Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 2.0tdci 2003

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
nikola_focus
Poruka: 1492
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Mondeo mk3 2.0tdci 2003

Poruka od nikola_focus » nedelja, 30. dec. 2012. u 04:03h

Ma salim se malo, ja sam svoj auto zadnji put oprao nedelju dana pre onog snega, valjda ti je jasnije zasto mislim da nije prljav. Kod mene je otpozadi tesko i boja da se prepozna.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 30. dec. 2012. u 10:05h

Vlade koje simptome imaš pa moraš da menjaš zamajac?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 30. dec. 2012. u 17:16h

@nikola_focus Ne mogu ja da ga gledam kad je prljav. Pogotovu me nervira kada su felne prljave..

@NesaOne "klasicne".. Kvacilo drhti kad je malo pritisnuto, na leru cuje se ono lomatanje zamajca, kad pritisnes kvacilo naravno ne cuje se nista.. I to je to. Auto od kada je kupljen bio je kod 2 majstora i u fordovom servisu. Sve neke sitnice radili. I svi su odmah rekli kad su culi na leru da je zamajac! Jos nije poceo da zeza anlaser sa paljenjem i poteskoce sa promenom stepena prenosa sto mi je rekao Gagi da je to zadnji stadium i da tada treba promenti.
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Poruka od zoki51 » nedelja, 30. dec. 2012. u 22:18h

Prosto se obradujem kada cujem da je neko kupio Mondea a pogotovo kad nije neki izaktan,,,,,,valjda sto sam se ja zaljubio u taj model pa sad,,,, :D Sa srecom kupovina a i bezbedna voznja sa mnogo lepih kilometara
Pitanje za tebe ,,,,,,,kazes da ces menjati taj damozni zamajac ,,,,,,,kazi mi koji je proizvodjac i koja mu je cena>? :)

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 31. dec. 2012. u 00:10h

Hvala Zoki thumbsuph
I ja sam zaljubljen u ovaj auto, od prvog dana kada je dosao :)

Ne znam Zoki jos sve, videcemo to posle praznika, uglavnom verovatno Lukov zamajac. Koliko sam video on se uglavnom ugradjuje.. Ako se ne varam..
Cena, koliko smo pitali par majstora cena je oko 550e.. sve: korpa ,lamela,druk,zamajac.
Znam da je u Fordovom servisu samo zamajac 28 000din, ali moram pitati koliko je komplet. Zivo me zanima..

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Poruka od zoki51 » ponedeljak, 31. dec. 2012. u 14:28h

da moja greska jer nisam pitao lepo ........i ja sam mislio u mom pitanju na ceo komplet......sve: korpa ,lamela,druk,zamajac.
Hvala Bogu dragom ja tih problema za sada nemam a koliko sam video i cuo nemam ni u nekoj najavi sve zasad lepo funkcionise iako je dosta auto presao mada ko zna mozda je predhodni vlasnik i menjao pa se nista za sad ne cuje ali opet.........rekoh da imam prestavu oko cene kompleta :(

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 31. dec. 2012. u 15:59h

Ma razumeli smo se thumbsuph

Ti si srecan covek :D
Ja jedva cekam taj momenat kad pustim kvacilo da zvuk bude isti kao i kad je pritisnut. Da nema onog karakteristicnog lomatanja.. Bas zna da iritira..

Treba odresiti kesu, ali cemo valjda posle biti mirni duzi vremenski period..

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » četvrtak, 25. apr. 2013. u 23:18h

Dosao je i taj trenutak :)

Zamajac je zamenjen, i sve je to ok, kvacilo vise ne drhti, menjac lakse ulazi u brzine, necuje se nista. Ali pojavio se novi problem. Naime, auto ide osetno losije, losije ubrzava, losije vuce, i na nizim i na visim obrtajima.
Slobodno mogu da kazem da on zna u 2, 3 brzini kad se da jaci gas da "poludi" preko 2000 obrtaja, sad nista posebno, do 2000 maltene nista ne ubrzava, tek posle nesto ali ni prici ranijim ubrzanjima.
Ne znam sta moze tu da bude. Inace zamajac je promenjen u auto stadu, odmah ujutru idem kod njih da vidim sta i kako, ali reko' da pitam prvo vas. Bas sam se razoracao nekako, sanjao sam taj trenutak kad necu vise cuti zamajac i sad ovo.. :wtf:

