veca potrosnja zimi normalno ili ne
Moderator: Dragomir
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: veca potrosnja zimi normalno ili ne
to su ovi ekolozi izmislili..u eu ja zabranjeno da auto radi u mestu dok ti cistis sneg, pisas i sta vec..

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Tako je, zamalo da dobijem cusku od tece kad sam u ch pre par meseci upalio auto da radi dok sam cistio sneg, da je neki komsija prijavio nahebao bi 
Trosi svima vise sad to je normalno, meni Mondeo cepa izmedju 8 i 9, nisam siguran jer jos nisam merio. Sneg, led, relativno kratke relacije, lose gume koje se stalno ispumpavaju, cudan rad motora sto verovatno znaci da ce neka dizna uskoro da bude gecrkt i eto velike potrosnje

Trosi svima vise sad to je normalno, meni Mondeo cepa izmedju 8 i 9, nisam siguran jer jos nisam merio. Sneg, led, relativno kratke relacije, lose gume koje se stalno ispumpavaju, cudan rad motora sto verovatno znaci da ce neka dizna uskoro da bude gecrkt i eto velike potrosnje

Fiesta!!
- milan_gt
dule rokni mu aditiv momentalno i proci ce..
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
to je i meni bio cudan rad, ja pomislio dizne, ebala me dunavska naftadule0911 piše:Tako je, zamalo da dobijem cusku od tece kad sam u ch pre par meseci upalio auto da radi dok sam cistio sneg, da je neki komsija prijavio nahebao bi

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
28Km/h je fenomenalna prosecna brzina za grad. Moja je oko 24Km/h (efektivne voznje 36Km/h). Doduse, vrlo retko vozim vise od nekoliko Km u cugu,a 15-20Km su mi najduze ture.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ma vec duze je ovako, probao i aditiv ali je isti djavo... Dok ide i ne pali lampice, ne diram nistamilan_gt piše:dule rokni mu aditiv momentalno i proci ce..

A inace se slazem sa Vladanom, 28km/h je super prosek po ovom vremenu.
Fiesta!!
- milan_gt
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
- milan_gt
jeste, vozim ko baba..

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
mondeo trosi mondeo od fokusa tdci 1,8 manje, ja to uvek pricam
juce sam skoro 40 puta upalio auto, na svakih 200 metara prodavnica po tri puta zena po prdoavnicama, vrtic, kafa, pa ja palim na 300 metara jednom auto. Resetovao sam komp skoro i drzi mi 5,8 sto je vrh za ovakve gluposti, ako je tacno
juce sam skoro 40 puta upalio auto, na svakih 200 metara prodavnica po tri puta zena po prdoavnicama, vrtic, kafa, pa ja palim na 300 metara jednom auto. Resetovao sam komp skoro i drzi mi 5,8 sto je vrh za ovakve gluposti, ako je tacno

