Crnooki Mondeo Mk3
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Crnooki Mondeo Mk3
Meni je vulkanizer, konj, sjebao felne 16. kada je skidao zimske gume, znam kako ti je, ajde ovo si ti sjebao, al na skidanju 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
kako mislis repair kit, trebalo bi cela felna da se nekako radi? (nemam pojma nikad felne nisam sredjivao)
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
tesko, moze ako je farbana, al ta farba kooosta, nije mi jasno, guma ima zastitni falc za felnu.
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Ima ima repair kit.. pobrusi se i onda ide gore nekakav kit na bazi epoxy smole koji se zesce stisne, kasnije se obradi do kraja i moze se lakirat preko njega..
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Moze to da se resi, nije strasno
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- bo.
Ma znam, ali bode oči, a i to se desilo mjesec dana nakon što sam ih stavio..
Vjerojatno ću ih na zimu srediti, kad ih skinem.
Vjerojatno ću ih na zimu srediti, kad ih skinem.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Pa da, najbolje je preko zime da ih sredis.
Chip tuning za Ford-ove
- Zlaja
- Poruka: 11
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 20:07h
Odlican mondeo i uzor da moj bude ovakav
Čime si lijepo stakla farova nakon farbanja? neki govore ljepilom za stakla?? i imam još jedno pitanje, kupio sam alu felge, međutim ne pašu mi matice, eh sada ne znam koji je navoj, m14?? hvala unaprijed

- bo.

Za sastavljanje sam koristio silikon za brtvljenje i ljepljenje. Imaš sve opisano u Uradi sam sekciji

Koje alu felge? Gledaj da kupiš matice za te felge, da je dobar konus. Matice za Mondeo su M12x1,5
Koje matice imaš a da ti ne pašu?
Matice od čeličnih nemoj koristiti za alu felge. I obratno.
- Zlaja
Hvala lijepa, znam da sam negdje gledo tačan postupak... Našo sam baš povoljno u Beogradu, ali nisam znao koji su tačno.. http://tuningstyling.co.rs/navrtke.php samo ne znam kako da dostavim do Bosne.. Autobusom neće da šalju 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
nisu ti ovo odgovarajuće matice... trebaju ti konusne sa plivajućom košuljicom. m12x1.5

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- bo.
Mali veliki update:
Nakon ovih zadnjih slika bilo je nešto malo poliranja i lickanja pa smo Mondeo i ja uspjeli osvojiti utješnu nagradu za best beading na domaćem forumu
Djelile su se samo prva nagrada i utješna nagrada.
Prošao registraciju lani bez problema i žena uspjela upisati 215/45/17 dimenziju u knjižicu
Iako sam imao dodatni feder na repariranoj zadnjoj desnoj kočionoj čeljusti, svejedno se problem javio opet..
Reparirao sam obje za cca 50ak eura, za sad je sve OK (prošlo 7 mjeseci).
Konačno je došao na red i da ofarbam lajsne prednjeg branika i masku:
Izvađena lajsna, oprana, odmašćena, pobrušena. Prajmer, filer, boja, bezbojni.

Namontirana, maska još nije sređena:

Sređena i maska:

Maska:

Odlučio da sredim koliko mogu završetak auspuha (nije dobro, morat ću to bolje):

Stari aku dao svoje, zamjenjen sa Exide:

Onda mi je uletio neki kamenčić valjda.. Sreća pa sam imao staro kućište sa staklom. Ali sam ga mjenjao na najgori mogući način jer sam bio extra glup - skidao sam stakla s kućišta i ljepio ga umjesto da sam samo zamjenio sjenila

Ljetni setup otišao na zimski san..

Mali meet sa kolegom Fordašem:

Ovo je uslikano u Istambulu krajem januara ove godine:

- ovaj loš fotošop sam uradio da sakrijem ve ve.
I meni je već došlo proljeće pa sam zamjenio gumeni setup..
Od 178.950 km kotrlja se na RTT 524.
Bilo je lijepo vrijeme dok sam (kratko) bio kod kuće. Sad sam ionako na poslu pa je auto u garaži.
I moram se potužiti da sam popušio priliku da kupim ove felge za 350 eura (sa gumama, doduše lošim ali to ionako nije bitno). Kolega forumaš me pretekao.
Tako da sam ljut na firmu, kolegu zbog kojeg sam morao doći 2 tjedna ranije na posao i na sreću koju nisam imao.
Ove felge:

Sad sam odlučio prodati ovaj Mondeo i kupiti Mk4 sa 2,0 duratecom, samo još da dobijem odobrenje od žene. Da nebi bilo

Nakon ovih zadnjih slika bilo je nešto malo poliranja i lickanja pa smo Mondeo i ja uspjeli osvojiti utješnu nagradu za best beading na domaćem forumu

Djelile su se samo prva nagrada i utješna nagrada.
Prošao registraciju lani bez problema i žena uspjela upisati 215/45/17 dimenziju u knjižicu

Iako sam imao dodatni feder na repariranoj zadnjoj desnoj kočionoj čeljusti, svejedno se problem javio opet..
Reparirao sam obje za cca 50ak eura, za sad je sve OK (prošlo 7 mjeseci).
Konačno je došao na red i da ofarbam lajsne prednjeg branika i masku:
Izvađena lajsna, oprana, odmašćena, pobrušena. Prajmer, filer, boja, bezbojni.

