Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Izbacivanje ulja Fiesta MK5 1.4 tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Izbacivanje ulja Fiesta MK5 1.4 tdci

Poruka od chuindahouse » sreda, 10. jul 2013. u 19:04h

Imam nedoumicu u vezi ulja koje mi se pojavljuje na šipkici merača motornog ulja i gornjeg čepa motornog ulja. Na šipkici stalno vidim ostatke ulja, čak i na vrhu i vidim da je i usmerivač šipkice masan iznutra pri vrhu. Motorno ulje ne troši od poslednje zamene, a juče sam zamenio ulje i filtere. Prošli put sam sipao Ford Formula F 5W30, a sada Castrol Magnatec 5W30 A1. Od zamene do zamene nije bilo potrošnje ulja. Da li je loše što je ta šipkica masna i pri vrhu? Jednom sam je izvadio dok je motor radio u leru i nisam primetio da baca ulje.

Takođe, gornji čep motornog ulja je dosta masan sa donje strane, da li je to OK? I crevo do turbine od usisa (koje ima 2 račve) čini mi se da jedan deo ide na iberlauf, je izgleda napuklo i odatle pomalo slinavi motornog ulja (sa delacreva do iberlaufa). Koliko košta ovo crevo i koliko je hitna njegova zamena?

Pre zamene sam imao problem sa čepom kartera koji je oblajznuo, pa sam urezivao nov navoj i stavio veći čep, sa sve skidanjem i ponovnim dihtovanjem kartera.

Ako imate neki koristan savet rado bih uzeo u obzir.
Ford Fiesta 1.4 tdci

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Re: Izbacivanje ulja Fiesta MK5 1.4 tdci

Poruka od Shomy_ksh » sreda, 10. jul 2013. u 19:57h

koristio sam oba ulja i nisam imao problema ali sam i dalje na Ford Formula ulju...
crevo od protokomera do turbine sa sve tim malim crevcetom za uljana isparenja kosta u Grandu 6500din :)

ako nije mnogo puklo crevo probaj da zalepis, ako jeste kao sto je skucaj kod mene, onda kupi drugo jbg ... hitno i jeste i nije, najvise me je nerviralo to sto svud gde stanem ostavljam crnu mrlju, a i menjac i deo motora je bio mastan ko prasence pred bozic hahahaha

ulje na cepu je normalno cak i kad radi motor normalno je da prska ulje na cep.
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

chuindahouse
Poruka: 16
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2012. u 20:39h

Re: Izbacivanje ulja Fiesta MK5 1.4 tdci

Poruka od chuindahouse » sreda, 10. jul 2013. u 20:20h

Nigde meni ne ostavlja fleku i nema toliko curenja (kao što je bilo dok stavio drugi čep kartera :) ) na tom crevu, več samo slinavi po vakuumu i ružno izgleda. Videću da skinem šelnu i zalepim pancir trakom pa kako bude...
Ford Fiesta 1.4 tdci

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“