Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus ST by Robert

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
robertst
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 19:52h

Re: Focus ST by Robert

Poruka od robertst » petak, 19. apr. 2013. u 20:11h

Artic piše:Iz iskustva te dizne drže samo 330 k.s., blok motora drži samo 350. Ako želiš više, moraš da staviš blok i dizne od RS-a. Tako da ti si blizu maksimuma za taj blok.
Neka ti lepo i dugo služi! :bravo:

Hvala ti, nego jesi ti zadovoljan sa svojim ?

robertst

Poruka od robertst » petak, 19. apr. 2013. u 20:24h

RS ima samo plazma coating ostalo je isto jer smo premjeravali :)
Glavna razlika po meni je sta RS ima veci hladnjak ulja i ne dolazi do pregrijavanja.
Ford je priznao da na ST-u druge generacije je bilo problem sa pucanjem bloka cak i na seriskim autima, i da je na ST-u kao mom to rijeseno.Rijeseno je da su stavili veci hladnjak ulja i nista vise i do duplo veci, RS ima jos dva-tri rebra vise i fizicki to je sve.

Uglavnom to su vise manje odlicni motori.

Moj cak ne trosi niti kapi ulja, koliko kolega trosi tvoj ?

Artic
Poruka: 1786
Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h

Poruka od Artic » subota, 20. apr. 2013. u 08:38h

robertst piše:RS ima samo plazma coating ostalo je isto jer smo premjeravali :)
Glavna razlika po meni je sta RS ima veci hladnjak ulja i ne dolazi do pregrijanja.
Ford je priznao da na ST-u druge generacije je bilo problem sa pucanjem bloka cak i na seriskim autima, i da je na ST-u kao mom to rijeseno.Rijeseno je da su stavili veci hladnjak ulja i nista vise i do duplo veci, RS ima jos dva-tri rebra vise i fizicki to je sve.

Ja sam zadovoljan svojim autom. Ne troši ulja uopšte, ali ja u glavnom ga koristim kao porodični, pošto za trkačku vožnju on nije zgodan, jbt težak je kao tank t-34 :-D
To lepo osetiš po krivinama i u zimi na snegu i ledu. Za trkačku vožnju imam drugi auto.
Šta se tiče hladnjaka ulja, ja nisam menjao i primetio sam prošle godine, kad vožiš na autoputu sa brzinom više od 150 km/s sa spoljašnim temperaturom više od +30, temperatura ulja raste i ide desno od centra po satovima. Za 15 min dolazi do 105-110 stepeni.
Tako da moram i ja ga menjam zajedo sa interkulerom, pošto u Rusiji nisam imao taj problem, tama je hladnije i nema putova :ozid:
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)

mezzano
Poruka: 196
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h

Poruka od mezzano » subota, 20. apr. 2013. u 11:58h

Čestitke! Strašan auto!!! :clap:

robertst

Poruka od robertst » subota, 20. apr. 2013. u 14:46h

Artic piše:
robertst piše:RS ima samo plazma coating ostalo je isto jer smo premjeravali :)
Glavna razlika po meni je sta RS ima veci hladnjak ulja i ne dolazi do pregrijanja.

Ja sam zadovoljan svojim autom. Ne troši ulja uopšte, ali ja u glavnom ga koristim kao porodični, pošto za trkačku vožnju on nije zgodan, jbt težak je kao tank t-34 :-D
To lepo osetiš po krivinama i u zimi na snegu i ledu. Za trkačku vožnju imam drugi auto.
Šta se tiče hladnjaka ulja, ja nisam menjao i primetio sam prošle godine, kad vožiš na autoputu sa brzinom više od 150 km/s sa spoljašnim temperaturom više od +30, temperatura ulja raste i ide desno od centra po satovima. Za 15 min dolazi do 105-110 stepeni.
Tako da moram i ja ga menjam zajedo sa interkulerom, pošto u Rusiji nisam imao taj problem, tama je hladnije i nema putova :ozid:

I probaj kupiti od whitelina anti lift kit, najaca modifikacija koju sam osjetio sta se tice ovdjesa, auto je na volanu lagan kao da ima 500 kila, vjerojatno zbog catera koji mu daje.
Intercoller probaj radtech premda mislim da je sve to vise manje isti klinac

Artic
Poruka: 1786
Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h

Poruka od Artic » subota, 20. apr. 2013. u 15:41h

Pa i sad imam tvrde opruge i amortizerei (h&r -35 mm + bilstein b8). Auto kreće ok, ali kad vožiš lagak auto, drugi je osećaj. Inercija!
Videću kasnije za interkuler i auspuh. Kakve imaš felne? Dimenzija 18"? Lepo stoje! Nisi pokušao neke 19-20"?
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“