Focus, 1.8 TDDI - Cilindar kvačila?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 19:11h
Focus, 1.8 TDDI - Cilindar kvačila?
Pozdrav,
Imam sledeći problem, pre možda tri meseca kad sam upalio auto nije mogao da menja brzine.
Pogledam ispod auta, kapka ulje. Kad je iskapalao, primetio sam da je iscurelo iz posude za kočnice i menjač. Dakle DOT.
Odšlepao sam ga do majstora, on je tu nešto "skarabudzio" na brzinu i radio je normalno do juče.
Od juče isti problem, isto iscurelo ulje za kočnice... i, naravno, ne mogu da menjam brzine.
Jasno mi je da je verovatno dotrajalo kvačilo, i da je potrebna zamena seta jer svakako mi je i papučica hvatala pri kraju i auto je treso pri sporijem odvajanju kvačilo-gas. Ovde je verovatno otišao cilindar na kvačilu i koliko sam se raspitao on ide u paketu sa druk lagerom!?!?!? Da li je to stvarno?
I da li je moguće zameniti samo neki deo a ne ceo set?
Hvala svima unapred!
Imam sledeći problem, pre možda tri meseca kad sam upalio auto nije mogao da menja brzine.
Pogledam ispod auta, kapka ulje. Kad je iskapalao, primetio sam da je iscurelo iz posude za kočnice i menjač. Dakle DOT.
Odšlepao sam ga do majstora, on je tu nešto "skarabudzio" na brzinu i radio je normalno do juče.
Od juče isti problem, isto iscurelo ulje za kočnice... i, naravno, ne mogu da menjam brzine.
Jasno mi je da je verovatno dotrajalo kvačilo, i da je potrebna zamena seta jer svakako mi je i papučica hvatala pri kraju i auto je treso pri sporijem odvajanju kvačilo-gas. Ovde je verovatno otišao cilindar na kvačilu i koliko sam se raspitao on ide u paketu sa druk lagerom!?!?!? Da li je to stvarno?
I da li je moguće zameniti samo neki deo a ne ceo set?
Hvala svima unapred!
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Re: Focus, 1.8 TDDI - Cilindar kvačila?
Cilindar kvacila kupujes posebno I kosta izmedju 6.000 - 8.000din,korpa,lamela,druk je jos nekih 22.000din,u sustini se sve menja ako hoces da odradis kako treba...
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Koliko sam ja upucen, kad zvizne cilindar kvacila, ulje curi na patosnicu. To se meni desilo. I nije obavezno da se menja sa setom kvacila...
-
- Poruka: 364
- Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h
zato sto je tebi otisao unutrasnji cilindar,imas jedan unutra,i na mjenjacu jedan,moze se mijenjati posebno,a to sto ti je na vrhu odvajao moze biti do cilindra,sto trese to je korpa dobila,kriva
Endura DE
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Komplet set kvacila za fokusa 1.8 tddi je 20700 dinara(korpa ,lamella I druk lager)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Hvala svima na komentarima i pomoći. Meni je curilo ulje ispod motora (menjača). Planiram da uzimam set kvačila pre zime.
Da li bi stvar mogla da bude rešena bar do zime ukoliko zamenim samo cilindar, pošto on i pravi problem u ovom slučaju?
Da li bi stvar mogla da bude rešena bar do zime ukoliko zamenim samo cilindar, pošto on i pravi problem u ovom slučaju?
-
-
Evo mene opet posle nekoliko dana i još uvek nisam rešio problem
Posle obilaska nekoliko majstora, glavobolja je sve veća i veća. Cene sve šarenije i variraju i u razmaku od 100€
Jedan mi kaže da mora da se skida ceo motor kako bi zamenio cilindar. Drugi mi kaže da je to cilindar na druk lageru i da ne mora da se skida motor, već to ide iz kabine i da je nekako našao put do napolje i tu curi (ispod motora). Problem je u tome što mi ponestaje živaca, a auto ne mogu normalno da teram do bilo kog majstora (jer ne može da menja brzine).
Mene konkretno zanima, da li može iko od vas na forumu da mi kaže konkretno da li je potrebno skidanje motora da bi se zamenio cilinar? Ako jeste, da li je za oba to potrebno ili samo za ovaj koji ide na menjaču? Izludeše me totalno

Posle obilaska nekoliko majstora, glavobolja je sve veća i veća. Cene sve šarenije i variraju i u razmaku od 100€

Jedan mi kaže da mora da se skida ceo motor kako bi zamenio cilindar. Drugi mi kaže da je to cilindar na druk lageru i da ne mora da se skida motor, već to ide iz kabine i da je nekako našao put do napolje i tu curi (ispod motora). Problem je u tome što mi ponestaje živaca, a auto ne mogu normalno da teram do bilo kog majstora (jer ne može da menja brzine).
Mene konkretno zanima, da li može iko od vas na forumu da mi kaže konkretno da li je potrebno skidanje motora da bi se zamenio cilinar? Ako jeste, da li je za oba to potrebno ili samo za ovaj koji ide na menjaču? Izludeše me totalno

