Moderator: Dragomir
milan_gt piše:znam njih nekoliko kojima je pucao zupcasti na tom motoru, par stotina evra je popravka bez zamene zupcastog..
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
backarelli piše:....da , tako je. Bio sam ubedjen, da je bar jedna od zupčastih remenica izašla iz opsega (ose). Medjutim ne, do kaiša je.
EDIT:
....sad nešto razmišljam. Fordovci, niste ni svesni, koliko ste srećni što imate Dragomira ! Šta bi sve dali opelovci , vw-evci i ostali, da imaju takvog doktora sa takvom cenom rada i ne sebičnom on-line podrškom .
Iz slične sam branše, te sebi dajem na slobodu da kažem .... Dragomire, zajsta, svaka ti čast , nema šta !
Ok, slazem se za politiku proizvodjaca, ali nek mi neko logicno objasni sledece:dusan80 piše:Neće oni to da kažu ...
Van piše: ...за све те буђаве фордове
Vladan piše:Sa slika izgleda da je kais stajao nakoso ili da je bio naopacke postavljen, ili da su oni supcasti koturovi pokrivljeni, ili da kais kaci negde, ili, ... Prosto ne mogu da verujem da neki kais na nekom motoru radi a na nekom ne, i ti sto proizvode kaiseve da su takve budale, ili pokvarenjaci. Do sad bi valjda culi za problem i rekli "ovaj kais nije za onaj motor", ne verujem da bi cutali.
Ali, opet, verujem i kolektivnom iskustvu, posto licno nemam.
Dragomir piše:Kod 1.8 tddi i tdci motora GATES(inace ovaj kais je u SKF-ovom setu) nije odradio dobar kais.Ja sam imao prezupcavanje dva fokusa posle 35000km(sva steta ne nadoknadjena od strane dobavljaca).Cak sam imao priliku da postavljam pitanja njihovom strucnjaku koji je tvrdio da nije problem do kaisa,ali kada sam izvadio orginal i GATES kais iz dzepa i pogledo osto je bez teksta i preso na drugu temu.
A koliko vidim razlika u ceni je 500.00 din sto je po meni jos veca ludost
Inace SKF set za 2.0 tdci motore je odlican ,a GATES radi kais za prvu ugradnju.
U 1.4 tdci i 1.6 tdci prva ugradnja je DAYCO( i ovde se GATES kais pokazao kao mali promasaj,stvara zvuk kao da je kais pretegnut)
Vladan piše:Ako drugi proizvodjac, po specifikacijama sa istog mesta sa kojeg ih je dobio i onoajsto pravi remenice, pravi kaiseve za sve one iste motore, kako samo na jednom modelu od svih onih motora, kaisevi ne rade kako bi trebalo?dusan80 piše:Neće oni to da kažu ...
Kapiram da je iskustvo takvo, da je to primeceno u praksi, uopste ne sporim taj deo, samo mi nije jasno kako je to moguce.
DubiozniKolektivac piše: Elem skinuta glava i sve citavo
milan_gt piše:nije bas, ume i on da omane, zamajac mi je tip top..
Znaci kraci je nego sto bi trebalo, pa previse zateze?backarelli piše:.
Vladan piše:Znaci kraci je nego sto bi trebalo, pa previse zateze?backarelli piše:.