Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 2.0tdci 2003

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Re: Mondeo mk3 2.0tdci 2003

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 14:50h

Znam, zato sam ja i hteo auto stad, ali ne moze auto stad kod njih..
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 15:28h

svaka ford prodavnica u ca moze da ti napravi predracun za originalne delove..a ako znas nekog majstora i on ti napravi predracun na koliko hoces da ti kosta rad..castis svakog po 500-1000din za tu uslugu..

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 16:13h

Da, ali ne pristaju na nove delove, oni kazu samo krpljenje.

E sad, jedino da odem kod S i G, da oni napakuju sto vise, uzmem lovu i onda sredim kod njih to sta treba.. Ne znam, celo pre podne pricam sa calom o tome sta i kako, vise sam se i sam pogubio :ozid:

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 16:26h

ma oni ti umanje cenu novih za amortizaciju..

ustvari kad popisete sta sve fali kod S&G po predracun od soma evra..tako da i osiguranje bude zadovljno a i ti..ne pristaj na manju cifru..

oni ne smeju da ti kazu 'e tu ne mozes da pravis auto' ili 'ne mozes da ugradis nove delove' kakva nebuloza..

kazi im 'e imam teca advokata pa najbolje ja njega da pitam oko svega' :D

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 18:04h

Oni da budu zadovoljni sa soma evra? :lele:

Sta sve treba popisati za soma evra, mada one sitnice sto si popisao sve ima tu negde.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 18:27h

pa normalno..sto vise stavki i nema da brines..ih kako bi ih namerno istresao iz gaca da mi kazu da ne mogu novi delovi za moj auto.. :war:

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 20:35h

Ti ako ne bi izboksovao nove delove, i bar 200,300e da ti ostane u dzepu nista ne bi uradio thumbsuph

Videcemo, tek posle djurdjevdana..
Ako upale ovi tvoji saveti, dobro cu proci :)

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 20:54h

ma nisu novi delovi bitni u ugradnji nego u predracunu..

evo sta sam zadnje naplatio..ima par god

oborim motor sa 20 na sat, jedan kombista isao preko moje linije kretanja da se iskljuci..

steta 200€ naplatio 264.000 din i to preko eu izvestaja..i hteli su mi daju 200.000 (jer je do te cifre eu izvestaj i viseh da su meki i jos sam 4-5 dana se laktao sa njima oni mi odobrili i preko..nisam mogao verovati..:)

a npr nalepnica za motor manja 200€ itd :)

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 21:20h

Da da, procitao sam to negde thumbsuph alal vera :)
Ne znam koje je tebi to bilo osiguranje, ali ovi su cini mi se neko slj osiguranje. Ali to mi je dodatni motiv da im izvucem sto vise :D

Nista, sad odmaram do djurdjevdana, a posle cu prelistati ovu temu jos 16x i da vidim da napravim ovako kao sto si ti rekao thumbsuph

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 21:23h

zovi me slobodno ak sta zatreba, imas broj, mozda ne vidim ovde na vreme (sto cisto sumnjam :D )

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 21:26h

Vazi :)
Moguce, s' obzirom da dobro bataras sa ovom materijom :)

Hvala Milane! thumbsuph

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 21:45h

Nema oni sta da ti ne odobravaju nove delove! Njihov idiot je tebi sjebao tvoje originalne delove, i ti hoces da dovedes auto u stanje kakvo je i bilo ranije. Tu neka bude zavrsena prica sa njima! thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » ponedeljak, 29. apr. 2013. u 22:04h

To sam isto i ja danas rekao calu. Idemo ujutru, nesto levo da pitamo, a i to da im kazemo. Ako treba, kao sto kaze milan, teco mi je advokat :)

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » utorak, 30. apr. 2013. u 09:59h

Ja se izvinjavam, samo jos ovaj mali update.

Bili smo u osiguranju da vidimo nesto jer ja necu biti u Cacku u sredu kad bude trebalo da se ide tamo.
I pitali smo kakva je procedura.
Ja rekao hocu kod svog majstora da radim predracun. Kaze on meni, mozes ti da radis gde hoces nista ti ne vazi. To sve zavisi od osiguranja do osiguranja. Mi slikamo kola, saljemo u Beograd, i oni na osnovu slike daju mi toliko para koliko je steta :eek:
Ja rek'o i kako ako ima nesto ispod haube, sakriveno a za zamenu je. Kaze on, ti dodjes kod nas, popisemo to i isplatimo ti za to..

Malo me to plasi, jer necu dozvoliti da ja budem u minusu a on me udario. Ako treba, trckacu za svaku sitnicu, i ako treba, napravicu se lud i reci i ovo je stradalo u udesu a nije. Jer ne mogu da verujem da na osnovu slike oni odredjuju stetu..

