Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FOCUS 2.0 TDCI 2009, GUBI GAS NA 2000

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
tocrank
Poruka: 8
Član foruma od: petak, 24. maj 2013. u 14:22h

FOCUS 2.0 TDCI 2009, GUBI GAS NA 2000

Poruka od tocrank » petak, 12. jul 2013. u 14:22h

... obrtaja posle sat-sat i po vožnje po auto putu!?! 90.000 km

Moš misliti, nisam ga još ni oprao prvi put a već problem. Vozim se, gledam svoja posla i odjedno kao da sam pustio gas - obrtaji padnu na 700-totinjak.. pritiskaj papučicu. puštaj, drndaj, ništa. Polako gubi brzinu... stanem u zaustavnu traku, ugasim - upalim... ko nov. I tako sledećih 200km i opet. Ovog puta nisam ništa stiskao ni puštao nego sam odma' ugasio i ponovo upalio, možda sam sa 130 pao na 100 dok sam obavio operaciju. Stigao na odredište, (otišao u Ford servis prikačili na komp - NIŠTA ne prikazuje) vozio se po gradu nekoliko dana, krenuo natrag, ovog puta magistralni putevi 600km, SVE U REDU ?!? Poslednjih 180 km autoput... dva puta ista stvar.

Odem kod preporučenog stručnjaka u obližnjem gradu koji je, incidentno, bio na obuci u servisu u Kelnu u kom je i moj auto kupljen i servisiran... opet na kompjuter i opet ništa. Brlja momak jedno 15min po lap topu... kaže: imam jednu dobru i jednu lošu vest, motor je super ali nemam pojma šta mu je!?!
Sad dođe pomoćnik skine onu plastiku što pokriva motor krenemo da čačkamo i gledamo.. posle 10-ak minuta primetimo da u crevu koje vodi ka pumpi ima mehurića i da se na samom prevoju pre pumpe nakupilo vazduha kao u osrednjoj libeli. Pogledamo na crevo na izlasku iz kućišta filtera, ista scena - sitni mehurići.
Kaže majstor, ili je crevo do filtera ili samo kućište filtera. Ima neki O-ring unutra koji se (naravno) ne menja pa ako je do njega mora celo kućište da ide.

Dovodno crevo 40 E, kućište sa filterom i rukama 100 Evra. Poručimo oba, stigne za par dana, probamo crevo, nema promena, vratimo staro - promenimo kućište s filterom, BINGO.
Sledeći dan otišao na put od 1000km autoputem, SVE U REDU!!!

p.s. auto je, inače, sve vreme išao kao metak. Pretpostavljam da se falš vazduh skupljao na tom prevoju pred pumpom i kad ga se dovoljno skupi prolazio do pumpe i pravio prekid u dovodu goriva što je kompjuter tumačio kao nestanak dovoda goriva. Zašto se ništa nije očitavvalo ostaje misterija. Do duše u oba slučaja pre kačenja na kompjuter je prošlo nekoliko dana...

Od svih automobila najbolji je RENT-A-CAR!

tocrank
Poruka: 8
Član foruma od: petak, 24. maj 2013. u 14:22h

Re: FOCUS 2.0 TDCI 2009, GUBI GAS NA 2000

Poruka od tocrank » petak, 12. jul 2013. u 14:29h

Zaboravih da spomenem da je prvi servis u koji sam išao bio u Splitu, Ford Auto Ivan, Zrinsko Frankopanska 157, odmah posle Poljuda s leve strane. Veoma ljubazan momak, primio me posle radnog vremena nije hteo da naplati sat vremena drndanja oko kola... ukoliko se nekom, ne daj bože, nešto desi u okolini Splita mislim da je ovo adresa za pomoć. +385 (0)91 527 62 64

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“