Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pregrejala se Sierra ,ne radi jedan klip

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

NikolaTodorovic
Poruka: 246
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 20:03h
Kontakt:

Pregrejala se Sierra ,ne radi jedan klip

Poruka od NikolaTodorovic » petak, 14. jun 2013. u 23:27h

Juce uzeo tablice i krenuo sa zenom malo da se vozim od Aleksinca do Krusevca..Posle 35km vidim ja kazaljka za temperaturu otisla skroz na granici normale (nije u crvenoj zoni) ,stanem ja odmah pored puta,sipam vodu,sacekam da se ohladi i nastavim dalje.>Posle 5 km opet nabi temperaturu i uzmem balon vode i narokam ga skroz do kraja da se vratim kuci...Primerio sam da kad sam otvorio haubu prvi put ,dosta vode je bilo po motoru..
Kad sam stigao kuci i stao u mesto,auto je ponovo poceo da nabija temperaturu i radio na 3 klipa!!! E to me je jako zabrinulo..

Sta tu moze da bude problem?
Kakve posledice moze da ostavi ovako nesto?

MOLIM VAS odgovor....
Trkaju se dva kadeta ,suza suzu stize

Šangajke Silver

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Pregrejala se Sierra ,ne radi jedan klip

Poruka od Markedjani » petak, 14. jun 2013. u 23:33h

Verovatno ti zviznula glava il' dihtung.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » petak, 14. jun 2013. u 23:35h

Sumnjao sam na dihtung samo da ne pomesa vodu i ulje..Poceli da mi se cuju hidropodizaci pre i nakon servisa..Kad sam menjao dihtung kartera i ulja u crpki su bili neki opiljci i pumpa nije mogla da nabije ulje gore...Sta sad da radim?Kolko kostaju glave ako je glava?

Šangajke Silver

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 14. jun 2013. u 23:40h

Vidi sa članom 911sk prodaje komplet motor... prodaje ga malo skuplje nego što ovi rasturači traže samo za glavu a opet će ti ostati rezervni delovi.

Za glavu su neke standard cifre 100-150 eur kod ovih što rasturaju... možda nađeš i jeftinije al to su neke okvirne cifre (uvek je skuplje kad kupuješ samo glavu nego kad kupuješ komplet motor).
Slika

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » petak, 14. jun 2013. u 23:44h

Pu je*o te !!! Aman vise sa ovim autom samo oko njega dajem pare!!!!
Nadam se da nije glava crkla...Sutra idem kod majstora na rasturanje komplet..Pa ce da vidimo...Inace auto izbacuje dim kad ga upalim (trosi ulje) ...Je*em li ga vise..

A sto se tice rada na 3 klipa ? Da li znas nesto o tome? To se desilo tek kad sam stao

Inace prvi put kad je auto poceo da se greje,ventilator je spustio temp..Na drugi put vise nije,..Treba da mu sipam antifriz jer teze prokljuca od vode

Šangajke Silver

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 14. jun 2013. u 23:50h

Pa nemaš verovatno kompresiju na jednom cilindru... tj tamo gde je pukla glava ili dihtung.

Mada to sad ja ovako bajam u pasulj online al' posle dugogodišnjeg druženja sa DOHC motorom... posle svakog pregrevanja skoro pa obavezno zvizne dihtung il' pukne glava.

Moj zet je dvaput pregrevao Scorpia i oba puta je imao jako ludu sreću da mu pukne dihtung na četvrtom cilindru tj da nije pukla glava.
Slika

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » petak, 14. jun 2013. u 23:54h

Ja ipak nisam te lude srece..ja sam NAJVECI BAKSUZ KOJI HODA OVOM PLANETOM!!
Mnogo malera sam imao sa ovim autom..Jedva sam ga preneo,jedva registrovao i sad ovo..Ne znam vise..Sutra ce mi reci sve...MOLIM BOGA da nije zviznula glava...

Jel znaci nesto ako kazem da se auto nije ugasio nakon sto se "pregrejao" ( "pregrejao" jer nije dosao do crvene zone vec do zadnjeg slova) ?Ja sam stao pored puta i licno ga sam ugasio i cekao da se oladi

Šangajke Silver

shone5
Poruka: 58
Član foruma od: subota, 3. jul 2010. u 21:49h

Poruka od shone5 » subota, 15. jun 2013. u 00:46h

ja sam imao taj slucaj jednom.trosio vodu,podizo temperaturu i trokirao.kod mene je tad bio samo dihtung u pitanju.probio na jednom klipu i izbacao vodu na auspuh.zavisi samo sta je,dihtung ili glava.

