Neprijatan miris iz ventilacije
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Neprijatan miris iz ventilacije
Imam focusa 1.8tdci sa manuelnom klimom. Kada ukljucim ventilaciju (nije bitna brzina) oseca se malo neprijatan miris. Kada pritisnem dugme AC i aktiviram klimu taj miris prestaje, znaci nista se ne oseca i klima perfektno radi. Sta li je u pitanju? Malo me to buni jer se nista ne oseca kad klima radi. Da napomenem da sam prosli mesec stavio nov filter kabine. Ukoliko je potrebna dezinfekcija ili neki slican zahtav dajte savet. U tyre + nude dezinfekciju ozonom, cena je 500 dinara ako sam ih dobro razumeo.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Neprijatan miris iz ventilacije
Ta dezinfekcija ti neće puno pomoći, tj u potpunosti i dugotrajno rešiti problem. Jedino rešenje ti je da poslednjih 5 minuta vožnje isključiš klimu i pustiš da duva obična ventilacija. Prilikom sledećeg uključivanja ventilacije ćeš imati drastično manje tih neprijatnih mirisa.

- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Meni je lik prilikom punjenja klime naprskao ulazne ventilacione kanale , nekim rastvorom koji "ubija i sidu".
On sam pravi tu smešu a samu aktivnu supstancu ne razredjuje vodom kao drugi, već Asepsolom!!
Ne da više nije zasmrdela klima, već mi sad i čarape mirišu!
On sam pravi tu smešu a samu aktivnu supstancu ne razredjuje vodom kao drugi, već Asepsolom!!
Ne da više nije zasmrdela klima, već mi sad i čarape mirišu!

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Potraži po forumu,već je pisano o tome.Imaš da kupiš wurt-ovu konzervu,a i drugih proizvođača,koja služi za definfekciju ali kao što reče totti,to je kratkog daha.
U principu pomoćiće ti neko vreme,neće se osećati neprijatan miris.Ja to praktikujem uvek pre nekog dužeg puta.Cena je oko 500 kinti.
U principu pomoćiće ti neko vreme,neće se osećati neprijatan miris.Ja to praktikujem uvek pre nekog dužeg puta.Cena je oko 500 kinti.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mogu ta sredstva i da totalno uklone miris, sve zavisi koliko smrdi.
Fiesta!!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Da.Kod mene totalno nestanu.Ali vremenom se opet vrate.Izdrži i po nekoliko meseci.Sve zavisi kako se koristi klima...
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Oticicu ovih dana do tyre +. Imaju neku masinu koja dezinfikuje nekim sredstvom na bazi ozona. Tokom jula imaju akciju 499 dinara pa cu probati.
- pelepop
- Poruka: 159
- Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h
Bio sam ja pre mesec dana kod njih.
Utaknu uredjaj u upaljac, zatvore sve prozore i puste klimu na max 15min. Posle toga malo luftiranje i cao zdravo.
Utaknu uredjaj u upaljac, zatvore sve prozore i puste klimu na max 15min. Posle toga malo luftiranje i cao zdravo.
Kom opanci tom i džeri.
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: utorak, 24. jan. 2012. u 19:31h
I, jel ima nekog efekta, recimo sad posle tih mesec dana (osim -500 din. u novcaniku)? 

- pelepop
- Poruka: 159
- Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h
Pa iskreno da ti kazem prvi utisak je da ima efekta, ali se sve svodi na ono sto je totti napisao

Ako se pridrzavas toga, ventilator osusi vlagu iz ventilacionog sistema, i mnogo manje se oseca. Ja evo i posle mesec dana mogu da upalim samo ventilator (bez klime) a da se ne ugusim, sto pre nije bilo moguce.totti piše:...Jedino rešenje ti je da poslednjih 5 minuta vožnje isključiš klimu i pustiš da duva obična ventilacija. Prilikom sledećeg uključivanja ventilacije ćeš imati drastično manje tih neprijatnih mirisa.

Kom opanci tom i džeri.