-
to ko ti je rekao da se mora vaditi motor,taj je lud.Nema potrebe vaditi motor.
Endura DE
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
.. skida se menjac i to je relativo heben posao ako nemas alata...i ne vredi sastavljati da ne kupis novi set!
ali ako curi na unutrasnjem cilindru onda je to besmisleno rasklapati !
- oteraj auto kod coveka sto se javijo kiliko kosta set , nek ti uspostavi dijagnozu , tamo kupi delove pa menjaj kod njega ili gde hoces,nije bauk to promeniti
ali ako curi na unutrasnjem cilindru onda je to besmisleno rasklapati !
- oteraj auto kod coveka sto se javijo kiliko kosta set , nek ti uspostavi dijagnozu , tamo kupi delove pa menjaj kod njega ili gde hoces,nije bauk to promeniti

-
-
kako ne moze? ,de slikaj gde kaplje i obelezi na slici . odozgo po menjacu ili odozdo na zvonu..........gde kaplje ?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako curi cilindar u kabini to se menja lako be diranja motora ili menjaca.A ako curi cilindar u menjacu ili ti druk lager potrebno je skinuti menjac
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
-
mora se skinuti menjac da se rijesi to. ako tebi nije otisao i semering,pa i na njega malo baca ulja.
Endura DE
-
korpa i lamela (zato sto trese) , druk lager (zato sto curi ulje) sve to stavis novo i resio si problem sa tim !
citajuci na forumu set treba biti LUK ,a informacija jednog majstora iz austrije sakso...
citajuci na forumu set treba biti LUK ,a informacija jednog majstora iz austrije sakso...

-
Sredio problem, hvala svima na pomoci!
Korpa i lamela LUK. A druk lager je Sax.
Pozdrav
Korpa i lamela LUK. A druk lager je Sax.
Pozdrav
- sreckotddi
- Poruka: 278
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
koliko novaca to kosta?? Kako ti sada poteze auto,jel ne trese? 

Kom opanci tom i dzeri
-
puno za tu djuntu... glupo resenje do bola kako je izvedeno druk je stalno naslonjen na korpu i on se stalno vrti , vrti, vrti ,.. napravito je da crkne
o glupavoj lameli da ne pricam . jedino korpa mi deluje ok .

-
Šljaka kao leptirsreckotddi piše:koliko novaca to kosta?? Kako ti sada poteze auto,jel ne trese?

- sreckotddi
- Poruka: 278
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
-
nisi puno platio ugradnju 

- mbole
- Poruka: 15011
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
U najvecem broju slucajeva ne crkava sam lezaj, bez obzira sto se stalno vrti.Rankofocus piše:puno za tu djuntu... glupo resenje do bola kako je izvedeno druk je stalno naslonjen na korpu i on se stalno vrti , vrti, vrti ,.. napravito je da crkneo glupavoj lameli da ne pricam . jedino korpa mi deluje ok .
Ono sto ciknjava je hidraulika, to jest procuri.
Koliko sam ukapirao, zabog samostelovanja, kako se trosi lamela, tako klip izlazi sve vise i vise iz cilindra. Tako da je sve veci i veci deo klipa izlozen, i taj izlozeni deo korodira. Kad zamenis lamelu, klip se vrati nazad, deo koji je korodirao dodje pod gumicu, i krece curenje.
Djak pesak 

-
delimicno mislim da vise utice , pritisak na lezaj , vremenom on gubi podmazivanje i vise se greje , zagreva klip i semering gumice ,. dok ih ne napravi plasticne i tad se dogadjaju sranja semering bi trebalo da stiti klip! i stiti ga dok ne postane plastika !
znaci nova lamela " lepeza" je vise prema lameli , stara lamela "lepeza" vise prema druk lezaju .
kad odvrnes korpu skroz onda dodje u krajni polozaj da pritisne lamelu i lepeza ide u krajni polozaj do druk lezaja.

i dalje tvrdim varijanta sa odvojenim druk lagerom je najbolje resenje ! po sistem spojnice.

suprotno se dogadja kako se lamela trosi tako "lepeza" vise gura lezaj unutra tj sabija cilindar !mbole piše:kako se trosi lamela, tako klip izlazi sve vise i vise iz cilindra. Tako da je sve veci i veci deo klipa izlozen, i taj izlozeni deo korodira.
znaci nova lamela " lepeza" je vise prema lameli , stara lamela "lepeza" vise prema druk lezaju .
kad odvrnes korpu skroz onda dodje u krajni polozaj da pritisne lamelu i lepeza ide u krajni polozaj do druk lezaja.

i dalje tvrdim varijanta sa odvojenim druk lagerom je najbolje resenje ! po sistem spojnice.
-

Zamenio bih i ovaj glavni cilindar na kvacilu, kad sam vec sve ovo izmenjao.
Postoji mogucnost da propadne, jer vec sam par puta tesko upadao u brzinu.
Uzeo bih LPR, on je oko 3.500 RSD... da li moze taj? Sta mislite?