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » subota, 27. apr. 2013. u 21:41h

Maler :(

Slika

Bilo je ovako kao sto slika kaze, ja isao levom trakom uz ivicnjak, decko sa superbom izlazi za sporednog puta, ulazi u desnu traku, i kako sam se ja priblizavao on bez migavca krece da skrece u moju traku i hoce da predje gde je ovo iseckano, tu su ivicnjaci manji zbog pesaka ali nije za kola. Ja sam legao odmah na sirenu i kocnicu, ali nisam stigao da zakocim. S obzirom da sam se nekih 30-40 metara iza okrenuo na ostrvu, nisam ja ni isao mnogo brzo, ali odjednom je poceo da skrece bez migavca i nisam stigao da zakocim.

Ja zvao shel-a, on dosao, sasvim slucajno i kubura prolazio tuda, stao i on. Popunili evropski izvestaj i sad ide ganjanje po osiguranjima, i ostalo.

Cela maska je pomerena u desno, i ne mogu ni haubu da otvorim jer ne moze kljuc da udje jer je sve pomereno malo u desno, i far ispao iz lezista.
Samo da se zahvalim shelu i kuburi sto su bili tu sa mnom i savetovali me sta da radim. Jer jos nikad nisam bio u ovoj situaciju i nisam imao pojma sta i kako oko evropskog izvestaja. Inace Superb-a vozio neki mlad decko, i otac napred sa njim. Covek u pocetku malo poceo meni da sere kako ja nisam na vreme kocio, ali posle je video da je on kriv.
Taman smo polako krenuli da ga sredjujemo, uradili zamajac, sad smo planirali za neki dan stabilizatore nazad i da ga sredimo celog al neda nam se :/

Ovako je bilo kao sto sam narctao na slici:

Slika

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 27. apr. 2013. u 22:50h

E malera. :/
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 28. apr. 2013. u 00:38h

a ti kad ti osiguranje kaze sta je za zamenu a sta za popravku (napakuj i nosac motora ako treba :D ) i pravac Autostad (tamo te sad znaju) da ti naprave predracun radova i delova..osiguranje ce malo da spusti tu sumu al to ce biti 3x od stvarne cene popravke..

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 28. apr. 2013. u 02:16h

Da sam znao da sacekam sa zamajcem i napakujem i njega :)

Salu na stranu, pa u auto stad cemo za predracun, pa ako ovi daju pare, a nadam se da hoce, kod sima i gila da se nakupujem za sve pare :)

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 28. apr. 2013. u 02:25h

jeste muriju zvali..?

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 28. apr. 2013. u 02:46h

Nismo, prvo smo hteli da se dogovorimo, ali ja nisam imao pojma kolko ovo moze da izadje. On ponudio 50e. Kaze "ma ovaj branik ti je 20e, zavrsis ostalo i to je to. Ja sam to radio vise puta znam kol'ko kosta" i te price, i onda ajde da ne zovemo pandure za ovo, zvao ih ja samo da pitam jel validan dokument evropski izvestaj ako ne izlazi policija na uvidjaj, oni rekli jeste. Popunili to i kraj.

Ovo stvarno nemam pojma koliko ce da izadje, jer kao sto kaze kubura, mozda je i otisao nosac branika, i nosac fara, a ne mogu da otvorim haubu da vidim jer se cela maska malo pomerila u desno i ne moze kljuc da udje. Sve smo to napisali u izvestaju, tako da cemo to u osiguranju videti.

50e ono nije sigurno. Ovako osiguranje nek proceni, valjda cemo izvuci dovoljno para da ne budemo bar u minusu

Desni migavac ne radi.
Slika

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » nedelja, 28. apr. 2013. u 20:57h

ne boj se izaci ce to fino para,kakvih crnih 50 eu,pa to nije ni farbanje po jednom delu,krilo se menja,branik je pukao,najverovatnije i neki nosac...
rust is not a crime

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 28. apr. 2013. u 21:07h

ja bih ubacio u gepek i neku secnutu gumu, i izgrebanu takvu felnu sa gumom od S&G (pa ces im vratiti, a ustvari moj komso ima jednu tak'u iskrivljenu dibidus)..i mora ti onda auto na reglazu, pa ondak nadju i luft u letvi (a sigurno ga ima malo, nevezano za nezgodu), pa i to mora da se menja a letva 2.000 evra..'nas ;)

ih, napakovao bih ga ja skoro pa do totalne stete.. :D

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 28. apr. 2013. u 21:46h

Milana moze da poslusa, pa fino da prodje! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 28. apr. 2013. u 22:53h

Da da Borise, bice da ima jos nekih stvari.

