Nejednak zatur na prednjim točkovima
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Nejednak zatur na prednjim točkovima
Kao što neki znaju razvalio sam trap no to je nebitno,ispravio felne montirao spustio auto sa dizalice kad zatur na desnom (udarenom) točku ogroman.Točkovi mi bukvalno stoje ovako / / a pre su stajali \ / normalno blag je ugao ali čisto da ilustrujem.E sad šta utiče na ovaj zatur,kapiram da jedino što može da ga zajebe je amort ili onaj rukavac gde se isti kači ili ima još nešto.Znam da bi trapadžija odmah rešio ali ili su svi zauzeti i zakazuju za sledeću nedelju ili su na odmoru a ja moram da vozim ovako i to je prilično zaje*ano jer vuče u denu stranu domaćinski.Ima li neko nekakvo iskustvo ili da parkiram i čekam nekog slobodnog majstora 

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Nejednak zatur na prednjim točkovima
Meni je prilikom udarca prsla i šolja. Možda je to, nek majstor pogleda.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Najverovatnije je problem u amortizeru
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Канда си нешто покривио , а то се решава само мењањем тог искривљеног дела
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Racunao sam da je nesto iskrivljeno,jer mnogo je pobegao da bi bio miler u pitanju.Jutros sam imao vremena da sam skinem i utvrdim sta je u pitanju,posto moj da tako kazem najpouzdaniji trapadzija zatvorio zbog godisnjeg kod ostalih ili guzva ili pricaju neke nebuloze.Prvo sto sam primetio kad sam skinuo tocak je da na amortizeru postoji svez trag koji ukazuje da se isti pomerio,i to kod rukavca za kacenje,otpustio sam onaj rukavac i zavrtanj nije polomljen,pa sam krenuo dalje i video da je rukavac "ustinuo" amort i jasno se vidi gde je opruga udarila u krilo sa unutrasnje strane i skinulo je onu zastitnu gumu sa kocionog creva,kad je sve to "poletelo" na gore.E sad posto niti imam alat niti znam kako bi se ponasao amort kad bi ga skinuo i da li bi mogao da ga vratim nisam nista dalje dirao i cekam majstora da se vrati,jedino sam malo ispeglao ovaj minus tako sto sam rukavac zakacio ispod ostecenja i vratio se podosta tocak ali opet nije to to.Mene interesuje kako se kaci amort za rukavac jer slisovana rupa ili ne,posto sam gledao neki amorti imaju slisovanu rupu neki ne
nesto mi ne ide u glavu kako se slisovana rupa dotera na meru jer ipak amort je najcesce izlozen udaru pa mi ta slisovana rupa ne uliva poverenje...I takodje sumnjam ako je "obicna" rupa da kad je to krenulo gore da je zavrtanj sigurno rasturio tu rupu pa je sigurno i neki luft tu nastao...