Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pukla svećica, siera 2.0 dohc automatik

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

pukla svećica, siera 2.0 dohc automatik

Poruka od draganrakovica » petak, 21. jun 2013. u 09:33h

Pre neki dan, dok sam bio na vikendici, ujutru, upalim auto, a on kao traktor.
Ja da krenem, a on slabo i vuče.
prebacim na gas, a ono isto. Nema snage.
Skapiram da su mi, ili svećice ili kablovi.
Vratim se u BGD i odmah kupim nove-"Motocraft" svećice i počnem da menjam. Prva svećica do kabine, u solidnom stanju. Malo istrošena, zazor malo veći, ali dobra.
inače svečice su NGK.
Skinem sledeću, kad ono pukla ona unutrašnja keramika oko diode i to na pola po dužini. U.erem se, jer poredpostavljam šta sve može da se desi kad keramika upadne u cilindar.
Zamenim i ostale. I one su bile u korektnom stanju.
Da napomenem, da pre nego što sam zamenio svećice, a kada sam primetio da mi auto nepravilno radi, bilo je plavog dima kod paljenja a Bogami i kada sam išao u nazad, a to u nekom polu-zagrejanom stanju.
Takodje, kada sam video da mi je pukla svećica, startujem motor, ne bi li izletelo neko parče. Nisam primetio da je bilo šta izašlo, samo sam video kako ubrizgava gorivo.
E sada kada sam zamenio svećice, radi sve ok. ali kod hladnog starta primetim plavi dim. U daljoj vožnji se to ne vidi (jedino kad prebacuje u veći stepen mislim konkretno na "kckdown").
Pitanje je: Da li je moguće da je taj komadić keramike izleteo kroz izduvnu granu, što je mogućnost 1:100000, a što bi bilo naj bolje. Sve ostalo bi zahtevalo skoro generalnu. Naj gore bi bilo da je pretvorilo u prah.
Ne znam šta da radim? Auto se ponaša normalno, mislim radi kao pre sa polu zapušenim diznama koje sam inače čistio. ali mi je to loše uradjeno ili su dizne lošije....? Kada ga startujem normalno pali na benzin u leru i td.
Još nešto. Kada sam skidao tu svećicu, drugu od kabine, jedva sam je skinuo.
Eto toliko. Malo opširnije, ali ne znam kako bi skratio ovu priču, a možda ovo i pomogne nekom.
Pozdrav :( :ford: PS. juče sam imao "fatal error"

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: pukla svećica, siera 2.0 dohc automatik

Poruka od dule0911 » petak, 21. jun 2013. u 12:12h

Nisi jedini sa fatal errorom... A sto se auta tice, ako si ga vec palio i vozio, onda ko zna gde je otislo to parce svecice.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“