlucis na taj nacin da radis,javi sta i kako planiras pa da ti dam par smernica.

bo.
Poruka: 1043
Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h

Poruka od bo. » sreda, 26. dec. 2012. u 09:30h

darko darko piše: 1.... vidis da oce brusalicom da polira auto, dosta mu je 4000 po autu i 1500 oko brava da se nezajebe,
2...a dajes savet kako je veliki skok sa jedne na drugu, nije-probaj videces da nema razlike posle porliarnja, cak bi trebao 1500 svuda,
3...a ides polir smirglom pre farbanja :ozid:
4...dajes savete udri smirglom a nisi ni video auto u kom je stanju,
5...kako god da je stanje 4000 1500 nemoze da mu skodi,
6... a ako ima pare neka kupuje sundjere 2000 3000 pa tek onda 4000,

bolje da plati jeftinije mu je, mada tesko, ko ce da uradi bas ono da se trudi toliko.

ne razumem sta 150 za farbu zasta?
Neznam zbog čega mu je uopće potrebno šmirglanje, prvo i osnovno je da se vidi kakvo je stanje laka uživo. Pisati/govoriti o tome, čak i vidjeti sliku, je bespotrebno.
Mogu se na ovaj način dati samo općenite smjernice (što rele i kaže).

1. kažeš da mu trebaju ove gradacije šmirgle a pod 4. to spočitavaš

2. pravilo u detailingu je da se poštuje redoslijed tijekom šmirglanja, da bi se lak doveo u što bolje stanje za poliranje, da krajnji rezultat bude "ogledalo". Finija gradacija popravlja sve što grublja napravi.

3. to radi da bi eliminirao/smanjio narančinu koru i to je pod obavezno ako ne želiš narančinu koru!

4. daje savjet o gradacijama i potpuno se slažem da treba poštovati redoslijed, tako veliki skok je prevelik (1500 --> 4000).

5. Može da škodi, ovisi kakav je lak i kako se radi. Pitanje je koja je farba u pitanju, da li je 1K, 2K.. u to ne ulazim ne razumijem se baš u lakiranje.

6. ako ima pare, treba otići kod profesionalca koji se s tim bavi kvalitetno - znam ih nekoliko jer sam vidio njihove radove. A nisu pare jedina stavka, prvo se treba puno informirati o detailingu prije početka bilo kupovine materijala bilo samog rada. I naravno da u početku to neće biti baš naj nja, ali s vremenom i praksom će se i rezultati poboljšavati. Ovo pišem iz vlastitog iskustva.

Podržavam sve što je rele napisao thumbsuph
Sa P150 se ide kad je felga totalno u banani, dugotrajan proces i ne bih to volio raditi.

Nisam ovim postom htio nikoga uvrijediti/omalovažavati, samo iznosim svoje viđenje činjenica.
Ako sam koga uvrijedio, izvinjavam se unaprijed jer mi to nije namjera.
:beer:
Mondeo Mk4 2,5 Duratec Titanium

Focus Mk2 FL 1,6 Duratec 2010 Colorado red

macaneli
VIP
Poruka: 9923
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 30. dec. 2012. u 20:00h

ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Odgovori

Povratak na „Styling eksterijera“