Auto Folije
- TurboBoy7
- Poruka: 39
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 20:29h
Auto Folije
Dosao sam do jedne dileme... Naime mom autu su godine prosarale karoseriju i dosao sam na ideju da spasem malo novca i da auto izlepim folijom.... Trenurtno nemam novca isuvise i potrebniji mi je za neke druge stvari.... Dobro da ne objasnjavam vise previse, hteo sam da zamolim clanove da mi kazu iskustva sa folijama???? Posebno kakve su sa skidanjem!!! Ovaj uato je mog oca poslednji rad i sacuvao bih ga koliko je to moguce zato mi je veoma bitno da znam koliko folije mogu da uniste auto...
Imam par linkova za komplet presvlacenje auta u foliju ali najeftinije resenje je u Smederevu ali nazalost nikako da dobijem vlasnika na telefon... Bilo bi lepo ako neko ima telefon makar da pokusam da se dogovorim nesto i da se raspitam za cene...
ovo je sajt tog servisa
http://autofolije.webs.com/
zna li neko nesto o tome???? Imaju dva servisa koji to rade ovde ali deru kozu sa ledja... jeftinije mi dodje da uradim ceo auto u metalik boji nego da lepim foliju!!!!
Puno hvala na svakoj pomoci koju mozete da mi pruzite!!!!
I da ako nije problem moderatorima foruma mogla dbi da se otvori tema o ovome, jer ja je ne nadjoh.... Mozda gresim ali mislim da niko nije to otvorio....
Imam par linkova za komplet presvlacenje auta u foliju ali najeftinije resenje je u Smederevu ali nazalost nikako da dobijem vlasnika na telefon... Bilo bi lepo ako neko ima telefon makar da pokusam da se dogovorim nesto i da se raspitam za cene...
ovo je sajt tog servisa
http://autofolije.webs.com/
zna li neko nesto o tome???? Imaju dva servisa koji to rade ovde ali deru kozu sa ledja... jeftinije mi dodje da uradim ceo auto u metalik boji nego da lepim foliju!!!!
Puno hvala na svakoj pomoci koju mozete da mi pruzite!!!!
I da ako nije problem moderatorima foruma mogla dbi da se otvori tema o ovome, jer ja je ne nadjoh.... Mozda gresim ali mislim da niko nije to otvorio....

- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Auto Folije
Nije problem naci foliju u zeljenoj boji koja ima postojanost boje 10+ godina. Fazon je pripremiti auto kao da se farba. Ako se prelepi tek tako, videce se neravnine, probice rdja sa unutrasnje strane i td.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Taj iz smedereva nije više aktuelan i te cene možeš da zaboraviš... uglavnom sad su samo ruke od 100 do 150 eur.
Kvalitetna folija koja će dugo da traje košta ko neko lošije farbanje... kvalitetno farbanje celog Scorpia ne može da te košta ispod 700 eur.
Za kvalitetno presvlačenje folijom trebaće ti recimo 450 eur... sa Oracal 970 folijom koja je vrhunska i namenjena baš za presvlačenje kola.
Ima dosta ljudi koji bi ti to odradili za dosta manje para ali sa nekom običnom krš folijom koja nije uopšte namenjena za presvlačenje kola.
Sve ovo ti pričam iz iskustva pošto za koji dan treba drugar da otera svog Clia mk1 na lepljenje folija... uzeo je Oracal 970 Azur Metallic i samo folije su ga koštale 25k dinara plus 100-120 će mu uzeti za ruke neki lik iz pančeva.
Evo ti link ka tim folijama... http://www.orafol.com/en/support/colour ... -cast.html
Kao što kaže popović auto mora da bude idealno ravan,bez korozije i bez mnogo gita... ako nije ravan sve će se videti na foliji,ako ima korozije nabubriće folija plus će da se nakupi vlaga tu i ubrzaće propadanje a gita ne sme da bude previše iz razloga što može da se desi da pri skidanju folije odvali to parče gita.
Oracal folije imaš da kupiš u firmi Difol.
Kvalitetna folija koja će dugo da traje košta ko neko lošije farbanje... kvalitetno farbanje celog Scorpia ne može da te košta ispod 700 eur.
Za kvalitetno presvlačenje folijom trebaće ti recimo 450 eur... sa Oracal 970 folijom koja je vrhunska i namenjena baš za presvlačenje kola.
Ima dosta ljudi koji bi ti to odradili za dosta manje para ali sa nekom običnom krš folijom koja nije uopšte namenjena za presvlačenje kola.
Sve ovo ti pričam iz iskustva pošto za koji dan treba drugar da otera svog Clia mk1 na lepljenje folija... uzeo je Oracal 970 Azur Metallic i samo folije su ga koštale 25k dinara plus 100-120 će mu uzeti za ruke neki lik iz pančeva.
Evo ti link ka tim folijama... http://www.orafol.com/en/support/colour ... -cast.html
Kao što kaže popović auto mora da bude idealno ravan,bez korozije i bez mnogo gita... ako nije ravan sve će se videti na foliji,ako ima korozije nabubriće folija plus će da se nakupi vlaga tu i ubrzaće propadanje a gita ne sme da bude previše iz razloga što može da se desi da pri skidanju folije odvali to parče gita.
Oracal folije imaš da kupiš u firmi Difol.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- TurboBoy7
- Poruka: 39
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 20:29h
Hvala obojici na brzim o opsirnim odgovorima, ali aboravio da kazem da vise ne vozim Scorpia i dalje sam njegov najveci fan!!! Sada trenutno restauriram Ford Oriona 3.... Stoga mislim da mi malo manje folije treba.... Predpostavio sam da ovog lika vise nema ali ajde bolje da pitam nego da budem u zabludi... Naime ovo je ocajnicki pokusaj da jednostavno auto koji zasluzuje celo farabanje odgodim za neke bolje dane... I malo vise novca... Moj auto je srebrni metalik i gledacu da nadjem istu foliju ili makar priblizno slicnu.... Koliko je moguce naci foliju bas istu videcemo... Auto je limarski pripremljen za farbanje sto znaci da ima ostataka gita na mestima koja su obradjena.. ovo sam i krenuo sa tom pricom da mi je jeftinije da radim tu foliju nego ceo auto u srebnoj metalik boji a i koliko sam citao bolje cuva limariju.... Moguce i da gresim... Zato sa i otvorio ovu temu da saznam malo vise o tome... hvala za savet za Foliju Markedjani... ceo pod je zasticen kao i svaka priprema za farbanje, jos me samo muci posto sam ofarbao spojlere u boju kola da li je lako i njih prelepiti???? I da pominjete postojanost folije od prreko 10 godina.. dal je to stvarno u nasim uslovima ostvarivo????

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Koliko može ukupno sa rukama da košta postavljanje one folije imitacije panorame (one sjajne)?

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
mnogo ce da te kosta.
nadji neko zatvoreno toplo mesto i kupi foliju.

nadji neko zatvoreno toplo mesto i kupi foliju.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- totti
- BokiRS
- Neizleciv
nisam ni ja majstor al umem da zalepim 

Chip tuning za Ford-ove
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
hmm...zatvoreno toplo mesto..dovedite neke da vam pire u foliju ili sta vec..

- totti
Ajde nek me neko uputi gde u Bg-u ima da se kupi ova folija (crna, sjajna), osim Difola koji je dobija tek za 10-ak dana.

- BokiRS
- Neizleciv
cini mi se da je bilo posle sljukine pumpe kad se ide ka kaludjerici sa desne strane. ako nadjes javi pa da lepimo
Chip tuning za Ford-ove
- totti
Aha, to su ovi:
http://www.oracalpolikarbonati.com/inde ... &Itemid=40
Samo što sam mislio da rade isključivo VP. Sutra ih zovem, pa ću da vidim
http://www.oracalpolikarbonati.com/inde ... &Itemid=40
Samo što sam mislio da rade isključivo VP. Sutra ih zovem, pa ću da vidim

- montoya
- Poruka: 2143
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Pisao sam vec u temi o svom auto da treba da odradim foliju na krovu, crnu sjajnu i cak sam dogovorio ali sam odustao u zadnjem trenutku ne od folije vec od dogovora, ortak me je ubedio da samo narucim a da nas dvojica sami odradimo aplikaciju, on ima onaj industrijski (limarski) fen ili kako god da se zove. Narucio sam ORACAL 751C 1,26m X 2m iznelo me je 1860 din + postarina a oni su mi trazili 40e sa lepljenjem. Sada zanima me da li da lepimo na suvo ili na vlazno kazu posto je krov moze kako god. I ako je neko vec radio na focusu mk1 kako se skidaju plasticne lajsnice na rubovima krova?
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Lepi se na suvo, bitno je da je povrsina prethodno dobro ociscena od svih prljavstina, optimalna temperatura za lepljenje 20-22 stepena.