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 30. apr. 2013. u 10:50h

pa ti lepo do majstora slikas na dizalici sve.. i napisees to to to otislo odma kad saljes...
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 30. apr. 2013. u 11:01h

naci cemo ti mi sliku neke zeznute felne a i letve volana..:D

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » utorak, 30. apr. 2013. u 13:34h

Nista ne veruj tom osiguranju thumbsuph Oni trebaju da plate i mislis da ce biti fer i korektni,ne pokusace da zakinu maksimalno.Oni po zakonu moraju da ponude tri opcije bar su tako meni ponudili.
-Da odes u servis koji saradjuje sa tom osiguravajucom kucom
-Da im odnese predracun iz ovlascenog servisa
-Ili da uzmes kintu odmah (ali daju 2x3 puta manji iznos nego sto je realna steta)

Mene su udraili pre nekoliko meseci i osiguranje je ponudilo 55e u dinarskoj protivvrednosti,a steta je bila 3x veca,pa jos auto bio stariji od 10 godina i naravno osiguranje se pravilo naivno kao njihov vestak je tako procenio i to je to,cak je i njihov majstor procenio tako jer kao ne moze nov (tj polovan) branik i soferka nego se popravlja postojeca steta,kako su mislili soferku da poprave do danas je ostalo nejasno.Onda sam lepo kontaktirao advokata koji je rekao da imam pravo na nezavisnog vestaka koji je izasao slikao auto i procenio stetu na 150e,koje je osiguranje bilo duzno da isplati u roku od 8 dana jer je u pitanju mala steta kako rece vestak.Mislis da su uplatili,ne,izvlacili su neka sitna slova iz zakona i trazili neke nebulozne stvari.Na kraju je ispalo da uplate novac posto je mala steta i trebalio su da uplate tih 55e,koje jos nisu uplatili.

Isto oni gledaju katalosku vrednost pa procenjuju stetu,sto je nebuloza jer se nigde ne pominje ono sto sto serviser uzima za radni sat,onda cene delova pa i polovnih pretpostavljam nisu zanemarljive,al opet njih to ne interesuje.Nista ne diraj dok ne izadje taj vestak,cak ni haubu ne otvaraj.Cekaj da on napise sta je za zamenu i sto je najgore kako tretirati ostecenje ako on napise popravka,branika,a ti uzmes drugi nece prihvatiti da nadoknade stetu,isto napisu i farbanje branika,a ti ofarbas i krilo ili sta vec njih opet ne interesuje.Budi dosadan i zahtevaj da vestak da nalog da se otvori hauba i u zapisnik unesu sva eventualna ostecenja.Isto nateraj ga da napise da je vozilo redovno odrzavano imaju oni mehanizme da smanje iznos ako nisi odrzavao vozilo pa da se ne bi usrecio i o njihovom trosku sredio vozilo.Po slikama vidim da je auto bio u dobrom stanju i imas svako pravo da trazis da se vozilo dovede u stanje kao pre nezgode dobro procitaj ako ti osiguranje uvali nesto na potpis,na to imas pravo po zakonu,sve to traje dosta dugo znam neke likove koji po par godina jure da im se nadoknadi steta.Samo strpljenje i napakuj sto vise stvari,ovo sto ti predlazu za felne je thumbsuph bar da se izvuces da budes na 0,a ne da ostanes kratak i da placas nesto sto nisi ti ostetio.

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » sreda, 1. maj 2013. u 12:40h

ssf01 piše:pa ti lepo do majstora slikas na dizalici sve.. i napisees to to to otislo odma kad saljes...
To njih ne zanima, rekli su oni slikaju, i oni te slike salju u Beograd. Mada probacu pa sta bude
milan_gt piše:naci cemo ti mi sliku neke zeznute felne a i letve volana..:D
Bolje bi mi bilo pravu zeznutu felnu :D Nisam svracao pre neki dan kad sam isao u Kraljevo kod S i G, ali u petak kad budem isao u selo svraticu da vidim da nemaju slucajno.
DubiozniKolektivac piše:Nista ne veruj tom osiguranju thumbsuph Oni trebaju da plate i mislis da ce biti fer i korektni,ne pokusace da zakinu maksimalno.Oni po zakonu moraju da ponude tri opcije bar su tako meni ponudili.
-Da odes u servis koji saradjuje sa tom osiguravajucom kucom
-Da im odnese predracun iz ovlascenog servisa
-Ili da uzmes kintu odmah (ali daju 2x3 puta manji iznos nego sto je realna steta)

Mene su udraili pre nekoliko meseci i osiguranje je ponudilo 55e u dinarskoj protivvrednosti,a steta je bila 3x veca,pa jos auto bio stariji od 10 godina i naravno osiguranje se pravilo naivno kao njihov vestak je tako procenio i to je to,cak je i njihov majstor procenio tako jer kao ne moze nov (tj polovan) branik i soferka nego se popravlja postojeca steta,kako su mislili soferku da poprave do danas je ostalo nejasno.Onda sam lepo kontaktirao advokata koji je rekao da imam pravo na nezavisnog vestaka koji je izasao slikao auto i procenio stetu na 150e,koje je osiguranje bilo duzno da isplati u roku od 8 dana jer je u pitanju mala steta kako rece vestak.Mislis da su uplatili,ne,izvlacili su neka sitna slova iz zakona i trazili neke nebulozne stvari.Na kraju je ispalo da uplate novac posto je mala steta i trebalio su da uplate tih 55e,koje jos nisu uplatili.

