Ford Mondeo lijen start
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
Ford Mondeo lijen start
Vec sam pisao na ovu temu,ali nikako da pronadjem resenje. Naime,ford mondeo 2 1998 godina 1,8 TD, kad god krecem moram dati bas jaci gas inace se ugasi. kad krecem uz uzbrdicu,moram dati gas da zaslajfa da se ne bi ugasio,tj obrtaji moraju biti preko 1800 inace se ugasi,isto tako kad idem u rikverc pa krenem naprijed naravno ako nema gasa preko 2000 ugasi se. isto se zna desavati da ni sa tolikom turazom ne krene,nego ga jednostavno zagusi kao da sam krenuo 3. brzinom. Filteri svi izmjenjani,tako da to otpisujem odmah. Ne znam gdje da gledam vise tako da ako neko ima nekakav predlog,bio bih zahvalan
Endura DE
-
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Ford Mondeo lijen start
a kako u voznji ide? uzbrdo svakako moras krenuti sa bar 2.000 obrtaja, od kad posedujes auto, jel ti se to najednom desilo?
-
u voznji super,ali kad krecem on krene i samo odjednom zagusi,rupa,dok ne predje oko 1500-2000 bas kao da 3. brzinom krecem. kod mene je 2 godine i od pocetka je tako.
Endura DE
- milan_gt
to je normalno bato..izgleda da pre nisi vozio turbo dizela..ne mozes bas bez gasa krenuti majku mu 

-
hah vozio sam ja i prije ali nije ovako bilo. kad vec auto krene prvom,i sad hocu da potegnem(ako me razumijes) dzabe gas do poda,njega samo zagusi,i da ne odvojim kvacilom ugasio bi se. npr ako na ravnom krene auto i vec ide,i dodje na strancicu na 1200-1300 obrtaja kad krenem dodavati gas,trebao bi da vuce,cupa uz stranu a njega ugusi,i kvacilo,dodati gas do poda,zaslajfati i drzati obrtaje preko 2000 da se ne bi ugasio,a normalno krenuti sa njim to nema,nadam se da sam sad objasnio bolje.
Endura DE
- milan_gt
bate kakvih bre 1200-300 obrtaja..koristi lepo obrtomer pobogu, nista ispod 2.000 obrtaja ne ocekuj ni na jednom turbodizel motoru..kapiras 

-
ne ocekujem bas ni od mondea da se u prvoj brzini na 1300 obrtaja ugasi kad mu das gasa
Endura DE
- milan_gt
na ravnom se gasi kad mu u prvoj das gas sa 1300 obr?
mozda je onaj djavo na bos pumpi sto dodaje sam gas da mozes i na blagoj uzbrdici prvom da ides bez gasa..kad rukom dodajes gas na bos pumpi treba i jos neka poluga ispod da se sa malom zadrskom pomeri i potom da se vrati kad pustis gas..koliko me secanje sluzi..
mozda je onaj djavo na bos pumpi sto dodaje sam gas da mozes i na blagoj uzbrdici prvom da ides bez gasa..kad rukom dodajes gas na bos pumpi treba i jos neka poluga ispod da se sa malom zadrskom pomeri i potom da se vrati kad pustis gas..koliko me secanje sluzi..
-
i na ravnom skoro se ugasi. onaj djavo dole mislim da je cok elektronski i on povuce kad okrenem kontakt i vrati se,a kad dodam gas isto zategne i on,kad pustim na ler i on se vrati
Endura DE
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
bilo koji dizel mora da krene iz lera , na ravnom ne sme crknut ako lagano pustas kvacilo
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
-
ima li kakvo uputstvo za stelovanje ler gasa na mondeu,znaci nesto kao da sve zavrnem-odvrnem do kraja,pa da postelujem. Kompjuter mi izbacuje gresku da je TPS u kvaru,3 sam zamijenio i uvijek isto,da li on moze uticati na ovo?
Endura DE
-
juce je bio kod nas jako vruc dan,42 C. odem ja da predam za pasaos,ali naravno zaboravim licnu kartu i leti kuci po nju,zaci vozio sam na smrt,ventilator se upalio i temperatura skocila na pola (inace mi kazaljka samo malo predje ono bijelo polje na pocetku). ostavim auto ispred,obavim sta treba, i kad sam krenuo nece da upali. prvi put verglam,taman ubrza i pocne se stresati kao da ce upaliti,ali a--a,nista. drugi put isto,tek iz treceg puta upali. kad sam krenuo auto nece kile,jedva krene do nekih 2000 dok ne uhvati turbo. dodjem kuci,zalijem pumpu ledenom vodom sa jedno dobrih 10 bokala,auto upali ko mina,prima gas super,cak je poslije toga citavo vece isao kao lud,nije nikako isao do sada tako. znaci mislim da sam otkrio sta je i da ne gine remont 

Endura DE
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
to je elektronika pumpe.!
-
mislis da je samo do elektronike? i ako je do cega je,tps,elektroventil ili imobilajzer
Endura DE
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
jel ti nizak ler gas? moguce je i kvacilo a i pumpa! meni je recimo mnogo bolje kretao na leru mk2 neko mk3, jel to bio slucaj i kod tebe milane?
-
kvacilo nije,kad ga spucam slajfa on na asfaltu,ler gas malo sam podigao oko 900 je sad
Endura DE
- milan_gt
jeste dare
-
da ne otvaram novu temu,otvoricu novi problem
. Kazaljka temperature mi nikad ne prilazi polovini skale (koliko sam vidio kod drugih mondea ona stoji na pola),nego je kod mene uvijek ili u bijelom polju na pocetku ili dodje do slova N od NORMAL i po najvecim vrucinama. Mislio sam da je do termostata,promijenim,medjutim stanje isto. Da li to treba biti tako ili nesto drugo ne valja? Da napomenem da on trosi od 8 do 10 litara gradske voznje (ako ko ima ideju sta da radim da smanjim potrosnju neka kaze). Jos nesto,prilikom prvog paljenja ujutro duze vergla,dok kada ga ugrijem dva puta ( cekam da grijaci odrade do onog "cak") pali dosta bolje. grijace sam pregledao i svi su "kao" ispravni,pa me interesuje da li su za zamjene.

Endura DE
-
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A i onome ko zna je vrućina... a jesi li siguran u temperaturu rashladne tečnosti, ako je stvarno niska termostat nikada ne bi otvarao, samim time se ni ventilator nikad ne bi palio... koje si osnovne provere još uradio?
Ono, nemam ti ja rešenje za tu muku, samo navodim šta bih ja radio na tvom mestu.
Ono, nemam ti ja rešenje za tu muku, samo navodim šta bih ja radio na tvom mestu.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
voda kruzi,vraca u posudu,ventilator se palio jednom ili dva puta otkad je kod mene,i to kad je bas forsiran,tad kazaljka dodje blizu pola,i spusti se opet na bijelo polje
Endura DE
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Pre svega proveri opseg realnih temperatura u kojima je termostat otvoren (npr. nekom temperaturnom sondom na unimeru, ili IC/beskontaktnim termometrom).Treba videti i da li ti poklopac posude rashladne tečnosti drži propisani pritisak. Probaj da zameniš senzor temperature (iliti termodavač, pošto mi se čini da je to kod tebe ista komponenta).
pozdrav, Bojan

-
gdje se nalazi termodavac,je li on iznad termostata? i ima li kod mondea veze ono da termodavac regulise rad motora hladan-topao(tj radna temperatura)?
Endura DE