Paljenje auto posle 3-4 god
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 239
- Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h
Paljenje auto posle 3-4 god
Nasao sam neki auto kod mene u selu, stoji vec 3-4 god i nije paljen. Upitanju je vektra a 1,6 cist benzin 1991 god. E sad moje pitanje je: posto cale i ja sutra idemo da je probamo upaliti. Sta prvo da uradimo? Sem sto mu stavimo akumulator, ulje i vodu ima, gledao ja danas. Da li vredi dovuci ustima gorivo do karburatora?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Paljenje auto posle 3-4 god
ako cete da kupujete osafite svecice i naspite petroleja u svaki cilindar..i nek stane malo pa verglajte ondak..
-
Da, da, hocu da kupim. Koiliko je to malo? Jedan cep, pa spricem ubaciti. A na slepanje da probam da upalim? Ili bolje ne, ko zna kada je kais menjan da ne prezubi..
- milan_gt
ja bi roknuo po 1dl u svaki klip..sacekao jedno pola sata i zaverglao bez vracanja svecica..pa bi posle vratio svecice..mislim nagadjam..nisam to nikad radio.. 
ili bi ga pre odslepao..promenio ulje i onda radio tu proceduru..

ili bi ga pre odslepao..promenio ulje i onda radio tu proceduru..
-
Ulje je od zamene preslo 2 km, koliko je udaljenost od majstora do te kuce i parkirano je, jer je zena jako bolesna, jedino sto je staro ulje. Jednom sam palio forda kojeg jos uvek imam i na slepu je upali i izbacivao je ulje na merac. Taj ford je dizel, e sad ne znam kakav je slucaj sa benzincom. Ne mogu nista da izgubim ako je pobam tako upaliti kao sto si ti rekao.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Сипај мало уља у сваи цилиндар , пола чепа , и заверглај без свећица , чосто из предострожности . Очисти свећице ,врати и верглај . Можеш и да скинеш црево са карбуратора ( ако је карбураторски мотор ) и да повучеш гориво , да не верглаш 20 секунди , док он сма не повуче .
Ако је ауто био исправан ,нема разлога да не ради нормално .
Ако је ауто био исправан ,нема разлога да не ради нормално .
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ili je najlakše sipati WD-a u cilindre, tj naprskati poprilično.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Auto je ja mislim od prve vlasnice, i kako mi kazu da je bio u perfektnom stanju. Karburatorski je motor. Verovatno cu ulje ili wd sipati, posto toga imam. Javljam sutra kako je proslo paljenje. Ako se budem setio snimicu.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ako već hoćeš da sipaš sipaj nekoliko dana pre verglanja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
WD prskati na usisnu granu za vreme verglanja, valjda?
-
Bio danas detaljnije da gledam auto. Limarijski je u prvoj fard, ali terbaju da se odrade rubovi i pragovi, i sto je najbitnije nikad nije bila udarana. Stavim akumulator od 72 amper, star 3 meseca. Dovukao sam gorivo do karburatora, i sapio u karburator malo. Krene cale da vergla i samo sto ne sastavi i pukne na auspuh i onda pocne bezveze da verlga, i tako u nedogled. Sta to moze biti? Padala je kisa pa nisam mogao kapu da skine i da proverim svecicu.
- milan_gt
da nije puka' zupcasti.. 

-
Moguce da je preskocio, ali je to ohc motor pa ne moze da stigne ventile. Upravo je caleta majstor zvao i rekao da znas sta je upitanju da ce sutra ici sa nama da je upali, i proverice zupcenje..
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Капа , каблови или зупчење . Можда је неко променио положај каблова или заменио места неком каблу
Није тај мотор ок ( да је угашен иправан па остављен ), јер да јесте упалио би . Палио сам каприја са 1.6 пинто мотором ,који је стајао 12 година и нисам могао да се начудим како је лако упалио , и како је лепо радио . Лер савршен
Није тај мотор ок ( да је угашен иправан па остављен ), јер да јесте упалио би . Палио сам каприја са 1.6 пинто мотором ,који је стајао 12 година и нисам могао да се начудим како је лако упалио , и како је лепо радио . Лер савршен
-
A videcu sutra kada ode majstor. Znamo taj auto iz sela, uvek je bio cist i lep, nije se cuo kako radi. Ali sad ta zena ima 80 i kusur godina, pa vise ne moze da vozi pa ga je parkirala i tek sad resila da ga proda..
-
Auto kupljen i nismo ga ni upalili.. Doslepali ga kuci, ja izvukao 4 litre kao benzina, a ustvari to je bila sama voda. Toliko o nasem gorivu. Sipali smo 8 litara benzina, i na slepu nije hteo da upali, i onda uz pomoc verglanja je upalio. I iznenadili smo se, motor savrseno radi, dostigao radnu temperaturu, ne duva nista, odlicno vuce i sad pali na pola kljuca. Oprao sam enterijer i kao nov, ama bas nigde nije pohaban, 4 nove m+s gume, muzika. I to sve za sitne pare, prezodovoljni, sutra stizu pragovi i rubovi i za vikend krece sredjivanje limarije.
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Kakvo gorivo moze da bude posle 3-4godine stajanja?
-
Nikakvo, sama voda, nije ni cudo sto nije hteo da upali...