Kao da stucne preko 2000 obrtaja?
Moderator: Dragomir
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Kao da stucne preko 2000 obrtaja?
u zadnje vrijeme moj focus kao da proguta nesto u voznji, preko 2000 obrtaja, dobro povuce i onda preko 2 kao da malo uspori pa onda.povuce jos bolje, u svakoj brzini tako
Egr je blokiran, sumnjao sam na pad pritiska u ic-u ali nigdje ne duva, nit ima ulja, gresaka na dijagnostici kao i svaki dobar auto nema :-)
Jos da nadovezem, zbog cega moj egr blokiran ili odblokiran dijagnostika ne vidi
Egr je blokiran, sumnjao sam na pad pritiska u ic-u ali nigdje ne duva, nit ima ulja, gresaka na dijagnostici kao i svaki dobar auto nema :-)
Jos da nadovezem, zbog cega moj egr blokiran ili odblokiran dijagnostika ne vidi
-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Re: Kao da stucne preko 2000 obrtaja?
Jesi li riješio ovo? Ja imam sličan problem koji se javi sa vremena na vrijeme, dok se ne zagrije isto štucne, ili kao da proguta knedlu na oko 2500-2600 obrtaja, to nije uvijek slučaj ponekad se javi. Ali je sve češće. Gledao sam kazaljku obrtomjera, ne padaju obrtaji, sve normalno osim te knedle, koja se javi, ali nije toliko izražen jer je suvozač ne osjeti, samo ja kad vozim.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
-
- Trovač foruma!
nisam rijesio, meni to u svakoj brzini pocelo ako jace dam gas, povuce lijepo pa onda jos bolje 
ja to osjetim dok preticem, kad nabijem gas u pod
maloprije sam zavirivao oko ic-a opet da nema sta, al nema jbg
nista mi se nije potrosnja promijenila sa ovom turbinom sto sam stavio pa me to pojede, 500 predjenih kilometara vecinom otvorene a kazaljka goriva izmedju 0 i 1/4, pravo mi se ne da sipati gorivo
ne znam vise sta da radim, jos jedino mogu otici da mi ubace stock rom za svaki slucaj da nije ko sta "editovao", al i to ce biti bacenih 50-100 evra, koliko sam dao u ovaj auto mogao sam pasata 5+ u top stanju da kupim
meni je to pocelo da se desava odskora, mozda je i do goriva, e sad promijenio sam opet regulator pritiska goriva u nadi da cu smaniti potrosnju, mozda je i do njega, ko ce ga znati
da nema ko u bl rasturenog tdci-a, treba mi crijevo sa motora na hladnjak egr-a, stavio bih ga pa odblokirao egr, manje mi trosi sa odblokiranim egr-om, bar je tako bilo sa onom turbinom od tddia

ja to osjetim dok preticem, kad nabijem gas u pod
maloprije sam zavirivao oko ic-a opet da nema sta, al nema jbg
nista mi se nije potrosnja promijenila sa ovom turbinom sto sam stavio pa me to pojede, 500 predjenih kilometara vecinom otvorene a kazaljka goriva izmedju 0 i 1/4, pravo mi se ne da sipati gorivo

