Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

neravnomeran rad pri prvom paljenju

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: neravnomeran rad pri prvom paljenju

Poruka od Vladan » utorak, 19. feb. 2013. u 10:00h

Koliko je opasno menjanje grejaca, tj. kolika je verovatnoca da ce se grejac zalomiti u glavi?
Prosle godine su svi pricali o menjanju, ove godine se svi nesto plase. Ukljucujuci majstore, bukvalno me odgovaraju od akcije.
Mozda izbegavaju jer je mucenje za male pare?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 19. feb. 2013. u 10:19h

odvrces ga kad je ladan motor i nema problema..

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 19. feb. 2013. u 11:39h

Dajte ljudi,neki majstori će da čitaju ovo pa će da vam se smeju.. Odvrćeš grejač,ako neće prskaš wd40 napred-nazad i mora da se odvrne. Nego,želimire zašto nisi proverio lift pumpu i probao drugu? Kakav je filter goriva,creva od goriva,prelivna crevca?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

zelimir
Poruka: 85
Član foruma od: nedelja, 3. maj 2009. u 00:53h

Poruka od zelimir » utorak, 19. feb. 2013. u 12:01h

Da, lift pumpa moze da bude problem , nisam je proverio i na njemu je originalna koja nikad nije menjana.Spolja izgleda vrlo ruzno ali tesko je objasniti da ona lose radi samo kada je hladno vreme.......Morala bi stalno da zeza i leti i zimi .Mozda cu Gagija da nateram da je proveri , ali to nece biti lako posto je on sve kraci sa vremenom a i ja obicno subotom idem na servis.Inace ti i ja imamo identican model Mondea 3 tddi 2001 sa opremom 1.edition radjen za Holandsko trziste tako da su mi tvoja iskustva sa autom znacajna.
Pozz

Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Poruka od Ljubavnik1 » petak, 22. feb. 2013. u 20:41h

Bio danas kod Dragomira i moj problem je resen, 2 grejaca nisu radila a dva jesu....Grejaci zamenjeni ocas posla bez ikakvih pucanja. Sve pohvale za Dragomira i ekipu thumbsuph :ford:
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

petarC4
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 25. mar. 2013. u 13:03h

Poruka od petarC4 » sreda, 27. mar. 2013. u 08:51h

Vidim sa ove simptome mogu da daju razliciti uzroci, vidim da je neko resio zamenom grejeca, ali me zanima da li je neko probao da promenom REGULATORA PRITISKA GORIVA resi ovaj problem?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 27. mar. 2013. u 12:15h

Tvoj motor 1.6 HDI ili ti TDCI ima neke druge probleme sto se tice belog dima
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

petarC4

Poruka od petarC4 » sreda, 27. mar. 2013. u 13:23h

Dragomire, sta kaze praksa, kakvi se slucajevi desavaju kod ova 2 pobratimska motora? :)

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 2. apr. 2013. u 09:30h

Taman sam mislio da je problem resen sa zamenom grejaca, kad ono uhutru da upalim on opet neravnomerno radi :suicide: Nista, posle 20s stabilizuje se i sve normalno, krenem na put 13km u jednom pravcu i vracam se nazad kad ono na trenutak mi upali lampicu grejaca na 2s pri przini od 50 na sat i bila je pustena noga sa gasa, kao da je hteo da se ugasi, posle toga sve ok, lepo radi na leru, pali ...Sta moze da mu bude ? Da li moze da bude uzrok regulator pritiska ili nesto drugo, ako moze pomoc Dragomire ?
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 2. apr. 2013. u 09:50h

I meni je to pocelo da se desava (ili sam poceo da primecujem, a tako je mozda uvek i bilo).

Po hladnom upali na 1000, odmah sidje malo ispod pa se vrati, sidje na oko 850, sve u par sekundi, i onda dosta dugo drzi ler na tim obrtajima, sve dok se ne zagreje da kazaljka bar malo krene prema sredini, onda ga spusti na 750. Naravno, ne cekam u mestu da se to desi, ali vidim na semaforu ili sl. gde drzi ler.

U poslednje vreme mi se cini da je zvuk motora dobio jednu bas notu, bas onako dubok/ nizak neki zvuk, za oktavu ili dve nizi od svih dosadasnjih zvukova.
I jos kao da ima nekih cangrljanja i klepetanja, ... moracu da mu dam po aditivu, iako ne verujem u to bas previse, ali savesti radi.

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 2. apr. 2013. u 14:37h

@Ljubavnik
Ne bih da hejtujem, ali da probas ti malo drugo gorivo a ne to "provereno i cisto" iz bureta? Ako vec nije kasno... Mislim, ja sam uzeo auto sa 200k (mozda je cak i vise presao ko ce ga znati) i presao sam dodatno 80k (dizne koliko znam nisu radjene). Jedini problem koji sam imao jeste bio sa losim gorivom, uvek strogo vodim racuna o nivou goriva u rezervoaru, dodajem malo aditiva sa vremena na vreme i sve je uglavnom ok, pogotovo sa aditivom. Lampica mi se upalila samo kad je bilo lose gorivo jednom na pumpi, od kako sam promenio pumpu nemam tih problema. Milan je presao isto 300k sa Mondeom pa nema problema, ali koliko vidim isto nije sipao gorivo van pumpe...
Fiesta!!