Namontirana, maska još nije sređena:

Sređena i maska:

Maska:

Odlučio da sredim koliko mogu završetak auspuha (nije dobro, morat ću to bolje):

Stari aku dao svoje, zamjenjen sa Exide:

Onda mi je uletio neki kamenčić valjda.. Sreća pa sam imao staro kućište sa staklom. Ali sam ga mjenjao na najgori mogući način jer sam bio extra glup - skidao sam stakla s kućišta i ljepio ga umjesto da sam samo zamjenio sjenila

Ljetni setup otišao na zimski san..

Mali meet sa kolegom Fordašem:

Ovo je uslikano u Istambulu krajem januara ove godine:

- ovaj loš fotošop sam uradio da sakrijem ve ve.
I meni je već došlo proljeće pa sam zamjenio gumeni setup..
Od 178.950 km kotrlja se na RTT 524.
Bilo je lijepo vrijeme dok sam (kratko) bio kod kuće. Sad sam ionako na poslu pa je auto u garaži.
I moram se potužiti da sam popušio priliku da kupim ove felge za 350 eura (sa gumama, doduše lošim ali to ionako nije bitno). Kolega forumaš me pretekao.

Tako da sam ljut na firmu, kolegu zbog kojeg sam morao doći 2 tjedna ranije na posao i na sreću koju nisam imao.

Ove felge:

Sad sam odlučio prodati ovaj Mondeo i kupiti Mk4 sa 2,0 duratecom, samo još da dobijem odobrenje od žene. Da nebi bilo

- Zlaja
Možeš malo objasnit kako si skino ove lajsne, i jesi li zadnje skido?? u mene imaju senzori, da li će smetat da se i oni ofarbaju??
Odlično je ispalo, struja odlična, a felge još bolje.. Svaka čast
Odlično je ispalo, struja odlična, a felge još bolje.. Svaka čast

- bo.
Taj proces sam zaboravio slikati nažalost..
Treba nekakav pajser (2 kom ili još bolje 3) i krpa/karton koji služe za zaštitu da se ne ošteti lak na braniku.
Prvo sam skinuo masku.
Zatim sam na dijelu bliže točku stavio pajser s donje i gornje strane i lagano lajsnu navukao van. Zatim sam iznutra branika rukom stiskao donju i gornju stranu i gurao prema van.
Ovaj dio koji gleda prema točku je jedno 3-4 cm u braniku, kad taj dio izađe, dalje je lako. Stiskati kopčeti i čupati van.
Gledaj da to radiš po toplom vremenu, lakše je raditi i manja je mogućnost pucanja plastike.
Zadnju nisam skidao, a kako stvari stoje vjerojatno ni neću.
Za senzore neznam, za neke znam da se smiju ofarbati, a dali se smiju i ovi ne tvom autu, neznam..
Treba nekakav pajser (2 kom ili još bolje 3) i krpa/karton koji služe za zaštitu da se ne ošteti lak na braniku.
Prvo sam skinuo masku.
Zatim sam na dijelu bliže točku stavio pajser s donje i gornje strane i lagano lajsnu navukao van. Zatim sam iznutra branika rukom stiskao donju i gornju stranu i gurao prema van.
Ovaj dio koji gleda prema točku je jedno 3-4 cm u braniku, kad taj dio izađe, dalje je lako. Stiskati kopčeti i čupati van.
Gledaj da to radiš po toplom vremenu, lakše je raditi i manja je mogućnost pucanja plastike.
Zadnju nisam skidao, a kako stvari stoje vjerojatno ni neću.
Za senzore neznam, za neke znam da se smiju ofarbati, a dali se smiju i ovi ne tvom autu, neznam..
- bo.
Stiglo je vrijeme da se oprostim od crnookog.
Izdurali smo skupa od 67.800 km do 180.008 km. 27.7.2007 - 15.04.2013
Od ponedjeljka se više ne družimo, dobio je naslijednika u vidu Mondea Mk4 2,5T.
Više o tome u novoj temi.
Izdurali smo skupa od 67.800 km do 180.008 km. 27.7.2007 - 15.04.2013
Od ponedjeljka se više ne družimo, dobio je naslijednika u vidu Mondea Mk4 2,5T.
Više o tome u novoj temi.