Focus 1.8tddi problem sa paljenjem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 129
- Član foruma od: utorak, 7. maj 2013. u 20:14h
Focus 1.8tddi problem sa paljenjem
Imam problem sa autom od juce,upalim auto ujutru upali odmah,odem na poso kad podjem kuci sednem u auto da upalim nece,malo duze verglanje upali.Jutros isto krenem upali super,posle posla da si krenem opet duze vergla,stanem da kupim nesto na uzbrdnici ugasim ga kupim sta mi trebalo posle 2min vergla opet duze i ako je vruc.Provalio sam kada mi stoji u dvoristu na nizbrdici pali super cim ga ostavim na ravnom ili uzbrdici odam duze vergla.
Zna li neko sta moze da bude.Pre 10 dana sam menjao filter goriva i kada ga menjali pominjase neke gumice za filter kao jedan drugom kaze ima li gumice znas da imaju problema sa tim,ovaj kaze nema i tako ga stavise.Ja misli da je to u pitanju.
???????????????????????
Zna li neko sta moze da bude.Pre 10 dana sam menjao filter goriva i kada ga menjali pominjase neke gumice za filter kao jedan drugom kaze ima li gumice znas da imaju problema sa tim,ovaj kaze nema i tako ga stavise.Ja misli da je to u pitanju.
???????????????????????
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Re: Focus 1.8tddi problem sa paljenjem
Pumpa treba da se predihtuje.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
A sa prethodnim filterom sve ok?
-
Sve je bilo ok,zamenio filter pre 10 dana i od juce pocelo da zeza.M.M.L. piše:A sa prethodnim filterom sve ok?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Veliki problem zadnjih meseci se javlja sa bos pumpama kod tddi motora.Verovatno je problem do goriva.Potrebno je predihtovati pumpu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Znaci vi ga cenite da je do pumpe tj da treba da se predihtuje.Koliko kosta to dihtovanje?
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
ko te koliko usine. moze neko relno da naplati par desetina eura plus ruke mehanicaru za skidanje pumpe,a moze neko i da se pravi pametan i da naplati 100-200 eura...
realnost je da kojiko god da kazu mora da se plati i nikad ih ne mozes uhvatiti u prevari jer su bosisti retki i koliko traze toliko je , nema nacina da se utvrdi njihov poso,kako je i sta je uradjeno,jednostavno auto ponovo pali a da li su izmenjani samo cepovi na pumpi ili neko crevce ili pak remontovana kompletna pumpa nikad ne mozes da znas.
jedino ako imas svog majstora koji ima svog bosistu,pa da ti to bude kao neka sema na poverenje.
posto vidim da si iz nisa,reci mi kod koga odrzavas auto,da bih znao gde da te saljem?
realnost je da kojiko god da kazu mora da se plati i nikad ih ne mozes uhvatiti u prevari jer su bosisti retki i koliko traze toliko je , nema nacina da se utvrdi njihov poso,kako je i sta je uradjeno,jednostavno auto ponovo pali a da li su izmenjani samo cepovi na pumpi ili neko crevce ili pak remontovana kompletna pumpa nikad ne mozes da znas.
jedino ako imas svog majstora koji ima svog bosistu,pa da ti to bude kao neka sema na poverenje.
posto vidim da si iz nisa,reci mi kod koga odrzavas auto,da bih znao gde da te saljem?
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Isti problem sam imao na fiesti 1.8tddi,tri dana mrtav auto,ni da pipne na kljuc,kupio drugi(kvalitetniji) filter I resio problem...probaj pa ako nije to onda cackaj pumpu...
-
Ma imam svog bosistu ako je do pumpe,videcemo sutra,odrzavam ga kod mice u auto start....DB9 piše:jedino ako imas svog majstora koji ima svog bosistu,pa da ti to bude kao neka sema na poverenje.

Pa i ja ga cenim da je do filtera jer onaj rece da ih zeza to jer nemaju gumice,videcemo.Hvala.vucki piše:Isti problem sam imao na fiesti 1.8tddi,tri dana mrtav auto,ni da pipne na kljuc,kupio drugi(kvalitetniji) filter I resio problem...probaj pa ako nije to onda cackaj pumpu...

- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Dodji do Prokuplja i kostace te 2500din da se predihtuje pumpa. Za ruke nece da bude vise od 3-4000 din. Samo se javi,imas moj br u kontaktima clanova
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Hvala videcemo ako je do toga javicu se.Nesa piše:Dodji do Prokuplja i kostace te 2500din da se predihtuje pumpa. Za ruke nece da bude vise od 3-4000 din. Samo se javi,imas moj br u kontaktima clanova

-
Danas stavljeno providno crevo od filtera do pumpe,i pratili smo upalili smo ga sve normalno nema vazduha.Ostavimo auto na uzbrdnici i pratimo oko 15min pojavljuju se mali mehurici kako se vracaju prema filteru prodje 15min da ga upalimo isto duze vergla i upali gledamo kroz crevo prodje po neki mhur udarimo malo filter ono krenu jos dosta i tako,znaci da je pumpa u pitanju.Sta mi je sad ciniti dali treba da se remontuje cela pumpa ili samo da se predihtuje?????????
I sta mislite dali da stavim nepovratni ventil pa da vidim kako ce da se ponasa?
I sta mislite dali da stavim nepovratni ventil pa da vidim kako ce da se ponasa?
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Mislim da nije potreban remont pumpe,dovoljno je predihtavanje.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- Neša
- VIP
Cetiri puta pisemo jedno te isto,a to je da se predihtuje pumpa,nije skupo i nije komplikovano. Filter ima nepovratni ventil na sebi,ne smes da stavljas dodatno nista
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21580
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ajmo i peti... treba pumpa da se predihtuje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Hvala cim budem pri parama predihtovacu je! 

-
Jedno pitanji,kad se dihtuje pumpa dali se menjaju i gumice u nutra ili samo dihtunzi?
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
-
DB9 piše:

-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
a jesi li siguran da ne vuce na filteru?
- Neša
- VIP
Mozes i kod Pece u Nisu to da odradis.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Menjano je dovodno do filtera, i od filtera do pumpe jedino nije menjano povratno crevo samo su mu zamenjene gumice i menjana su prelivna na diznama i novi filter.E sad jbm li ga sta mu je mora da je pumpa nesto.A zasta sluzi na povratnom crevu kod pumpe onaj deo kao pecurka?veljo_81 piše:a jesi li siguran da ne vuce na filteru?
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
ja sam imao probleme, kod mene je tdci, ja sam podbacio dihtunge pod originalna crijeva, mada nekad ujutro upali i ugasi se odmah, nije mi se dalo dalje gledati, nek vuce ko ga j
nisam otvorio haubu ni bio u servisu jace od mjesec dana, skontao sam da koliko god popravljao to je smece, sad samo sipam i vozim, nista ne gledam, samo gas
nisam otvorio haubu ni bio u servisu jace od mjesec dana, skontao sam da koliko god popravljao to je smece, sad samo sipam i vozim, nista ne gledam, samo gas

- Vladapetr
- Poruka: 397
- Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h
E to se zove pravi stav, tako se rešavaju problemi - gurneš pod tepih i nastaviš po starom 
A ne ko ovi što pokušavaju da poprave pre nego naprave još gori problem

A ne ko ovi što pokušavaju da poprave pre nego naprave još gori problem

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
-

Skidanje i namestanje pumpe 40e.
Dihtovanje 25e.
Zamenjena sva creva do od i oko pumpe 15e.
Poz!