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 2. apr. 2013. u 21:31h

Prestao sam i ja da sipam to gorivo, gorivo sipam stalno na Nisovoj pumpi i nedeljno sipam po 5000k cuvam svaki racun. E, sad dal oni nesto onda mute na toj pumpi nemam pojma, danas sam sipao opet za 2000k i presao 200km nije nista palio, a bas sam ga gasirao 220 ni govora o upaljenoj lampici thumbsuph Ono gorivo ne koristim od kad je bila ona polemika da lici na loz itd...Nisam vise pametan ni ja gde kod se okrenes isto ti je gorivo...Nivo goriva kod mene nikad nije ispod pola r, uglavnom kad dodje na pola punim ga. Sipao sam i ja pre te aditive tj wurth, al sad nisam odavno, moracu da uzmem opet jedan i da menjam i ja pumpu. Ova na kojoj sipam nalazi se na otvorenom putu ( ne bi me cudilo da je na njoj losije ) menjam pumpu thumbsuph
edit: dizne su dobre svaka daje istu kolicinu, tako kaze dijagnostika...

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 2. apr. 2013. u 22:31h

Onda ako ima veze sa gorivom, mozda se tad dok si koristio to gorivo nesto zeznulo, a mozda si samo negde naleteo na losu turu goriva kao Darku sto se desilo.
Ja sipam na EKO pumpi koja je lokalna da tako kazem, nije na autoputu i slicno, od kako tamo sipam nikad nisam imao nijedan problem. Naravno kad dodam wurth aditiv uglavnom primetim lepsi rad motora, ali sta je tu je.
Fiesta!!

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 2. apr. 2013. u 22:48h

Sa onim gorivom sto sam pre sipao nisam imao n g od govora sto sad imam cekicko cekicko Pre kad mu sipam kantu od 35l 600km predjem, kakav neravnomeran rad, kavo paljenje grejaca, nisam ni znao sta je to :) Dok sad kad sipam nas kvalitet ed samo neki problemi...

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » četvrtak, 4. apr. 2013. u 12:44h

Provala godine kod mene cekicko Nije se to bio upalio grejac, nego ona zuta pahuljica za temperaturu, haha ne mogu da verujem kako sam se utripovao :doh:

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » četvrtak, 4. apr. 2013. u 12:50h

Šta će tek biti ako ti se upali crvena? :haha:
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

petarC4

Poruka od petarC4 » petak, 5. apr. 2013. u 11:07h

Iz prethodnih postova videh da se ovaj problem javlja i na TDDI i na TDCI motorima. Mislim da prvo treba utvrditi da li dim koji se javlja pri startovanju potice od nafte ili od ulja. Ako je od nafte, meni ovo lici na neku elektroniku, odnosno da neki od davaca ne salje u trenutku paljenja prave informacije (senzor temperature rashladne tecnosti, senzor temperature goriva...) i da motor krece da radi po neodgovarajucim mapama... Ako je od ulja, onda problem treba traziti u mehanici, po meni (turbina, egr, ventilacija uljnih para...) Zato me i zanima ko je sta konkretno probao u cilju otklanjanja ovog problema...

chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Poruka od chuindahouse » nedelja, 22. sep. 2013. u 12:06h

Vidim da je tema zapostavljena već neko vreme (vreovatno pošto su temperature bile više :) ) pa sam mislio da opet aktiviram sa mojim zapažanjem.

Kako je došlo hladnije vreme i temperature oko 10 stepeni ujutru, moja Fiesta mk5 1.4 tdci malo teže pali ujutru i oseti se udaranje i trzaji motora u leru koji nisu baš ravnomerni. Prošle zime sam imao problem sa paljenjem na nižim temperaturama, gde sam palio posle 2 ili 3 pokušaja i gde je izbacivala beli dim nekoliko minuta nakon paljenja. Nakon toga se osetilo samo trzanje motora u leru kada auto stoji.

Sada sam bio na odmoru i prešao sam 2.000 KM za 15 dana i nisam imao nikakav problem sa autom, osim ovog malog težeg paljenja ujutru i trzanja motora. Koji problem bih mogao da imam, pošto bih rešio pre zime i niskih temperatura?
Ford Fiesta 1.4 tdci

smileys2205
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 2. nov. 2013. u 19:32h

Poruka od smileys2205 » petak, 6. dec. 2013. u 21:09h

Zamolio bih Dragomira za dijagnozu na Focusu 1.8 tdci 2002 g. Kada startujem motor ujutru, prvih 10-ak sekundi radi nemirno. Nakon toga celog dana je sve ok do sledeceg jutra. Na dijagnostici je sve 100% ok. Sve dizne i grejaci ispravni, Pumpa visokog pritiska radi besprekorno, opran rezervoar goriva.....Veliki servis je uradjen pre 2 nedelje.
E sad..... Elektronicar kaze da je doslo do prekida u instalaciji od pumpe do kompjutera, sto je izazvalo kvar na kompjuteru koji je majstot popravio Zamenio je i taj deo instalacije, ma sta to znacilo....
Meni kao totalnom laiku ova prica lici na lov u mutnom, pa me interesuje da li je zaista moguca ovakva dijagnoza i koliko bi moglo sve to da kosta? Majstor ceka jutro kako bi se auto ohladio da bi probao da li motor i posle intervencije nemirno radi...

Unapred zahvalan na odgovoru...
Ford Focus 1.8 TDCI Zetec 85Kw 115 Ks 2002

smileys2205
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 2. nov. 2013. u 19:32h

Poruka od smileys2205 » utorak, 10. dec. 2013. u 18:57h

Problem je resen :bravo: pregoreo je relej na kompjuteru. Sva sreca da je majstor pronasao problem :jeeej:
Ford Focus 1.8 TDCI Zetec 85Kw 115 Ks 2002

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“