Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

focus mk1 decat i carbon folija

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
milos-v
Poruka: 52
Član foruma od: nedelja, 11. nov. 2012. u 18:46h

focus mk1 decat i carbon folija

Poruka od milos-v » sreda, 22. maj 2013. u 00:00h

imam 2 pitanja,verovatno je vec dosta pisano o tome al nisam mogao da nadjem adekvatan odgovor.

1. Na focusu nemam katalizator,odnosno izvadjeno je saće ali je lonac ostao. Uradjen je lamba sleeve i ne pali mi lampicu.e sad zvuk na samom loncu mi se ne svidja,cuje se kao da je probusen ili tako nesto,kakva zamena da se stavi za to, a da se zvuk cuje na auspuh a ne na lonac :doh: neki protocni lonac,samo cev?

2. pitanje je za carbon folije,hteo sam da lepim neke detalje na kolima,da li je ok kupiti onu kinesku foliju ili da se trazi nesto ozbilnije i gde? jel ima neko iskustva ko je radio vec sa tim?

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Re: focus mk1 decat i carbon folija

Poruka od deketa » sreda, 22. maj 2013. u 09:43h

Ja ću ti preneti moje iskustvo oko folija.
Letos sam pazario neku bezimenu foliju preko Kupinda. Sam sam izlepio jednu traku na haubi od jednog do drugog fara,malo po retrovizorima, a takodje sam izlepio i obe sajtne.
Za sad nema nikakvih problema, auto mi generalno stoji na suncu i nisam primetio ni da je izbledela ni popucala.

E sad ja tebe nešto da pitam, jel si dobio nešto skidanjem katalizatora-mirniji rad motora, bolje ubrzanje...?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 22. maj 2013. u 10:47h

1.stavi cev umesto tog ispražnjenog katalizatora ili neki mali lonac da imitira katalizator... sa prvim će biti bučniji (al će biti manje rezonance,tog zvuka što te nervira) a sa drugim će biti tih kao da ima katalizator.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

ZEC
Poruka: 56
Član foruma od: četvrtak, 29. mar. 2012. u 15:34h

Poruka od ZEC » sreda, 22. maj 2013. u 13:57h

Može li neko da postavi neku skicu kako bi iznutra izgledao taj lonac što bi išao umesto katalizatora.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 22. maj 2013. u 14:01h

ne treba ti nikakva skica... najobičniji lonac kao i svi ostali lonci na tvom autu.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

ZEC
Poruka: 56
Član foruma od: četvrtak, 29. mar. 2012. u 15:34h

Poruka od ZEC » sreda, 22. maj 2013. u 14:07h

Cev do pola,izbušene ,ne izbušene,prazan prostor, pregrade,dampiranje da ili ne....???

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 22. maj 2013. u 14:10h

najobicniji protocni lonac, izbusena cev i vuna
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

milos-v
Poruka: 52
Član foruma od: nedelja, 11. nov. 2012. u 18:46h

Poruka od milos-v » sreda, 22. maj 2013. u 20:17h

@deketa
jedino sto sam primetio da mi je auto malo zivahniji izmedju 2000-3000 nista posebno...a taj protocni,koji precnik da bude? jel ima neke veze ili samo da ne bude bojler kao katalizator? :)

generalno jel tezak proces lepljenja folije ili nije? hteo sam to sam da radim,pa da vidim jel ima sanse ili ne.najvise me brinu coskovi kod lajsni...

unreal32
Poruka: 66
Član foruma od: subota, 13. okt. 2012. u 14:55h

Poruka od unreal32 » sreda, 22. maj 2013. u 23:23h

milos-v piše: generalno jel tezak proces lepljenja folije ili nije? hteo sam to sam da radim,pa da vidim jel ima sanse ili ne.najvise me brinu coskovi kod lajsni...
[youtube][/youtube]

PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Poruka od PivaraPivara » četvrtak, 23. maj 2013. u 00:15h

Imam ja neki mali lonac, pa ako te interesuje javi se na pp, cena po dogovoru..

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Poruka od deketa » četvrtak, 23. maj 2013. u 10:04h

Ja sam bez ičije pomoći lepio, naravno ako su ti trake nešto duže nebi bilo loše da imaš još jedan par ruku za pomoć. Generalno pomoćnik ti treba ako lepiš neku veću površinu npr. celu haubu..
Ja sam prvo alkoholom prebrisao lim, u prskalicu pomešao dečiju kupku i vodu, poprskao auto i položio foliju.Dok ima sapunice na kolima možeš blago pomerati foliju. Fenom za kosu sam umereno grejao foliju i komadom gumirane plastike istiskivao zaostali vazduh. Ostavio sam da odstoji desetak minuta i nakon toga proverio ćoškove i trake nisu ni mrdnule. (izgledaće ti kao da će da se odlepe ali neće)
Pošto sam em radio prvi put em sam radio sam , na par mesta na sajtni u blizini točkova,imao sam malo muke oko prijanjanja folije a da se spojevi nevide. To sam rešio naknadnim lepljenjem manjih parčića folije preko već prethodno zalepljene i dobro se uklopilo.
Takodje je malo nezgodnije oblepiti retrovizor jer ima puno zaobljenih površina, meni je levi iz prvog pokušaja ispao fantastično!Problem je nastao sa desnim, dal sam bio već umoran ili pijan, al nikako nije htelo!Na kraju sam da bi ih upario, sa onog levog skalpelom skinuo 80% folije i ostavio samo traku visine 5 cm.Ispalo je na kraju mnogo lepše nego da je ceo retrovizor prelepljen.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“