Plavo beli dim mondeo tdci
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 16
- Član foruma od: subota, 23. feb. 2013. u 22:30h
Plavo beli dim mondeo tdci
Prijatelji!
Od februara sam vlasnik mondea tdci 131 ks.Auto je uzet sa greskom{palio je lampicu grejaca kada se nabije gas} i o toj temi sam pisao u jednom postu.
Naime pre par meseci sam posle dugog i mukotrupnog trazenja postenog i dobrog majstora resio problem.Dakle gde god da sam isao svi su mi govorili da su tu pokvarene i pumpa i dizne i da treba da se sve to uradi i ocisti sistem i za to trazili 1000-1400 eur kako koji majstor.onda sam otisao kod decka koji se bavi tom problematikom i krenuli smo ovako.Decko je skinuo filter nafte i u njegovom sadrzaju nasao par opiljaka i rekao da to nije nista.Ali da bude siguran izmerio je pritisak pumpe u verglanju i on je iznosio 1530 bara sto po njegovim recima je odlican pritisak.Uzeo je 4 polovne dizne postavio u auto kodirao ih je i dobio sam potpuno drugi auto.Tajfun.Probali smo ga na auto putu do 220km\h i nista se ne pali.Prosao sam oko 6000 km bez problema.To zadovoljstvo me je kostalo 270eur.Ukoliko jos neko ima problem decka mogu da preporucim najiskrenije.
Medjutim imam jos jedan problem od kada sam uzeo auto.I molim za vasa uvazena misljenja.U prvom jutarnjem paljenju auto upali extra.Kao i uvek.Medjutim
cim upali jedno 10 sekundi izbacuje plavo beli dim u poprilicnom obimu.Posle toga nista.Mozete da ga terate u najvecim obrtajima od dima ni traga.Apsolutno.
Interesuje me vase misljenje u vezi toga.I dali nivo ulja ima neke veze sa tim jer smo prilikom menjanja ulja umesto 5 dosuli 6 litara pa mi je nivo mali preko max.Unapred zahvalan!
Od februara sam vlasnik mondea tdci 131 ks.Auto je uzet sa greskom{palio je lampicu grejaca kada se nabije gas} i o toj temi sam pisao u jednom postu.
Naime pre par meseci sam posle dugog i mukotrupnog trazenja postenog i dobrog majstora resio problem.Dakle gde god da sam isao svi su mi govorili da su tu pokvarene i pumpa i dizne i da treba da se sve to uradi i ocisti sistem i za to trazili 1000-1400 eur kako koji majstor.onda sam otisao kod decka koji se bavi tom problematikom i krenuli smo ovako.Decko je skinuo filter nafte i u njegovom sadrzaju nasao par opiljaka i rekao da to nije nista.Ali da bude siguran izmerio je pritisak pumpe u verglanju i on je iznosio 1530 bara sto po njegovim recima je odlican pritisak.Uzeo je 4 polovne dizne postavio u auto kodirao ih je i dobio sam potpuno drugi auto.Tajfun.Probali smo ga na auto putu do 220km\h i nista se ne pali.Prosao sam oko 6000 km bez problema.To zadovoljstvo me je kostalo 270eur.Ukoliko jos neko ima problem decka mogu da preporucim najiskrenije.
Medjutim imam jos jedan problem od kada sam uzeo auto.I molim za vasa uvazena misljenja.U prvom jutarnjem paljenju auto upali extra.Kao i uvek.Medjutim
cim upali jedno 10 sekundi izbacuje plavo beli dim u poprilicnom obimu.Posle toga nista.Mozete da ga terate u najvecim obrtajima od dima ni traga.Apsolutno.
Interesuje me vase misljenje u vezi toga.I dali nivo ulja ima neke veze sa tim jer smo prilikom menjanja ulja umesto 5 dosuli 6 litara pa mi je nivo mali preko max.Unapred zahvalan!
Ukoliko nisi deo resenja onda si deo problema.
- mileprokic
- Poruka: 155
- Član foruma od: nedelja, 1. jul 2012. u 15:27h
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Plavo beli dim mondeo tdci
Dizne druze. Ne vjerujem da su grijaci.
Probaj nasuti neki aditiv pa da vidis kako ce se ponasati. Ja koristim Liqui Moly vec par godina i za sada je ok. Evo ovaj.
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... nt&land=DE
Sto se tice ulja u taj auto ide 6 litara ulja tako da niste nista pogresno uradili.
Probaj nasuti neki aditiv pa da vidis kako ce se ponasati. Ja koristim Liqui Moly vec par godina i za sada je ok. Evo ovaj.

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... nt&land=DE
Sto se tice ulja u taj auto ide 6 litara ulja tako da niste nista pogresno uradili.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
takodje ne mere da budu opiljci u filteru i da bude sve uredu..
ili sto pre menjaj lezaje ili ces uskoro na remont dizni i menjanje lezaja i ispiranje celog sistema goriva..

ili sto pre menjaj lezaje ili ces uskoro na remont dizni i menjanje lezaja i ispiranje celog sistema goriva..
-
U redu.Ali sta se onda desava posle par minuta kada upalim auto.Onda radi savrseno u svakom pogledu.Ne dimi i extra vuce.Zar ne bi i tada dizne pravile problem?I gde mogu da kupim taj aditiv?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
moz da bidnu dizne a moz da bidne da geometrija turbine glavi i zeza na leru..tako mi se bar cini..
-
To sam i mislio da pitam.Ko to cisti i koliko kosta to ciscenje?I da li mora da se skida turbina?
-
Sto se tice aditiva ne znam gdje zivis ali probaj naci preko ovlascenog zastupnika Liqui Molija za Srbiju pa vidi malo prosufaj, mozda ima neka radnja u tvojoj blizini gdje bi to mogai uzeti.
Sto se tice ciscenja varijabilne geometrije pisao sam o tome ovdje pa pogledaj
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 35&t=11759
Sa srecom!
Sto se tice ciscenja varijabilne geometrije pisao sam o tome ovdje pa pogledaj
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 35&t=11759
Sa srecom!
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-

-
Ako mislis na vlasnicki prirucnik ima i na srpskom i na hrvatskom samo malo prosurfaj po forumu. Neko je postavljao. Sto se tice radionickog uputstva ima nekih na torrentimaa pa skidaj i instaliraj.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
http://hr.diplodocs.com/korisnicki-prir ... /MONDEO-_4
klikni na PDF ikonicu, unesi kod i preuzmi fajl od 4,5 mb
Pozdrav!
klikni na PDF ikonicu, unesi kod i preuzmi fajl od 4,5 mb
Pozdrav!
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
Hvala na adresi ali ni ovaj link ne radi.Pozzz!