Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Temperatura,normalno ili ne?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Temperatura,normalno ili ne?

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 15. jun 2013. u 23:48h

Ovako primetih danas idem uz uspon pod jacim gasom i kazaljka predje polovinu,kad sam izasao na vrh prosao par metara kazaljka se vrati ispod polovine.Normalno pali ventilator i sve to.Posle u gradu guzva ventilator radi ali temperatura opet predje polovinu predjem par metara kazaljka se vrati ispod polovine.I primetio sam da brzo dostigne "radnu" temperaturu tj za nekih 5 minuta je vec stigla do prvog N na skali.Antifriza ima dovoljno ne pomera se nivo al mi ovo danas zapalo za oko.Jel to tako treba posto znam da na nekim dizelima u kojima sam se vozio prodjem pola grada kazaljka se jedva pomeri,i da vozim ga na vecim obrtajima oko 3-4k naravno kad se zagreje dok je hladan ne teram ga visoko :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Temperatura,normalno ili ne?

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 16. jun 2013. u 00:29h

Jesi li pratio prognozu i termometar ovih dana? :D
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 16. jun 2013. u 00:35h

Skini termostat ako ti se ne sviđa to brzo "grejanje" :D

Šalim se...ne diraj ništa sve ok,vruće je prijatelju a i benzinci se mnogo brže greju od dizelčina.

Mada nisi naveo za koji auto pitaš tako da sam bajao u pasulj da je benzinac u pitanju.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 16. jun 2013. u 11:22h

To ti nesto nisko temperatura stoji,termostat otvara ranije. Meni na L pali ventilator.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 16. jun 2013. u 12:06h

Ili prosto ima termoprekidač koji pali malko posle sredine ventilatore. (crveni termoprekidač)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 16. jun 2013. u 12:27h

Meni je tako bilo kad nije raio ventilator. Culo se kako se pali i gasi, ali se nije okretao jer je bio fizicki zaglavljen.

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » nedelja, 16. jun 2013. u 12:47h

Da nije malo kasno da pali na L ipak je to vec velika temperatura da bi uspeo da ga ohladi,a pali se negde izmedju R i M,najdalje sto je stigla kazaljka je malo iza L nikad nije usla u onaj crveni kvadratic niti je prelazila onaj ] podeok sto ogranicava skalu,to bi vec bilo malo mnogo koliko kapiram.Nego mi je bilo cudno stojim u guzvi ona se penje preko polovine meni vec ono nije bilo sve jedno krenem ona odmah pobeze na N.Ili dok sam isao uz uspon na nekih 3,5-4k ona se penje ja taman da se zaustavim kad sam izasao na uspon ona se vrati.Jednom kad su radili servis neki saban otkacio ono debelo crevo za vodu sto ide ispod prednje grede i cuo se kao traktor kad upali ventilator ja stao kad ono zakacinjalo u ventilator ali ka nije blokiralo.Elem danas sam isao za Kraljevo na otvorenom nije ni do N stgla kazaljka tako da je ipak bio moj trip izgleda :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 16. jun 2013. u 12:55h

Uspešnost hladjenja zavisi od brzine odnosno količine prolaska vazduha kroz hladnjak, broja okretaja motora odnosno količine vode koju pumpa gura kroz hladnjak i stepena iskorišćenja sagorelog goriva.
U prevodu najbolje se hladi ako se drugom spuštaš 70 kmh bez gasa niz veliku nizbrdicu, a najgore kada se uzbrdo polako penješ sa malim obrtajima ali sa dosta pritisnutom pedalom gasa.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 16. jun 2013. u 14:26h

Meni se isto kazaljka dosta seta levo desno. tacnije malo predje polovinu pa onda spusti malo ispod polovine (vrv otvori termostat) a pod malo podrazumevam pola slova (otprilike) , pa onda ponovo predje pola, pa ukljuci ventilator i onda spusta... i tako u krug kada sam u gradu, cim izadjem na otvoreno (ravnica) drzi malo ispod sredine..

I da, kod mene je dizel.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » nedelja, 16. jun 2013. u 16:47h

Sta je ovo svima kazaljka stoji na polovini, jedino kod mene stoji na kraju belog luka neposredno pre crvene zone.

Sent from my H7300 using Tapatalk 2

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 16. jun 2013. u 18:24h

Imaš kasniji termostat ili kasniji termoprekidač, nije to ništa strašno.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“