Ford fokus 2003 1.8tdci ne dobija struju na alnaser
Moderator: Dragomir
- Ronaldinjo85
- Poruka: 25
- Član foruma od: četvrtak, 4. okt. 2012. u 11:08h
Ford fokus 2003 1.8tdci ne dobija struju na alnaser
Pozdrav svim clanovima,naime pojavio mi se problem,auto nece da mi upali,dam kontakt ali nece da zavergla sumnjam da je bravica riknula,ulozak da li neko zna koliko bi to kostalo I sta moze da se uradi,hvala pozdrav svima.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Ford fokus 2003 1.8tdci ne dobija struju na alnaser
Ne mora da bude bravica, moraćeš da proveravaš korak-po-korak dok ne nađeš uzrok kvara, ili teraš kod autoelektričara da uradi to isto. Da li u drugom položaju (anlasovanje) brava daje napon po odgovarajućem vodu? Da li relej preklapa? Da li su svi osigurači ispravni? Da li do samog anlasera dolazi struja?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Ronaldinjo85
Otprilike sam sacekao pola sata I pokusao da ga upalim prvi put nece,pa iz drugog upali,ugasim ga I ponovo upalim,sad kao radi ali sumnjam da cu opet imati problema,ako ne resim sam teram kod elektricara.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Pre bih rekao da je problem u samom alnaseru. Imao sam situaciju na prethodnom autu, upalio normalno, stanem jednom, drugi, treci put sve normalno, stanem cetvrti put, ugasim, probam da upalim i ni da makne. Sacekao sam sat vremena, i upalio normalno. Kad je majstor skinuo alnaser veci deo magneta se doslovno raspao, i tako ga kocio povremeno.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- Ronaldinjo85
Iako sam remontovao alnaser pre 3 meseca,alnaser je bio problem,ali uzrok je nastao zbog plivajuceg zamajaca koji je pri kraju I od njega je upao spen negde u kod alnasera I piksna se pojela,tako bar majstor kaze,a danas sam oterao auto kod majstora na promenu zamajca,sa setom kvacila,druk lezaj I ruke 51000din,j....a ko ga izmisli.