- Gosa46
- Poruka: 231
- Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 21:43h
Najnovije merenje 125 km grad+250 otvoren put ,prosecna potrosnja 8.3l benzina. Mereno je tacno, punjenjem rezervoara do vrha.
Fiesta, 1.25 zetec se, 2000. godiste
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
kod mene zadnje tankanje 39,5 litara predjeno 450 kilometara
focus karavan, 1.8 tdci 85 kw
to je bilo sa 10-40 uljem a sad jos nisam izmjerio sa 5-30, plus gledam da ne predjem 2200 obrtaja
focus karavan, 1.8 tdci 85 kw
to je bilo sa 10-40 uljem a sad jos nisam izmjerio sa 5-30, plus gledam da ne predjem 2200 obrtaja
- Vladan
na auto putu ce sve do 2500 da "stedi", tek na 3000 pocinje ozbiljno da guta gorivo. Mada, tvoja potrosnja je i ovako i onako prevelika.
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Sa 39l goriva moj Focus redovno predje oko 700 km. Najcesce se sipa do cepa, i staje 30-35l, na oko 600 km.
Fora je u tome sto su u glavnom relacije oko 30 km bez stajanja, na otvorenom/obilaznici.
Sa Vladanovim postom se ne mogu bas sloziti, jer mi cifre kazu skroz drugacije.
Svako punjenje rezervoara je prosecna potrosnja oko 5.5l (najcesce manje, ali nema veze).
Primer od letos kad sam lagano vozio na auputu brzinama 120-140 km/h (2300-2800 obrtaja), bez naglog ubrzavanja, sa klimom, i potrosnja je bila mozda 5.7l. U tu racunicu je okljuceno 300 km auto puta, i oko 300 km regionalnog puta gde se preticalo ono sto se moglo, a brzine do 120.
Drugi primer gde sam na auto putu vozio znatno zivlje (slowmotion moze da potvrdi, vracali se iz Nisa), i potrosnja je opet bila 5.6l. Oko 120 km sam vozio lagano, 120 u glavnom, a posle toga sve do Beograda sam jurio Gagija (posle i on mene
), i gotovo da nisamo spustali ispod 150-160 (sve preko 3000 obrtaja), sem kad neko sporo pretice, pa moramo i mi da usporimo. Dolazimo na Bunanj potok, oko 250 km od tankovanja (u Nisu), potrosio malo ispod cetvrt rezervoara. Posle toga napravljeno jos oko 300 km na okolnim putevima i auto putevima. Znaci oko 550 km ukupno.
Prvi primer od letos je manja potrosnja koja je tad izmerena. U istim uslovima, samo minimalno vecom brzinom (u glavnom 130km/h), trosio je 7l na auto putu, ali opet nisam presao 140.
Moze li se objasniti kako je u drugom primeru manja potrosnja u odnosu na prvi, a brzine su bile znatno vece , tj do 180 (totti ne smej se!
)?! Meni nije bilo jasno kako. 
Fora je u tome sto su u glavnom relacije oko 30 km bez stajanja, na otvorenom/obilaznici.
Sa Vladanovim postom se ne mogu bas sloziti, jer mi cifre kazu skroz drugacije.
Svako punjenje rezervoara je prosecna potrosnja oko 5.5l (najcesce manje, ali nema veze).
Primer od letos kad sam lagano vozio na auputu brzinama 120-140 km/h (2300-2800 obrtaja), bez naglog ubrzavanja, sa klimom, i potrosnja je bila mozda 5.7l. U tu racunicu je okljuceno 300 km auto puta, i oko 300 km regionalnog puta gde se preticalo ono sto se moglo, a brzine do 120.
Drugi primer gde sam na auto putu vozio znatno zivlje (slowmotion moze da potvrdi, vracali se iz Nisa), i potrosnja je opet bila 5.6l. Oko 120 km sam vozio lagano, 120 u glavnom, a posle toga sve do Beograda sam jurio Gagija (posle i on mene

