Ford Mondeo 2.0 tdci mk4
- mezzano
- Poruka: 196
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Ford Mondeo 2.0 tdci mk4
Auto je k'o najbplji na svetu, bar na prvi pogled. Toje Mondeo hatch, ili su svi takvi?
- lukijano
-
- Poruka: 767
- Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h
Reci mi molim te kako se auto ponasa po ovim nasim kaldrmama sa tim 17" felnama. Vrlo skoro cu imati skoro istog kao tvoj, ali sa 16" felnama i zimskim gumama klasicnim "balonkama"... Ove tvoje mi se naravno daleko vise svidjaju, ali se razmisljam, koliko je auto tvrdji zbog tih felni... Jer ako je puno tvrdji, pored bubrega, ranije ce poceti da propadaju i elementi vesanja...
Takodje su verovatno i gume dosta skuplje za 17-ice...
Reci mi molim te iskreno, kakav je osecaj po neravnom... stvarno ne znam sta da radim, posto hocu da kupim jos jedne felne i letnje gume ...
Da li da kupim 17-ice, pa i letnje gume sa njima, koje ima pripadaju, ili da kupim jos jedne 16-ice sa balonkama, koje su jeftinije i pretpostavljam udobnije...
Opet s druge strane, trebalo bi da je sa vecim felnama i manjim gumama auto upravljiviji...
Pomozi sa nekim savetom...
Takodje su verovatno i gume dosta skuplje za 17-ice...
Reci mi molim te iskreno, kakav je osecaj po neravnom... stvarno ne znam sta da radim, posto hocu da kupim jos jedne felne i letnje gume ...
Da li da kupim 17-ice, pa i letnje gume sa njima, koje ima pripadaju, ili da kupim jos jedne 16-ice sa balonkama, koje su jeftinije i pretpostavljam udobnije...
Opet s druge strane, trebalo bi da je sa vecim felnama i manjim gumama auto upravljiviji...
Pomozi sa nekim savetom...
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
njemu su i 18" male..
- lukijano
-
Jos jednom kazem, ne mislim na izgled... tu se apsolutno slazem, najpre bih stavio 19"...milan_gt piše:njemu su i 18" male..
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
nema sta da brines, njemu 17'' idu kao dobar dan! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- lukijano
-
Ma znam ja da idu... video sam na netu i 17" i sa 18" i sa 19"... nije problem da li idu... interesuje me misljenje ljudi koji su se vozili po nasim putevima i sa visim profilom guma (manji precnik felne) i sa nisko profilnim gumama (veci precnik felne)... kolika je to razlika...dax92 piše:nema sta da brines, njemu 17'' idu kao dobar dan!
Ja nisam vise bas jako mlad, da jurim ribe... izlazim i tako to... volim jako, sportske linije i styling automobila, ali imam sad porodicu i ipak mi puno znaci udobnost.... voleo bih da nadjem tu neku sredinu...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Taj auto je udoban i da mu staviš i 20"
Ipak je to limuzina.

Ipak je to limuzina.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- lukijano
-
Verovatno cu pokusati da nadjem kod nekog da probam neki sa 18-icama ili mozda sa 19-icama, pa cu se odluciti... to je najbolje cini mi se...
- milan_gt
19" vec nije toliko sto se udobnosti tice koliko je problem nabavljanja guma..
- lukijano
-
To mi nije ni palo na pamet... nisam znao da ih nema kod nas...

- milan_gt
ma ima ako ces da das 200-300€ za jednu gumu..jer tad ide neka 225/35-19 ili 255/30 

