totti piše:Ako se dobro sećam, remontovani LUK se prepoznaje po tome što je peskaren.
pre skoro tri godine, auto fiesta 1,3i 07,1996, je imao 118000km, sada 136000km,otvarao sam kvačilo; uzeo sam mustre ( SACHS potisna 190mm i lamela 180mm)i otišao u kao renomirani privatni fordov dućan ... on mi utrapi Lukov set, ( 180mm)tada 120 eur i neki navodno talijanski hidraulični druk lager 60 eur. Bilo je dobro godinu i po, dok mi nije riknula pumpa za pedalu, pre 16 meseci. Od tada sam menjao 2x pumpu za pedalu, na autu je sada od oktobra 2012 Luk . Imam problema, ako se menja sportski zna da dođe situacija da nemože da se ubacuje, mora da se čeka da prođe kao neka knedla, a zna da zaglavi u rikvercu pa da mora da ugasiš da bi izbacio šalter ( ovaj simptom sam na netu sreo da se i drugom desilo)
Bojim se da idem na duži put van grada a i ćerka neće da vozi auto jer je jednom zadesilo da nemože da ubaci u prvu. Sad bi otvarao ponovo i stavio bi novi slave cilindar, prvu originalnu SACH potisnu, kao staklo je, i novu lamelu. Luk lamele nema posebno, a i ako bi našli traže 70 eura i nema 180mm, čude se otkud ja imam u autu Luk lamelu 180mm.
Našao sam lamele MECARM fi190mm cena oko 33 eura i MAPA fi 180mm cena 15eur. Uspoređivao sam ovu MAPA s originalnom od auta, federi su slični.
Pitanje je što fali ako lamela bude od druge firme ako odgovara po OEM broju ?? Mislim da bi važnije bilo da hidraulični druk lager bude od iste firme s potisnom, ali za SACHS slave cilindar mi traže 150 eur i to plastični je, nema veze s originalnim koji je od aluminiuma i ima bot ventil.
Mogu i da nitujem originalnu lamelu, ali majstor neda, kaže bolje bilo koja nova.
Ima li neko ideju kako da se osiguram da slučajno nije sve dobro, a nevaljaju samo ove zamenske pumpe za pedalu, da ne bude đabe otvaranje zvona ???
Kad sam kupovao u oktobru bilo je da se nađe samo LPR i Luk od Šaeflerovog zastupnika...