Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo se gasi kad se zagrije

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bokaraw
Poruka: 28
Član foruma od: četvrtak, 2. jun 2011. u 18:40h

Mondeo se gasi kad se zagrije

Poruka od bokaraw » utorak, 6. avg. 2013. u 09:58h

Pozdrav svim Fordašima.POMAGAJTE!
Vozim Mondeo 2.0 TDDi, 66 KW, 2002.god pr. Prije tri dana mi se ugasio kada sam stao na raskrsnici, vozio sam otprilike 5 min. Nisam ga mogao upaliti a bilo je već kasno da idem nekom majstoru pa ga ostavim tako da prenoći . Ujutro dođem upalim auto vozim dok se ne zagrije oko 5 min. i onda kreće štucanje trzanje i na kraju se ugasi. Probam upaliti neće pa onda upali ali ružno radi pa se sam ugasi uglavnom katastrofa. Prijatelj mi dođe sa dijagnostikom pokaže nekoliko grešaka senzor radilice, prevelik napon punjenja oko 14.3v . Zamjenimo senzor radilice stavimo nov nekav španski, auto je bilo potpuno hladno upalimo ga radi perfektno i tako 10 min. samo na leru, onda jednom štucne ( neznam kako drugačije da to opišem ) poslije toga sve češće da bi se i ugasio upalim opet malo radi ugasi se e onda više neće ni da upali itd. uglavnom isto kao i sa starim senzorom radilice. Vratim ponovo stari senzor probam upaliti neće pa onda upali a radi neravnomjerno ugasi se pa neće ni da upali (ovdje bih samo naopmenu da kad sam vratio senzor radilice u tom momentu senzor je hladan a motor vruć i on neće da upali jest da mi je trebalo jedno 15 min. da vrtim filter i crijevo što sam skidao da dođem do senzora.) E onda dobijem savjete od prijatelja majstora da skinem filter goriva istresem sadržaj filtera tj. prljavštinu da vidim da li ima metalnih opilkjaka ( to su simptomi po njemu da je pumpa otišla) međutim nisam ništa značajno pronašao osim da je filter jako prljav a od zamjene filtera auto je prošlo 6500 km ili 6 mjeseci ( eto kakvo gorivo koristimo) nikakvih metalnih opiljaka nisam pronašao. E danas sam dobio savjet da probam zamijeniti akumulator stzaviti sa nekog drugog auta i to ću probati to je najmanji problem ali kad završim sa poslom. E sad fordaši da li sam ja toliki baksuz da i taj novi senzor radilice nije bio ispravan ili sa greškom ili neko ima iskustava ili prijedlog šta je u pitanju. Danas ću promijeniti i filter goriva i akumulator za svaki slučaj. Samo da napomenem da ne mislim da sam želim da to popravim i da nešto pametujem nego je ovdje kod nas kod majstora takva gužva (zbog bauštelaca ) da majstori koje sam pitao nemaju vremena ( a nemaju ni ideje osim senzora radilice šta bi moglo biti) do iduće sedmice da me uopšte prime a kamo li da posvete svo vrijeme rješavanju problema a da mijenjam dijelove bez veze nemam baš novaca. A de ne pričam da trebam sredinom avgusta na more a auto u kvaru.
POMAGAJTE!
ZABORAVIO SAM DA SAM DA NAPIŠEM DA SAM DVA SATA PRIJE OVOG KVARA POKUŠAO DA ZAMIJENIM REMEN KOJI IDE NA ALTERNATOR I KOMPRESOR KLIME SAMO SAM GA SKINUO I KADA SAM VIDIO DA GA NE MOGU IZVADITI DOK NE SKINEM ŠPANER, VRETIO SAM TAJ ISTI REMEN NA NJEGOVO MJESTO. NE ZNAM DA LI OVO IMA VEZE SA KVAROM ALI ETO.
Poslednja izmena: bokaraw, na dan utorak, 6. avg. 2013. u 10:49h. Ukupno izmenjeno 1 put.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Mondeo se gasi kad se zagrije

Poruka od van » utorak, 6. avg. 2013. u 10:29h

Тај сензор генерише напон од 1 Волта када чита информацију . Како је то веома мали напон било какав лош спој на џеку или било где на исталацији може да прави проблеме .

пс. Мало више тачака у реченицама , тешко је испратити ток мисли .
E onda dobijem savjete od prijatelja majstora da skinem filter goriva istresem sadržaj filtera tj. prljavštinu da vidim da li ima metalnih opilkjaka ( to su simptomi po njemu da je pumpa otišla) međutim nisam ništa značajno pronašao osim da je filter jako prljav a od zamjene filtera auto je prošlo 6500 km ili 6 mjeseci ( eto kakvo gorivo koristimo) nikakvih metalnih opiljaka nisam pronašao
Samo da napomenem da ne mislim da sam želim da to popravim i da nešto pametujem nego je ovdje kod nas kod majstora takva gužva (zbog bauštelaca ) da majstori koje sam pitao nemaju vremena ( a nemaju ni ideje osim senzora radilice šta bi moglo biti) do iduće sedmice da me uopšte prime a kamo li da posvete svo vrijeme rješavanju problema a da mijenjam dijelove bez veze nemam baš novaca. A de ne pričam da trebam sredinom avgusta na more a auto u kvaru.
Кад човек стигне до краја заборави шта је било на почетку реченице

bokaraw

Poruka od bokaraw » utorak, 6. avg. 2013. u 10:34h

Ovo za tačke se izvinjavam. U želji da što bolje objasnim simptome zaboravim završiti rečenicu.
Pregledao sam džek on izgleda kao nov pratio sam kabal dokle se vidi izgleda uredu ima i onu zaštiti netaknutu.
Čini mi se da je i tvoje mišljenje da je problem sa senzorom radilice ili kablom od njega. Pada li ti šta drugo na pamet?
Poslednja izmena: Markedjani, na dan utorak, 6. avg. 2013. u 10:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj post iznad tvog,podrazumeva se da odgovaraš na isti!

bokaraw

Poruka od bokaraw » nedelja, 11. avg. 2013. u 16:39h

U subotu bio u fordovom servisu, dijagnostika pokazala 3 greske na bosch pumpi. a isto potvrdio i bosista. Ima li ko kakav prijedlog ili dobro iskustvo oko reparacije pumpe

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 11. avg. 2013. u 16:55h

ne boj se naebo si.. :)

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » nedelja, 11. avg. 2013. u 17:05h

Ne smij se tudjoj muci Milane. Ili pomozi co'eku ili mu ne staj na muku.
:)
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 11. avg. 2013. u 17:33h

ja mu samo kazem da se sto manje sekira :) jer mi se cini da je pumpa za Di dosta skupa i dosta komplikovana za reparaciju od Ci, takodje ni polovna nije jeftina a o njoj tek ne zna nista..

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 11. avg. 2013. u 22:15h

Ja ti preporučujem bosh servis Vilić u NS! Pošalješ pumpu brzom poštom,oni kažu koliko će da košta i za nekoliko dana vraćaju ti pumpu kao novu. Imaš i 1g garancije. Mašina za VP pumpe je jedna od 5 u Srbiji i košta 200k €... Izguglaj broj,ujutru skidaj pumpu kod majstora i odma šalji.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » nedelja, 11. avg. 2013. u 22:51h

servis popesku u juznom bulevaru bgd radi te pumpe.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“