U pitanju je Forod Focus 2002 1.6 16V Benzinac
Moderator: Dragomir
Лампица сигнализира да нема притисак уља , а не да нема потребне количине уља .dare024 piše: Na kontrolnoj tabli mi ne prijavljuje ništa, mislim na lampicu da nema ulja.
Bilo je skroz do gore, nakon 4000 km suv ko barut...nisam baš mislio da može toliko da popije...jbg dosipaću pa šta mu bog da...nikola_focus piše:I nije neki trip, ti motori hoce da popiju malo vise ulja. Dosipaj do maksimuma i redovno kontrolisi, svake nedelje recimo.Koliko je ulja bilo na meracu, na sredini, donja polovina, gornja polovina?
Skoro da sam se potpuno odvikao od provere ulja na TDCI-u. Svaki put kad pogledam, ono isto!popovicvl piše: Prosto mi je bilo neobicno sto TDDI ne trosi ulje, na 12-13000 km, potrosi 2-3 dl, mada i to sipam vise preventivno jer ne primecujem potrosnju ulja.
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
Ti motori su konstrukcijski takvi da trose ulje i kada su novi.Kako su mi jednom prilikom u grandu rekli normalna potrosnja je 200gr na 1000 km,sto mu dodje 2l na 10.000km,a tada su mi rekli da Ford tolerise i pola litre na 1000km,mada bi tada trebalo da se provere i ako treba zamene gumice ventila.John Wall piše:Da li Focus benzinci trose ulje ako se samo vozi po kracim relacijama po gradu. (do 10km u jednom pravcu)?
Ili samo kada se u cugu prelaze velike kilometraze?
popovicvl piše:Sad je granica pala jos nize, znaci 5000 ili 6 meseci.
Inace, dve nove Skode Oktavie 1.6B kupljene nove, obe lokale ulje. Kupljena dva SuperB 1.8 TSI 4x4, danas je jedan nagurao 30000, loce ulje samo tako. Takav je trend u autoindustriji, sipas goriva na pumpi, kupis litar ulja, daj jos tecnosti za soferku jer prskalice bacaju 1 l/s, jos jelkica...kuuuupi,kupiii,kupi,kupi...
Nije strashno 2l na 10 000. Znaci ne moram svakih mesec dana da proveravam.simke76 piše:Ti motori su konstrukcijski takvi da trose ulje i kada su novi.Kako su mi jednom prilikom u grandu rekli normalna potrosnja je 200gr na 1000 km,sto mu dodje 2l na 10.000km,a tada su mi rekli da Ford tolerise i pola litre na 1000km,mada bi tada trebalo da se provere i ako treba zamene gumice ventila.John Wall piše:Da li Focus benzinci trose ulje ako se samo vozi po kracim relacijama po gradu. (do 10km u jednom pravcu)?
Ili samo kada se u cugu prelaze velike kilometraze?
Iz mog iskustva sa tim motorom,uvek mi je potrosnja bila veca kada se vozi na otvorenom(pogotovo ako se auto jos i forsira),a primetio sam i da hoce da potrosi vise kada su velike vrucine,dok je zimi to manje izrazeno(isto voznja na otvorenom).
Sto se tice voznje po gradu tu je potrosnja dosta manja,evo od poslednjeg servisa sam presao 1000km i proverio sam ulje,i dalje je blizu maksimuma,a sve je voznja po gradu.