Isto oni gledaju katalosku vrednost pa procenjuju stetu,sto je nebuloza jer se nigde ne pominje ono sto sto serviser uzima za radni sat,onda cene delova pa i polovnih pretpostavljam nisu zanemarljive,al opet njih to ne interesuje.Nista ne diraj dok ne izadje taj vestak,cak ni haubu ne otvaraj.Cekaj da on napise sta je za zamenu i sto je najgore kako tretirati ostecenje ako on napise popravka,branika,a ti uzmes drugi nece prihvatiti da nadoknade stetu,isto napisu i farbanje branika,a ti ofarbas i krilo ili sta vec njih opet ne interesuje.Budi dosadan i zahtevaj da vestak da nalog da se otvori hauba i u zapisnik unesu sva eventualna ostecenja.Isto nateraj ga da napise da je vozilo redovno odrzavano imaju oni mehanizme da smanje iznos ako nisi odrzavao vozilo pa da se ne bi usrecio i o njihovom trosku sredio vozilo.Po slikama vidim da je auto bio u dobrom stanju i imas svako pravo da trazis da se vozilo dovede u stanje kao pre nezgode dobro procitaj ako ti osiguranje uvali nesto na potpis,na to imas pravo po zakonu,sve to traje dosta dugo znam neke likove koji po par godina jure da im se nadoknadi steta.Samo strpljenje i napakuj sto vise stvari,ovo sto ti predlazu za felne je thumbsuph bar da se izvuces da budes na 0,a ne da ostanes kratak i da placas nesto sto nisi ti ostetio.
Meni su oni rekli da ce isplatiti novac pa ja idem da radim gde hocu. E sad, stvarno bi mi valjala neka malo iskrivljena felna, lepo se i to slika i da prodje kao da je u udesu zeznuta.
E sad, sve zavisi od tog procenitelja u Beogradu, s' obzirom da ce da procenjuje preko slika, moguce da ce da mi zakine lepo. Ali zalicu se odmah ako nesto nije popisano a za zamenu je. Ako treba i advokad uzecemo. Videcu sad neki dan da odem kod nekog majstora, da podigne haubu, pogleda malo unutar da vidimo optrilike sta je za zamenu unutra, a sta mozemo da napravimo da jeste. Ma mora da se bude ostar tu ocigledno, nema nista ulepo sa njima. A ja necu biti tu kad se bude ta cela procedura odvijala, a cale mi je takav da dosta veruje ljudima i lako ga je prevariti na foru. Ali sve mu ja ovo prenosim sto vi ovde pisete, tako da ako se bude drzao toga bice sve oko valjda :)
Hvala na ovim savetima thumbsuph

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 1. maj 2013. u 15:05h

A jos nije kasno da odes kod lekara da nazvrlja nesto,kazes imao sam udes boli me vrat ili tako nesto i tu uzmes novac.Pomeni im advokata onako neobavezno kroz pricu,da vide da se ne salis i promenice pesmu. :D

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 1. maj 2013. u 15:18h

kasno je za lekara jer je eu izvestaj samo kad nema povredjenih..

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 1. maj 2013. u 17:43h

Naknadna povreda,ohladilo se pa boli i tako thumbsuph mada samo budi uporan i bice sve ok,ja sam odustao jer ipak nije to neki auto da bih se toliko cimao,a bilo mi zao da ga gledam cuknutog pa sam sam sredio.

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 1. maj 2013. u 18:50h

milan_gt piše:kasno je za lekara jer je eu izvestaj samo kad nema povredjenih..
EU izveštaj ne isključuje povredu.Ispunjava se ako nema očigledo povređenih.To ne znači da se simptomi povrede ne mogu manifestovati recimo nekoliko sati po udesu ili kasnije (i da je krivac oslobodjen odgovornosti ako je popunjen EU obrazac).Na primer kod trzajne povrede vrata, a koja je veoma česta i u blagim udesima, simtomi se mogu javiti i nekoliko dana po povređivanju (bol u vratu, zujanje u ušima,vrtoglavica...).Na veštacima medicinske struke je da na osnovu lekarskih nalaza u krivičnom (ako ga ima), a potom i parničnom postupku kvalifikuju vrstu i težinu povrede, bol, strah, eventulano naruženje, i na kraju umanjenje opšte životne aktivnosti ako je u datom slučaju ima.
Sve ovo je naravno kod nas dosta dug postupak, a koji pri tom košta, kako para, tako i živaca, ali ako nisi krivac ostvarićeš svoje pravo i nadoknadu štete.
Slika Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 1. maj 2013. u 19:22h

Tooooo Lale Slika
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 1. maj 2013. u 19:29h

hahahaha Pišem nalaz hahahaha
Slika Slika

Vlade_Ca

Poruka od Vlade_Ca » sreda, 1. maj 2013. u 20:20h

Ne mogu da se bapcem sad sa tim, jos sto necu ni biti kuci u tom periodu, videcemo za ovo ostalo, felne, gume, i neke sitnice.
Ali hvala na predlogu :)

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“