Mondeo TDDI 2001 god radna temperatura
Moderator: Dragomir
- zkoturovic
- Poruka: 11
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 12:37h
Mondeo TDDI 2001 god radna temperatura
Pozdrav svima,evo i mene i mog problema,cesljao sam forum danima i vidoh da dosta Fordovih modela ima slican problem ali ne nadjoh temu za moj pa da pitam i ja.
Problem je sto tesko postize radnu temperaturu bez grejanja a vec sa grejanjem nikako. Kada je iskljuceno grejanje,podigne crtu na pola posle nekih15-20km voznje na obrtajima od 1500-2000,ali kada ukljucim grejanje obori je za 2-3 min na nulti polozaj,zamenio sam nov termostat,antifriz i to sam sipao 6litara sto posto G12 i ostalo destilovanu vodu. Primetio sam kada ukljucim grejanje u kabini da mi startuju oba ventilatora na hladnjaku napred,to sam resio tako sto sam iskljucio jedan dzek sa leve strane,(gledajuci auto od napred),koji stoji na cevima od klime,malo sam dobio na brzem postizanju radne temperature ali se isto desava kada ukljucim grejanje,molim za pomoc......
Problem je sto tesko postize radnu temperaturu bez grejanja a vec sa grejanjem nikako. Kada je iskljuceno grejanje,podigne crtu na pola posle nekih15-20km voznje na obrtajima od 1500-2000,ali kada ukljucim grejanje obori je za 2-3 min na nulti polozaj,zamenio sam nov termostat,antifriz i to sam sipao 6litara sto posto G12 i ostalo destilovanu vodu. Primetio sam kada ukljucim grejanje u kabini da mi startuju oba ventilatora na hladnjaku napred,to sam resio tako sto sam iskljucio jedan dzek sa leve strane,(gledajuci auto od napred),koji stoji na cevima od klime,malo sam dobio na brzem postizanju radne temperature ali se isto desava kada ukljucim grejanje,molim za pomoc......
- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Mondeo TDDI 2001 god radna temperatura
Karton ispred hladnjaka i brze ce dizati temperaturu. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ne radi karton..
nego jel ti palis klimu uz grejanje pa ti se pali ventilator, i ne znam za tddi al tdci ima jedan ventilator..
nego jel ti palis klimu uz grejanje pa ti se pali ventilator, i ne znam za tddi al tdci ima jedan ventilator..
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Mondeo mk3 ima dva termostata. Moraju da budu originalni i mora neko stručan to da odradi.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- zkoturovic
Ne palim klimu,samo grejanje,to je i meni bilo cudno,sto se pali i za klimu i za hladjenje motora a motor hladanmilan_gt piše:ne radi karton..
- zkoturovic
Ovde je sve lepo pokazano,neznam samo da li je isti tip motora i da li je ovo TDDI motor ili TDCI i ima li razlike posto sam laik u auto mehanici.ja sam zamenio onaj do akumulatora medjutim,nista nisam postigao....
- zkoturovic
Kako da znam da li je moj MK3 ili ne....Nesa piše:Mondeo mk3 ima dva termostata. Moraju da budu originalni i mora neko stručan to da odradi.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Jeste. (Mk3 = Mark 3 = 3. generacija)
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- shakal_86
Po tvojoj slici iz avatara svaki miljenik forda moze da vidi da je tvoj auto mk3 i proizveden posle 2003(2004)
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Šakale, u naslovu piše da je auto 2001.
A na avatar čovek može da stavi i kombajn...
A na avatar čovek može da stavi i kombajn...

- shakal_86
U pravu si jbg to nisam video.Mada ne razumem zasto je stavljena druga slika mada ok moja greska
da ne odemo u off 

- zkoturovic
shakal_86 piše:U pravu si jbg to nisam video.Mada ne razumem zasto je stavljena druga slika mada ok moja greskada ne odemo u off
Izvinjavam se za sliku,nisam stigao da ga slikam,skoro je kod mene,a ovaj sam nasao na netu.......
- shakal_86
@zkoturovic nemas sta ti da se izvinjavas kao sto totti rece svako moze na avataru da stavi sliku koju zeli nego ja mislio posto si bas mondeo stavio mislio sam da je to taj.Mada ja sam kriv sto nisam citao naslov.Jbg u svakom slucaju mislim da sam ti pomogao sa onim upustvom 

- zkoturovic
Pogledao sam jutros na mom autu,nema ovaj glavni termostat jer je na tom mestu ako se ja dobro razumem,kompresor za klimu a crevo za tecnost je dosta iznad pozicije koja je prikazana na uputstvu i ide samo jedno crevo veliko,verovatno zato sto nije mk3,e sad ako neko zna nesto vise o mom modelu auta,dobrodosao je da da neki savetshakal_86 piše:@zkoturovic nemas sta ti da se izvinjavas kao sto totti rece svako moze na avataru da stavi sliku koju zeli nego ja mislio posto si bas mondeo stavio mislio sam da je to taj.Mada ja sam kriv sto nisam citao naslov.Jbg u svakom slucaju mislim da sam ti pomogao sa onim upustvom

- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pre redizajna (ili prvih godinu-dve proizvodnje, nisam siguran) je ventilator drugaciji, tj ima ih dva.milan_gt piše:i ne znam za tddi al tdci ima jedan ventilator..
Fiesta!!
- zkoturovic
Shakale,sad sam malo bolje studirao link,onde se radi o Duratec masini (Applies to all Mk3 Mondeo with 1.8 or 2.0L petrol Duratec HE engines),kod mene pise Duratorq DI,mozda je u tome razlika......
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Duratec je benzinac, Duratorq DI je dizel, to je ta razlika. Rekao bih ti, kao sto je vec i Nesa napomenuo, da se ne opterecujes previse i da oteras to kod majstora da zameni (mada normalno je da hoces sve da znas kako i sta, ali ovo je malo komplikovaniji posao).
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- zkoturovic
Jeste Nidzo,razliku izmedju Duratec-a i Duratorq-a sam i ja provalio a Nesho je pricao o Mk3 modelu koji ima dva termostata a to nije isti motor kao moj,ja sam nasao jedan i zamenio ga ali je problem ostao isti,zato sam se i obratio onima koji nesto "znaju " o tom problemu da se jave.....nikola_focus piše:Duratec je benzinac, Duratorq DI je dizel, to je ta razlika. Rekao bih ti, kao sto je vec i Nesa napomenuo, da se ne opterecujes previse i da oteras to kod majstora da zameni (mada normalno je da hoces sve da znas kako i sta, ali ovo je malo komplikovaniji posao).
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ti i ja imamo iste motore i trebalo bi da imamo po dva termostata. Mondeo mk3 je model od 2000-2007.g.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 29
- Član foruma od: ponedeljak, 18. mar. 2013. u 08:50h
i šta bi jesi popravio kvar i šta je bilo??