Kupljen je ovaj model, TC2 jer sam dugo dugo tražio kvalitetnog TC1, a ovaj je uletio po presmiješnoj cijeni... Dovezao sam ga iz okolice Rijeke jesenas, prvi vlasnik je bio deda koji ga je uredno vozio i održavao sve do 2004 kada je i posljednji puta i registriran. Tada ga je kupio čovjek koji ga je mislio restaurirati ali na redu je ipak bio njegov obiteljski TC2 s 3 vrtara i ovaj je stajao 9 godina na suhom. Naravno, nije ga htio dati u dijelove i tako sam ja došao do njega... mada mu je malo falilo da ga kolega ugrabi i raskupusa, hehe...
Prvo da se raspišem pa onda stavim slike... Auto je u fenomenalnom stanju za svoje godine. najveći strah je bio u kakvom je stanju pod jer sam vidio svašta, i kada sam poskidao sve tepihe i spužve ono SAMO 2 PIKNJICE HRĐE

sljedeća oštećenja i hrđa:
- kod antene mala rupica n avrhu blatobrana koja je sanirana temeljnom
- sa svake strane pored prednjih žmigavaca mala piknjica
- pri dnu prednjeg desnog štoka, malo je udubljen ali neznatno, pukla boja
- 2 najveća oštećenja od hrđe su ispod bunkera s lijeve i desne strane od kamenčića i vode koje su izbacali kotači
i to je to!
ali naravno, ide tu puuuuno više od samog uređenja a o tome u sljedećim postovima
krov je polivinilski crni (plastični) savršen, prednji branik savršeno očuvan, kromirani, stražnji mora ići novi, ghia oprema, unutra lajsne na vratima mahagonij kao i komandna tabla, ali ide sve novo i opet u drvo, volan je već zamjenjen, naravno drveni, krovni tapecirung savršen, ali ide novi.
radit će se preinaka prednjeg kraja - vadim žmigavce van, stavljam ih u branik, vadim originalne farove kockaste i stavljam okrugle, duple od BMW E30 sa lećom, i radim novi gril prednje maske, na haubu dođe mala elegantna grba od rekorda staroga, bez usisa ili kakvih sportskih kemija, lajsne po limu se skidaju i ostaje samo limeno ispupćenje, mijenjam sve kedere i gume, stavljam nove, i felge idu sa rubom, vjerojatno čelićne, min 17"...
motor se vadi, čisti, mijenjam standardno dihtunge i filtere, i bojam (ja)
ugrađujem i HHO generator - auto na ''vodu'' (smanjenje potrošnje sa 12 na 7 litara i povećanje snage sa 90 na 100 ks) (ja)
interijer je malo kompliciraniji...
- sicevi komplet originalni, Ghia, pretapecirani u ledeno bijelu ili bež ili prljavo bijelu kožu ili slično... (radi kolega sa hrvatskog foruma)
- podna izolacija zvučna i toplinska nova (ja)
- novi podni tapecirung (ja)
- novi plafon (ja)
- tapeciranje štokova, stražnje police, oplata vrata u istu boju kao i sicevi (ja)
- nova komandna tabla, sa novim costum made vuricama (ja)
- radio original izgled sa USB i iPod podrškom + instalacija (ja)
- instalacija za pojačalo (ja)
- MDF drveni box u bunkeru neprimjetan za ugradnju zvučnika, pojačala i sub-a (ja)
boja ide azurno plava, krov ostaje crni...
nadam se da sam ga dobro predstavio...