ne znam vise sta da radim, jos jedino mogu otici da mi ubace stock rom za svaki slucaj da nije ko sta "editovao", al i to ce biti bacenih 50-100 evra, koliko sam dao u ovaj auto mogao sam pasata 5+ u top stanju da kupim
meni je to pocelo da se desava odskora, mozda je i do goriva, e sad promijenio sam opet regulator pritiska goriva u nadi da cu smaniti potrosnju, mozda je i do njega, ko ce ga znati
da nema ko u bl rasturenog tdci-a, treba mi crijevo sa motora na hladnjak egr-a, stavio bih ga pa odblokirao egr, manje mi trosi sa odblokiranim egr-om, bar je tako bilo sa onom turbinom od tddia
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
a koliko ti izracunas da ti trosi?
-
- Trovač foruma!
8-9 litara prosjeka, toliko mi je trosio i sa turbinom od tddia
kontam kad bih spojio ta crijeva od vode na hladnjak egr-a brze bi postizao radnu temperaturu pa mozda skinem sta potrosnje
kontam kad bih spojio ta crijeva od vode na hladnjak egr-a brze bi postizao radnu temperaturu pa mozda skinem sta potrosnje
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Nadji nekog druga koji ima slicnog Focusa. Pitaj ga koliko trosi.Nek napuni do cepa pa nek ti da da porovozas 50-100Km, rezimom kako inace to radis, a ti plati gorivo, tj. dopuni mu opet do vrha. Uporedi rezultate, i obrati paznju kako ce ovaj da komentarise tvoju voznju, ako te ne izbaci iz auta posle par Km.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
izvinjavam se za ofe ali bez uvrede, diskutovano je o potrosnji x puta i realno 8-9l je premnogo. Nemam razloga da lazem ali se meni prosecna potrosnja (sipam pun rezervoar i vozim nekih 750-800 km) 5,3-6 l zavisno od puteva koje sam vozio u tom periodu... Nesto tu ne stima... 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Trovač foruma!
vozio sam ja i dizel i benz i nikad nisam imao toliku potrosnju, mislim da ipak nije do mog stila voznje, nesto drugo je tu pitanju
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
po siptomima bih rekao da je ili crveo od turbine, ili izduvna grana ili interkuler pustaju negde pritisak, jel si proveravao crvea?
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
elektroventil koji regulise wastegate
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
- Trovač foruma!
e boki, to sam htio da pitam a uvijek zaboravim, jel to neki od onih ventila odozgo na motoru, 3 sto imaju, dva crna i jedan zeleni dzek
jednom su mi napravili kratak spoj na onom dzeku prvom s desne strane kad se gleda, bili su iskopcani dzekovi i kad je dodirnuo motor lijepo se vidjela iskra, ja sam pitao da nije sta izgorilo, ma kao nije, al znaci nije bio spojen na ventil nego slobodan kvrcnuo o motor, i kad se taj dzek iskopca vidi se kontakti da su crni od spoja
jednom su mi napravili kratak spoj na onom dzeku prvom s desne strane kad se gleda, bili su iskopcani dzekovi i kad je dodirnuo motor lijepo se vidjela iskra, ja sam pitao da nije sta izgorilo, ma kao nije, al znaci nije bio spojen na ventil nego slobodan kvrcnuo o motor, i kad se taj dzek iskopca vidi se kontakti da su crni od spoja
- BokiRS
- Neizleciv
jedan od ta tri, ja mislim zeleni ali nisam siguran, ti kontrolise vakum za ventil na turbu. ako on ne radi kako treba ne radi ni turbo i auto ide slabije i trosi mnogo.
Chip tuning za Ford-ove
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
tddi nema taj ventil ili ima?
e sad ja bi to proverio po mojoj ideji i sablonu
rasturio stari aparat za merenje pritiska ima lep manometar !

na njegovo crevo stavio T komad i povezao se na crevo koje izlazi sa usisa ispred egr ventila i onda bi imo pravu sliku sta je sa pritiskom na usisu.
mada sve to bi trebalo da prijavi dijagnostika ...
mada da je tu pritisak malen auto bi dimio !
e sad ja bi to proverio po mojoj ideji i sablonu

rasturio stari aparat za merenje pritiska ima lep manometar !

na njegovo crevo stavio T komad i povezao se na crevo koje izlazi sa usisa ispred egr ventila i onda bi imo pravu sliku sta je sa pritiskom na usisu.
mada sve to bi trebalo da prijavi dijagnostika ...
mada da je tu pritisak malen auto bi dimio !

-
- Trovač foruma!
Ne kaze boki da je malen pritisak, el ventil ako je neispravan on ce praviti varijaciju u vakumu a vakum ce otvarati waste i samim tim ce auto gubiti snagu, dovoljno je malo ventil da se zbuni i osjetis promjenu snage
- BokiRS
- Neizleciv
-
- Trovač foruma!
i ovo sto ranko kaze, da treba da dimi ako je mal pritisak u ictu?
Meni je bilo suplje crijevo ic-a nije dimio, jedom nisam dobro stegao selnu pa je otkinulo cijev sto ide na egr i opet nije bilo dima sto meni ima logike jer je map prenio kompu pritisak a ovaj pustio manje goriva, hocu reci da ako ti dimi moguce je da je map neispravan, onda on daje kompu srednju vrijednost pritiska i samim tim kad pukne crijevo ic-a dobijas istu kolicinu goriva i odatle i dim
EDIT
nisam se dobro bas izrazio, komp sam odredi srednju vrijednost, psao sam sa moba pa zurba bila
i da, to ja onako naglas razmisljam, ne mora da bude tacno
Meni je bilo suplje crijevo ic-a nije dimio, jedom nisam dobro stegao selnu pa je otkinulo cijev sto ide na egr i opet nije bilo dima sto meni ima logike jer je map prenio kompu pritisak a ovaj pustio manje goriva, hocu reci da ako ti dimi moguce je da je map neispravan, onda on daje kompu srednju vrijednost pritiska i samim tim kad pukne crijevo ic-a dobijas istu kolicinu goriva i odatle i dim
EDIT
nisam se dobro bas izrazio, komp sam odredi srednju vrijednost, psao sam sa moba pa zurba bila
i da, to ja onako naglas razmisljam, ne mora da bude tacno
Poslednja izmena: veljo_81, na dan ponedeljak, 22. jul 2013. u 16:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:

Jel su to ov ventli, kolko kostaju da se zamene?
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Trovač foruma!
koliko ih otmes na otpadu, neki od ta tri jest
meni je recimo taj skroz desno sumnjiv, to je taj sto je bacio iskru, ja sam dao kontakt da smotam volan a njima ispadne kabal i napravi spoj
zna li neko koji bi osigurac kontrolisao te ventile
dobar elektricar zna ispitati elektro ventil
elektro venitl nije nikakv bauk, ventil kojeg otvara i zatvara struja, neki potpuno, neki djelomicno, neki ima svoj ciklus, njegov najveci problem je sto ne krepa namrtvo nego te zeza, kao da zapne ili ne zatvori/otvori do kraja, nekad radi po mjesec dana ok a nekad stalno trza, govorim o ventilima sa industijskih masina ali to je isto
elektro ventil koji je zapeo da se malo kvrcnuti da opet proradi ali to je siguran znak da je za mijenjanje
meni je recimo taj skroz desno sumnjiv, to je taj sto je bacio iskru, ja sam dao kontakt da smotam volan a njima ispadne kabal i napravi spoj
zna li neko koji bi osigurac kontrolisao te ventile
dobar elektricar zna ispitati elektro ventil
elektro venitl nije nikakv bauk, ventil kojeg otvara i zatvara struja, neki potpuno, neki djelomicno, neki ima svoj ciklus, njegov najveci problem je sto ne krepa namrtvo nego te zeza, kao da zapne ili ne zatvori/otvori do kraja, nekad radi po mjesec dana ok a nekad stalno trza, govorim o ventilima sa industijskih masina ali to je isto
elektro ventil koji je zapeo da se malo kvrcnuti da opet proradi ali to je siguran znak da je za mijenjanje
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Oni su ti skinuli konektor i stvorila se iskra izmedju tog kabla/konektora i mase? Tako elektroventil nije bio spojen u kolu i ne moze da crkne zbog toga. Moze da izbije osigurac ili da pregori nesto drugo sto se nalazi u tom kolu, ali ne i elektroventil koji je iskopcan.
- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Bolje da ti ne crkvaju, nisu jeftini, za tako malo parce!acadimke833 piše:
Jel su to ov ventli, kolko kostaju da se zamene?

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
ma slazem se i ja mislim na nesto u kolu, ali valjda bi dijagnostika nesto prijavilaM.M.L. piše:Oni su ti skinuli konektor i stvorila se iskra izmedju tog kabla/konektora i mase? Tako elektroventil nije bio spojen u kolu i ne moze da crkne zbog toga. Moze da izbije osigurac ili da pregori nesto drugo sto se nalazi u tom kolu, ali ne i elektroventil koji je iskopcan.
meni je taj ventil za regulaciju waste gate bio sumnjiv i prije trzanja
nekad mi se auto ugasi kad krenem, dam gas lagano u kretanju i tacno osjetim kao da ostane bez zraka, odsjece ga, poslije toga normalno upali
- BokiRS
- Neizleciv
skroz desni je za turbo
Chip tuning za Ford-ove
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9941
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
sa zelenom tackicom ja za wastgate
prodaje se samo u kompletu sa svim crevima i kosta oko 280e
prodaje se samo u kompletu sa svim crevima i kosta oko 280e

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
sad mi je jasno zasto je Mare rekao da to sto mi cacka oko tih ventila inace mnooogo kosta! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
volio bih da upoznam lika koji to kupi novo, moje misljenje je da vecina vlasnika otpada ne bi ni znala sta trazis i oteo bi to za sitne pare