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » subota, 15. jun 2013. u 01:42h

Meni se ovo sada prvi put desava...Videcu sutra kod majstora...Da li cu da prodjem sa 5-6k dinara ili sa preko 20k

Sad sam ga upalio posle par sati,upalio bez problema,ne trokira i ne pokazuje znake kao da je nesto u kvaru..Ne baca vodu ali je trosi...Verovatno otiso samo dihtung..>DACE BOG!!!

Šangajke Silver

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 15. jun 2013. u 13:28h

Kad kazes da je mokro pod haubom...
Nesecam se sta me je navelo da se parkiram i dignem haubu
a pod haubom kao da je neko tusem polivao.
Mokro je bilo od leptira do case za tecnost.
Ustanovio sam da je od starosti crevo puklo na samoj selni (spoljna strana)
od vobracija valjda ali je brzo ispraznio 2-3l tecnosti.
Pustalo je iznad davaca temp.
Slika
Slika

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » subota, 15. jun 2013. u 15:56h

E TO!!! Isto skroz kao kod tebe.>Tako sam ostao bez vode i nabio temp!!! Evo danas sam ga vozio,sve kako treba ,upalio,krenuo NE PREGREVA SE ali bas nista!!! Kao da se nista nije desilo!

Otiso do majstora i kazem mu sve,pogledao vodu kaze nije mesao vodu i ulje i gledao nivo ulja i kaze da nema vode u karteru.>Sto znaci da galva nije pukla ali to sto nabija pritisak u posudi znaci da je dihtung pukao..I treba da se zameni.>Tako da ce da kosta sva sreca negde oko 5-6k (dihtunzi i ravnanje glave+ruka)

Gledali smo creva i reko je da su bas stara i da se ocekivalo ovako nesto..Zamenicu kompletna creva i sve sto moze da bude propust

Šangajke Silver

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 15. jun 2013. u 16:05h

Ако ти није отишао температураотишла у црвено , вероватно немаш прсотину на глави .
Не мора да помеша воду и уље када цркне дихтунг. Све зависи како је цркао . Може се поцепа имеђу 2 цилиндра , тамо где је најтањи . Мени се то десило пре пола године на шкоди са голфовим мотором ( ...ебо их фолксваген ), губила је воду негде , грејала се више него што треба и отишао је дихтунг главе . 2500 дин је био нов дихтунг , око 2000 равнање главе , не знам да ли је требало , али када је већ била скинута, да не размишљам .
И још 20ак евра мајстору за замену дихтунга .

Што се тиче губитка воде , мени се то десило на фокусу , само што сам га узео . Ауто је имао хаварију спреда , и све око халдњака је било набуџено и како ногама урађено . Постоји нека пластична Т рачва која је страдала у хаварији , па су мајстори навукли неку металну која води црево близу катализатора . Црево је од грејања укртило и прсло , другог дана од када сам купио ауто . Како фокус има дигиталну мерење температуре , после 300 метара казаљка је отишао са нормале у црвено , а ја на Газели . Угасим ауто , и молим бога да ће се догегати до краја моста . Станем на пракингу , сипам воду , цури као да се туширам . Мислио сам да има рупа у блоку да прст могу да гурнем , јер је цурило по мотору . Када сам видео шта је , скратио сам црево за то парче , жицом га увезао да буде далеко од катализатора сипао воду и све ради . Касније сам сипао антифриз и прешао 15к км од тада. Имао сам среће :)

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » subota, 15. jun 2013. u 17:16h

Taj rad :) Evo vozim se sa njom uopste se ne pregreva i ne nabija temperaturu..Motor radi lepo i stabilno,pali na pola kljuca...Nista nisam provalio osim sto se cuju hidropodizaci koji su verovatno losi pa cu da ih menjam sad kad budem skidao glavu..Dihtung kosta 2k dinara i to onaj metalni koji je mnogo jaci od ovog obicnog...I stavicu crveni termoprekidac jer mi stoji sivi a on pici u gornju granicu pa pali drugi ventilator..Inace nije otiso u crveno,licno sam ugasio auto kad sam stao...I tako ispustio vazduh ,sackeao da se oladi pa nakokao vode...Otiso do obliznje prodavnice posle 10tak km i sipao vodu do kraja..A ispod haube haos kolko bilo mokro...I tako doso do kuce i evo i dalje se vozim a voda opala izmedju min i max

Šangajke Silver

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » ponedeljak, 17. jun 2013. u 19:31h

Novi update :

Skidanje glave 50eura ,(ako nije pukla sredjivanje ventila,ravnanje sve u fullu jos 50eura) i dihtung 20eura to mu dodje negde oko 150 eura sa svim pratecim sitnicama..Ali ako je glava prsla..Mog se slikam.

