Lupaju stakla u vratima
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: utorak, 29. jan. 2013. u 09:15h
Lupaju stakla u vratima
Dešava mi se da kad su mi spušteni prozori na prednjim vratima i vozačevim i suvozačevim kad ih zatvaram lupaju stakla,imam osjećaj kao da će se razbiti!!! Da li postoje neke gume ili spužve u vratima koje to sprečavaju a da su kod mene možda spale...u pitanju je focus..
Boris
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: Lupaju stakla u vratima
I kod mene isto, nisam otvarao da vidim, mozda se rasklimale vodjice stakla (ili kako se vec zovu), mozda u vratima nisu ni toliko krute da mogu celu tezinu stakla da iskontrolisu.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ista situacija i kod mene, samo se nisam nesto bavio tom problematikom, da bi video sta je u pitanju 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Isto, iritira ponekad, kao da zatvaram vrata od traktora. 

Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
da se pridruzim klubu sa svojim traktorom :-)
tapacirunzi imaju lufta a ne izgledaju da su skidani, vijci su bili novi dok ja nisam pokusao da ih dotegnem, ako neko bude rjesavao taj problem bilo bi dobro da nam opise rijesenje
tapacirunzi imaju lufta a ne izgledaju da su skidani, vijci su bili novi dok ja nisam pokusao da ih dotegnem, ako neko bude rjesavao taj problem bilo bi dobro da nam opise rijesenje
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: utorak, 29. jan. 2013. u 09:15h
Bio sam kod jednog majstora i rekao mi je kao da imaju neke spužvice i vjerojatno su spale...ne mogu da vjerujem da je tako loše riješeno...doslovno imam osjećaj da će se staklo raspasti kad zatvorim vrata
ako uspijem riješiti javim se...

Boris
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Mislim da sam nasao resenje (bar kod sebe jesam
). Elem, treba rasturiti tapacir i skinuti zvucnik. Kroz rupu za zvucnik se vidi ova sina
na koju treba zalepiti neki mekani materijal (ja sam koristio neki samolepivi tvrdi sundjer). Taj materijal se lepi na onu stranu koja je prema staklu, na slici se vidi i to prosirenje gde treba zalepiti (kod mene je cak bilo i tragova sasusenog lepka, verovatno je nesto bilo tu zalepljeno nekada davno). Pre lepljenja dobro obrisite ovu sinu jer je puno prasine, moguce je da se odlepi posle nekog vremena. Kad se vec skida tapacir proverite da li imate ovu gumu, koja se nalazi po sredini vrata na zamom vrhu, i koja treba da zadrzi staklo od udaraca u mehanizam podizaca
. Posle intervencije, zvuk prilikom zatvaranja je malo tisi, ali dosta prijatniji 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia