Ventil grejanja Fiesta Mk4
Moderator: Dragomir
Ventil grejanja Fiesta Mk4
Od nedavno imam problema sa ventilom grejanja na Fiesti Mk4 2001.
Naime, ventil cakce. U pocetku se to culo samo kad upalim auto par minuta, medjutim sada se sve cesce desava.
Za sada je sve ok sa grejanjem/hladjenjem. Posto je zima prosla necu vise ni pokusavati da ga prebacim na grejanje, a hladjenje trenutno radi.
Ali me interesuje da li i koliko dugo smem ovako da ga vozim dok ne promenim ovaj deo (koji nije bas ni jeftin)?
Takodje me interesuje da li je bolje kupiti neki polovan (a dobar) ventil nego neku novu kinesku zamenu? Original je ''relativno'' skup.
Naime, ventil cakce. U pocetku se to culo samo kad upalim auto par minuta, medjutim sada se sve cesce desava.
Za sada je sve ok sa grejanjem/hladjenjem. Posto je zima prosla necu vise ni pokusavati da ga prebacim na grejanje, a hladjenje trenutno radi.
Ali me interesuje da li i koliko dugo smem ovako da ga vozim dok ne promenim ovaj deo (koji nije bas ni jeftin)?
Takodje me interesuje da li je bolje kupiti neki polovan (a dobar) ventil nego neku novu kinesku zamenu? Original je ''relativno'' skup.
- Gosa46
- Poruka: 231
- Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 21:43h
Re: Ventil grejanja Fiesta Mk4
Mozes da teras koliko hoces odnosno dok se ne raspadne fizicki plastika koja vremenom postaje krta i puca.Imas zamenske ventile za grjanje 35 evra . Nije kao orginal, nekad kasnije otvara pa duva hladno ili pak zaglavi na toplo (obicno u letinjem periodu
) ali je zato cena 5 puta manja nego original,

Fiesta, 1.25 zetec se, 2000. godiste
- Gosa46
Nemas odvojeno. Kupuje se u kompletu (plasticno kuciste i ventil).
Da znam, samo pitam jel mislis na plastiku samog ventila, a ne neku drugu?
Zncai po tebi bi mogao ovako da vozim neko vreme?! Svakako cu se potruditi da zamenim ovaj ventil cim budem mogao.
Hvala na savetu.
Zncai po tebi bi mogao ovako da vozim neko vreme?! Svakako cu se potruditi da zamenim ovaj ventil cim budem mogao.
Hvala na savetu.

- Gosa46
Da, mislio sam na plastiku kucista ventila.