Milane, ima malo lufta u letvi, bar mi je jedan majstor rekao da misli da ima malo. Nije ti losa ideja, ako je izvodljiva. Mada ne vidim razlog zasto ne bi bila thumbsuph

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 07:43h

Ma pusti to, bitno je da zamajac ne skripi vise :P
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 08:35h

A ranije je skripao?! :P
Pa to da, al opet nije bas sad ovo moralo da se desi.

Inace, imam 2 pisane izjave svedoka, brata koji je sedeo na suvozackom mondea, i coveka koji tu zivi gde se dogodila nezgoda, za svaki slucaj ako budu trebale.
Juce, ja pustim u selu sat plus, i neki gost pricao o situaciji kad se desi udes, pa cela procedura o evropskom izvestaju, osiguranjima, naplati stete.. Ko da su znali da mi sad puste :P

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 11:01h

Bili smo u tom osiguranju.

Ne moze auto stad, jer kako oni kazu, oni racunaju amortizaciju. Kaze da u auto stadu mogu kola stara godinu, dve, a ne 10 godina.
Oni daju da se bira majstor ali samo ne moze auto stad. Jer kaze, ti ces dobiti nov branik, i krilo, a ti si na kolima imao 10 godina star branik i krilo.
U prevodu, samo mogu da zakrpim.

E sad, ne znam kakva je procedura, da li ja ako izaberem majstora, on mi to sve uradi, ja njima ispostavim racun i oni plate.
Ili, ja odem kod nekog majstora, on ispostavi predracun, ja odem sa tim predracunom kod njih, oni mi plate i radim gde hocu.

Meni bi vise odgovarala normalno ova druga varijanta. Jer bih ja automatski otisao kod S i G, nasao polovan branik, mozda i krilo, i imao celo, a ne kao u prvom slucaju da bude krpljen.

Iznerviralo me to. Jer ja sam do pre neki dan imao citav branik, ne krpljen. Udario me njihov covek, njegova krivica, i sad ja moram da imam krpljeni branik, i nemam prava da trazim novi. Posto ne mozemo da otvorimo haubu, ovaj decko je slikao kola, i dogovorili smo se da samo odemo kod nekog majstora da proba da nam otvori haubu, jer ne mozemo da vozimo bez haube. I posle praznika odradjujemo sve sto treba.

Uglavnom, tek u sredu cemo znati sta i kako, ne mogu sad, jer su zavrsili sa primanjem tuzbe za ovaj mesec. I s' obzirom da sad idu praznici, i taj lik slavi djurdjevdan, tek u sredu posle djurvdjedana cemo moci da nesto uradimo. Inace ta osiguravajuca kuca triglav, sva je da kazem nikakva, prvo, jedan decko tu radio samo. I on sav nesto smotan, cela slika ne uliva coveku poverenje bas.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 12:21h

Ja bih išao na varijantu poravnanja.
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 13:22h

S&G nek ti naprave predracun za 1.000 evra, za popravku i ugradnju (krilo, far, branik, nosac fara, nosac branika, vezni lim, hauba, maska, nosac haube, brava od haube, posuda za tecnost, motor posude za tecnost, guma, felna, kraj spone, letva volana..farbanje, ugradnja i jos sta ti padne na pamet :D )

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 14:45h

I ja bih uradio tako, ali sta ako oni kazu, idi ti popravi, pa dam donesi racun.

Meni bi najvise odgovaralo da S i G naprave predracun, odem u osiguranje uzmem pare, i onda kod sima i gila sredim to sve

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 14:48h

poenta i jeste da ti napravi predracun neko ko dere pa onda ti lepo sredis kod sime i gilete ili nekog drugog ko je povoljan
rust is not a crime

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“