Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 tdci 2006 gubi snagu, problem turbine ili...

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
tosvepfc
Poruka: 22
Član foruma od: utorak, 2. okt. 2012. u 09:38h

Mondeo 2.0 tdci 2006 gubi snagu, problem turbine ili...

Poruka od tosvepfc » utorak, 9. jul 2013. u 09:41h

Pozdrav svim Fordovcima, javljam se sa problemom na Mondeu, 2006., 2.0 tdci, 96kW. Dešava mi se da pri vožnji u četvrtoj ili petoj brzini (obrtaji preko 2500), auto naglo izgubi vuču/ snagu te se upali lampica grijača i kompjuter ga stavi u režim safe mode- a. Poslije gašenja i ponovnog paljenja greška se vjerovatno resetuje i auto ide dalje normalno. Međutim, problem je što se prije par dana lampica drugi put upalila (nakon resetovanja) i auto se samo ugasilo u vožnji. Je li ko imao slične probleme i ima li kakav dobar savjet šta bi moglo biti? Očišćen je i EGR nedavno, bio crn kao dimnjak. Turbina, protokomjer vazduha, senzor pritiska vazduha ili...? Napomenuću da sam prošle godine imao sličan problem i čini mi se da on dolazi sa ljetnim mjesecima jer od oktobra do juna nisam imao nijedan safe mode, odnosno Mondeica ide kao lud u tom periodu.

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: Mondeo 2.0 tdci 2006 gubi snagu, problem turbine ili...

Poruka od DRAGANFORD » utorak, 9. jul 2013. u 10:05h

zeza te neka dizna

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 9. jul 2013. u 10:12h

moras na dijagnostiku..

moze da zeza aktuator geometrije turbine ili sama geometrija, jer si rekao da je egr bas bio garav pa je garava i geometrija..

tosvepfc
Poruka: 22
Član foruma od: utorak, 2. okt. 2012. u 09:38h

Poruka od tosvepfc » utorak, 9. jul 2013. u 14:40h

Iz EGR- a je izašlo čađi kao da je čišćen banjalučki Incelov fabrički dimnjak. Prošle godine sam radio dijagnostiku i rečeno mi je da je rail senzor pritiska u pitanju, dok mi je na drugoj reklo da je pumpa u pitanju. Ponavljam, problem nastaje na otvorenom putu pri većim brzinama, dok u gradskoj vožnji Mondeo opravdava svojih 130 konjića snage ;) . Takođe zima je prošla bez problema, uz konstataciju da je zimus poslije paljenja nešto "žvakao" par sekundi da bi se vratio zatim u normalu.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 9. jul 2013. u 16:42h

Moras na dijagnostiku da se ocitaju greske
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“