Ovih dana sam bas prelazio velike kilometraze,i osetim da mi auto polako pocinje da vuce u levo,veoma malo ali primetno Auto je ESKORT 6 1.6,'98god....gume sve 4 letnje,185/60/15,presle jaaako malo ,manje od 10 000km,i odem na pregled trapa,kod dobrog prijatelja koji ima 25 godina iskustva sa trapovima,ali i isto toliko mu je star i aparat za centriranje trapova,ako ne i stariji

i licno se uverim da je jedan silen blok tek tek poceo malo da popusta,nema lufta ali guma je polako pocela da ispada iz lezista,i kaze majstor ovo jos nije kvar,ali ce crci uskoro,pa do kraja godine da imam u vidu da to zamenim....ja ne cekam ni sekunde,odem i kupim kvalitetnu celu viljusku i zameni mi drugar,uradi optiku,auto ISTO KAO I PRE ,vuce u levo,sada cak mozda i jace nego pre zamene viljuske.kaze mi da vozim dan dva da se 'razgazi'' guma od silena,pa ce opet da ga odradi....i odradi ga on opet posle dva dana,i opet vuce u levo,zameni mi sve moguce gume,prednje stavi nazad,zadnje napred,levu zameni za desnu,desnu za levu,ma show

,i auto svaki put vuce u stranu....Da li je moguce da je aparat za stelovanje optike zbog starosti jednostavno nije u stanju da odradi pravilno optiku na auto duplo novijem od samog aparata? taj aparat nema ni stelovanje uglova,ma nista, samo polozaj tockova dovede u nulu i gotova optika....ne dobijem papir kakav je rastelovan trap bio kad sam usao u servis,kakav je trap kad je izasao iz servisa,ma nista,kao pre 30 godina sto se radilo,ja se iznenadio iskreno.. GLAVNO PITANJE,da li je aparat za stelovanje trapa proizveden tako davno U STANJU da pravilno uradi optiku centriranje trapa da mi auto ide pravo,ili da odem negde gde imaju savremenije masine za centriranje trapa?????