Šangajke Silver

Paya le
Poruka: 57
Član foruma od: subota, 15. nov. 2008. u 02:33h

Poruka od Paya le » ponedeljak, 17. jun 2013. u 19:43h

drugare ako ti izadje da je prsla glava ja ti dam celu sierru za 300 evrica sa sve dobrim OHC motorom ekstra menjacem nasim papirima i automatskim plinom, samo0 nemoj mi se sekiras :D

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 17. jun 2013. u 20:10h

OHC je OHC :) . Он је имун на такве захебанције , типа прегрејавање , пуцање зупчастог у вожњи и све остало .
Мени се једном на таунусу распао клинасти кај али тако да је могао да пореће алтернатор , чисто да се не упали лампица , до је преко водене пумпе само шлајфовао ( остало ткање гуме ниеј било ) .Ауто на узбрдици поче да ми губи снагу , погледам температуру , отишла у пм . Отворим хаубу , а издувна грана светли у мраку . Када сам му ставио нов кајш и сипао воду , ништа му није било .
Права тракторска технологија .

Paya le
Poruka: 57
Član foruma od: subota, 15. nov. 2008. u 02:33h

Poruka od Paya le » ponedeljak, 17. jun 2013. u 20:12h

sve za drugari sa foruma, samo da mi se ne sekiraju hahahaha

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » ponedeljak, 17. jun 2013. u 23:28h

Jel moz na taj OHC automatski menjac? Posto mi Sierra automatic? Koja je godina ta siera?

Šangajke Silver

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 17. jun 2013. u 23:55h

Dok ti taj OHC spakuješ umesto DOHC-a taman će te ta Sierra sve ukupno koštati kao da si kupio Mondea trojku kao čovek, a ići će kao Yugo 1.3.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 18. jun 2013. u 00:42h

Moraš da budeš ozbiljan panjoglavac da zameniš DOHC motor za Pintaru drndavu.
Slika

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 18. jun 2013. u 01:18h

AU gledao sam OHC hahaha nikad to ne bih stavljao :D Karburator ne,nikako...Samo sto je jedna bregasta ,nista drugo i eto,glava jeftinija..Ali sad za neki dan kad skupim lovu vozim je na rasturanje a do tada ce stajati..Jer valjda postoji rizik da se jos vise sjebe ako je vozis takvu..Iako su kratke relacije.ALi mogu reci da je taj dihtung ko zna kad prso jer je nabijala pritisak u posudi za vodu jos odavno.

Šangajke Silver

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 18. jun 2013. u 07:14h

A do pre par dana nije nabijala pritisak i bila je komplet sredjena (dok je bila na oglasu)... ;)
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 18. jun 2013. u 10:16h

Odredjeni pritisak mora da postoji u boci,pa to je valjda normalno majku mu..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 18. jun 2013. u 12:19h

totti piše:A do pre par dana nije nabijala pritisak i bila je komplet sredjena (dok je bila na oglasu)... ;)
Druze ja pojma nisam imao oko toga dok se nije pregrejala pre neki dan i mislio sam da je normalno kad nabije pritisak u boci (znaci da hladnjak nije busan i da pumpa za vodu ne pusta) i nije pokazivao nikakve znake..Vozen je iskljucivo po kratkim relacijama zadnjih nekoliko meseci i nije moglo da se vidi da li se nesto cudno desava..Tek pre neki dan kad sam krenuo na dalji put sam vido da nesto nije u redu sa autom kad je poceo da nabija temperaturu...I NIJE PROKUVAO! Vec sam ga ja ugasio kad je krenuo da se penje preko pola...Onda sam ispustio vazduh,dolio vode i kad sam stigo kuci uocio sam da se u leru ugasi jedan klip,pa se vrati...

Ocigledno da sam u tvojim ocima prevarant..Da jesam,ne bih je registrovao i ostavio za sebe..Kad sam mogo da ulozim 700eura u njeno sredjivanje dacu jos 200 da se sredi glava...A isto tako da prodam auto za 600-700 eura na oglasu u koji sam ulozio TOLIKO,to samo rade oni kojima zaista treba novac..U ovom slucaju sam naso pare,ostavio je za sebe i registrovao..A tek onda saznao da nesto nije dobro..Prema tome zamolio bih te da patetiku ostavis sa strane pre nego sto se DEBELO uputis u detalje svega.

Šangajke Silver

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 18. jun 2013. u 12:54h

Nesa piše:Odredjeni pritisak mora da postoji u boci,pa to je valjda normalno majku mu..
Da, kod mene kad se malo zagreje nabaci neki blagi pritisak
a ako je vruc motor i otvori se boca i ju zurke vodopad.
Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“