- ackol
- Poruka: 74
- Član foruma od: sreda, 7. jul 2010. u 16:07h
Pa jeste malo tvrd. Ja sam do sada vozio fokusa sa 16" felnama, sa tvrdjim oprugama i koni amortizerima, tako da mi je ovaj ko vodeni krevet. A ni bebac se ne zali za sada. Veruj mi ja sam ocekivao da je meksi.
Za sada sam mu nasao samo jednu veliku manu, a to su peta vrata. Kada je kisa i mokro vreme prilikom otvaranja voda zna da se slije pravo u gepek. To me strasno nervira. Inace u gepek svasta stane.
Jedan far je poceo da mi se gasi juce povremeno, da li je vreme za zamenu sijalice? Predpostavljam da ide D1S sijalica.
Za sada sam mu nasao samo jednu veliku manu, a to su peta vrata. Kada je kisa i mokro vreme prilikom otvaranja voda zna da se slije pravo u gepek. To me strasno nervira. Inace u gepek svasta stane.
Jedan far je poceo da mi se gasi juce povremeno, da li je vreme za zamenu sijalice? Predpostavljam da ide D1S sijalica.
- lukijano
-
Hmmm.. to sam vec cuo od nekoliko njih, za taj problem sa petim vratima i kisom.... ali dobro sad, to se da nekako podneti, pa nije bas da lije kisa non stop, ai sa bebcim kolicima sam zavrsio, pa ne otvaram sad tako cesto...
Hvala za misljenje... pretpostavljam, da kao sto i ti kazes, je Mondeo ipak malo udobniji od Fokusa (bez obzira na velicinu felni)... trebalo bi da mondeo ima malo vise ramena na zadnjem trapu??? Bar po tri na jednom tocku...
Milsim da cu ipak uzeti 17-ice... to je cini mi se neki standard za Mondea... i neka zlatna sredina.
Hvala za misljenje... pretpostavljam, da kao sto i ti kazes, je Mondeo ipak malo udobniji od Fokusa (bez obzira na velicinu felni)... trebalo bi da mondeo ima malo vise ramena na zadnjem trapu??? Bar po tri na jednom tocku...
Milsim da cu ipak uzeti 17-ice... to je cini mi se neki standard za Mondea... i neka zlatna sredina.
- ackol
Mnogo je udobniji od fokusa.
A ovo sa kišom sa navikneš. Kada otvaraš gepek prvo ga malo otvoriš i sačekaš da se sva voda slije pa ga onda otvoriš skroz.
A ovo sa kišom sa navikneš. Kada otvaraš gepek prvo ga malo otvoriš i sačekaš da se sva voda slije pa ga onda otvoriš skroz.
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: utorak, 11. dec. 2012. u 15:47h
Razlika u udobnosti izmedju fokusa i mondea je najviše zbog medjuosovinskog rastojanja a ne zbog felni i guma.Ja sam probao i jednu i drugu dimenziju i mogu samo da kazem da cu se vratiti na 16 tice jer je cena gume , razbijanja felni i guma po rupama i ivičnjacima mnogo veća od uživanja u boljem ležanju u krivinama i lepšem izgledu.Niskoprofilne gume definitivno nisu za naše puteve. 

- ackol
To za cenu si 100% u pravu. Zimska guma najjeftinija je 17k. Michelin 26k.
- lukijano
-
E ti si iskren covek... toga sam se i plasio, jer su nam putevi groblje... Posto su mi sad na autu 16-ice felne, definitivno cu ostati na tome... Da li mozda znas koja je najbolja mera visine gume za 16" felnu... mislim ona prava mera, da mi ne laze brzinometar... Da li mozda 65...zeljkoa piše:Razlika u udobnosti izmedju fokusa i mondea je najviše zbog medjuosovinskog rastojanja a ne zbog felni i guma.Ja sam probao i jednu i drugu dimenziju i mogu samo da kazem da cu se vratiti na 16 tice jer je cena gume , razbijanja felni i guma po rupama i ivičnjacima mnogo veća od uživanja u boljem ležanju u krivinama i lepšem izgledu.Niskoprofilne gume definitivno nisu za naše puteve.

-
- Poruka: 12
- Član foruma od: utorak, 11. dec. 2012. u 15:47h
205/55/16 zakon 

- ackol
Na mk4 ide 215 širina.
- lukijano
-
Pa ove sto su sad na njemu su 205/55/16... ali meni to nesto lici kao da su (sveukupno gledano) mali ti tockovi na njemu...zeljkoa piše:205/55/16 zakon
Danas sam ga gledao kada se penjao na valjke na tehnickom pregledu i nije mogao da predje onaj zastitni flah lim sto dodje kao ogradica oko kanala na tehnickom... to po mojoj slobodnoj proceni nije vislje od 10cm... Auto je poceo da kaci dole sa podom i ovaj je odustao, pa mu nije ni radio tehnicki... ja mislim da to treba da bude nesto vislje... bar 205 (ili 215)/65/16...
Inace cu ga pokidati na ovim nasim rupama...

- milan_gt
nabavi ti neke 18" pa ce ti izgledati taman..

- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
215-55 r16 guma ide, a 205-55 je stavljena jer je jeftinija! Istu tu stavljaju i na focusa mk1 da ne bi dali koju hiljadu vise za originalnu dimenziju.
Ja sasvim normalno vozim na 205-50 r16 po nasim putevima, znam mnoge koji voze i sa nizim profilom, pa nema problema. Nema razloga da se plasis niskog profila. Nije nikakav bauk. Sasvim mi je normalno da pazim na rupe i neravnine bilo da vozim na 185-70 14 ili 205-50 16, pa ako i inace pazis, slobodno uzmi 17''.
Mondeo mk4 nizak?? Cek da to cuju 2 crvena, i ostali sa sportskim oprugama
Ja sasvim normalno vozim na 205-50 r16 po nasim putevima, znam mnoge koji voze i sa nizim profilom, pa nema problema. Nema razloga da se plasis niskog profila. Nije nikakav bauk. Sasvim mi je normalno da pazim na rupe i neravnine bilo da vozim na 185-70 14 ili 205-50 16, pa ako i inace pazis, slobodno uzmi 17''.
Mondeo mk4 nizak?? Cek da to cuju 2 crvena, i ostali sa sportskim oprugama

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
minimalna je razlika u visini izmedju 205/55 i 215/55, toliko je mala da je ima samo na papiru a neces je osetiti..
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Pogledaj prvo kako to izgleda na nekom dzipulukijano piše: bar 205 (ili 215)/65/16...