Prvi primer od letos je manja potrosnja koja je tad izmerena. U istim uslovima, samo minimalno vecom brzinom (u glavnom 130km/h), trosio je 7l na auto putu, ali opet nisam presao 140.
Moze li se objasniti kako je u drugom primeru manja potrosnja u odnosu na prvi, a brzine su bile znatno vece , tj do 180 (totti ne smej se!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Vladan
Meni te cifre deluju fantasticno. Niti moj Fusion, niti Caletov Fokus imaju ikakve sanse da postignu tako niske cifre. Mislim mogu, ali da se strogo pazi, vozibez gasa, koci motorom, ...Moj auto ce sad 7 godina, presao 70000, caletov ima jedno 2 godine, neznam koliko je presao, proletos mu istekla garancija.
U svakom slucaju, posle gradske voznje, kad Fusionom izadjem na auto put, suma "predjenih" i "do pumpe" se uvecava do 2500, a posle 3000 brzo pada. Mozda bi metoda do cepa dala druge rezultate, ali sigurno ne tko dobre kao sto su tvoji.
Focus, malo sam vozio, ali opisao sam na forumu u nekoj temi, oko 120 jos uvek stedi, od 140 trosi, tesko da ce ispod 5.9 na nekoj relaciji od 100tinak KM.
Vetar igra neocekivano veliku ulogu.
U svakom slucaju, posle gradske voznje, kad Fusionom izadjem na auto put, suma "predjenih" i "do pumpe" se uvecava do 2500, a posle 3000 brzo pada. Mozda bi metoda do cepa dala druge rezultate, ali sigurno ne tko dobre kao sto su tvoji.
Focus, malo sam vozio, ali opisao sam na forumu u nekoj temi, oko 120 jos uvek stedi, od 140 trosi, tesko da ce ispod 5.9 na nekoj relaciji od 100tinak KM.
Vetar igra neocekivano veliku ulogu.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
isto vazi ovo da se ne smijete al meni po gradu manje trosi, predjem 200 kilometara kazaljka se mmalo mrdne a evo sad sam presa sa punim tankom 100 km, bas stao da jedem dok ovo pisem, vozim i gledam kako pada, nema smisla ali je tako
- Vladan
-
- Poruka: 45
- Član foruma od: četvrtak, 15. nov. 2012. u 23:26h
Da se primetiti da je razlika u potrošnji gradske vožnje (i to onaj najgori, semafori, raskrsnice, retko treća, četvta nikad), hladan motor, kratke relacije, parkinzi, garaže, pali gasi (radnja, obdanište)...
...i vožnja tempomatom na autoputu...
VEELIKAAAA!!!!
A tema je pokrenuta da se naglasi da je realna gradska vožnja i ona deklarisana u tehničkim podacima, baš velika.
...i vožnja tempomatom na autoputu...
VEELIKAAAA!!!!
A tema je pokrenuta da se naglasi da je realna gradska vožnja i ona deklarisana u tehničkim podacima, baš velika.
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
za Focusa TDCI je u gradu deklarisano 7.2, i isto toliko trosi. Meni se prosecna poklapa sa fabricki deklarisanom.
Fabrika nije predvidela da se kola surovo eksploatisu, i nije po tome deklarisala potrosnju. Pod surovo mislim na voznju par km, pa gasenje, opet paljenje i sl...
Fabrika nije predvidela da se kola surovo eksploatisu, i nije po tome deklarisala potrosnju. Pod surovo mislim na voznju par km, pa gasenje, opet paljenje i sl...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 45
- Član foruma od: četvrtak, 15. nov. 2012. u 23:26h
Ma hoću da kažem, nekom je "po gradu" vožnja po obilaznicama, dugi pravci, bulevari sa zelenim talasima. Drugom su "po gradu" male uličice, nesinhronizovani semafori, 2-3 cikusa crevno/zeleno dok se ne prođe samo jedan semafor, malo malo pa skretanje levo, parkinzi, garaže....
Razlika u ovakvim vožnjama, čak i kada je isti auto i isti vozač, isti stil vožnje, može po potrošnji biti dupla. A sve je kao grad. Zbog toga ima toliko različitih odgovora oko toga "koliko auto troši po gradu".
Oko potrošnje na otvorenom putu, iskustva se uglavnom slažu.
Razlika u ovakvim vožnjama, čak i kada je isti auto i isti vozač, isti stil vožnje, može po potrošnji biti dupla. A sve je kao grad. Zbog toga ima toliko različitih odgovora oko toga "koliko auto troši po gradu".
Oko potrošnje na otvorenom putu, iskustva se uglavnom slažu.
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Meni je ovih dana sa oko 13l (sipano za 2000 dinara) presao 237.2 km. Znaci prosek je 5.5 l /100 km a relacije su mahom 6 km u jednom pravcu. "Nazalost, u datom slučaju u objektu koji je predmet nase naucne analize nije bio u upotrebi nijedan od poznatih nacina merenja potrošnje. Primenjen je sistem zvani ofrlje" (od rezerve do rezerve).
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Od sad će tenkisti da govore: "Troši mi tenk k`o Gosina fiesta".Gosa46 piše:Meni sad Fiesta 1.25 trosi kao tenk. Popije preko 13l u gradu.

Moj ford stari nikad se ne kvari
- milan_gt
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- milan_gt
dva dana voznje posle reseta, oko 150km, lepo vreme bez snega cini svoje..
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Moja kanta po ovom vremenu ne spusta ispod 8l.
Bude od 8 do 9l na 100km. Sve po Bg-u i u 70% slucajeva uglavnom kratke relacije.
Bude od 8 do 9l na 100km. Sve po Bg-u i u 70% slucajeva uglavnom kratke relacije.