Potrošnje goriva kod Fordova
Moderator: ace1
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dax92
-
- Poruka: 7631
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Potrošnje goriva kod Fordova
focus mi nije cipovan zbog 10-15km/h vece max brzine, vec zbog osetno brzih i laksih preticanja. Kad preticem kamion na ibarskoj, obilaznoci, ili slicno, zavrsim to za 5 sekundi (mereno nekoliko puta), ako se krecu standardno 80 km/h, a krecem u preticanje 4. brzinom. Dok dodjem do kabine, ubrzao sam vec do 110-115, i tim ubrzanjem sam jako zadovoljan.
Kao i prosecnom potrosnjom koja mi je i dalje ispod 6l, konkretno 5.7 na proslom sipanju, a bilo je raznih rezima voznje.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
dax tako si nebezbedniji kad pretices sa brzim auto 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Dax, brate, kako imas vremena, zivaca i volje za ovakve proracune??dax92 piše:...ako se krecu standardno 80 km/h, a krecem u preticanje 4. brzinom. Dok dodjem do kabine, ubrzao sam vec do 110-115...

-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Bil se mogla njegova mapa samo klonirati u drugog focusa? Razmisljao sam o tom, da ne dajem 300 evra za tuning samo prekopiram mapu, jel zna neko da li je izvodivo?dax92 piše:focus mi nije cipovan zbog 10-15km/h vece max brzine, vec zbog osetno brzih i laksirh preticanja. Kad preticem kamapu na ibarskoj, obilaznoci, ili slicno, zavrsim to za 5 sekundi (mereno nekoliko puta), ako se krecu standardno 80 km/h, a krecem u preticanje 4. brzinom. Dok dodjem do kabine, ubrzao sam vec do 110-115, i tim ubrzanjem sam jako zadovoljan.Kao i prosecnom potrosnjom koja mi je i dalje ispod 6l, konkretno 5.7 na proslom sipanju, a bilo je raznih rezima voznje.
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
naravno da:da ako ima isti auto kao ti ., mora se skidat ecu i flesati ,. mislim da ne moze preko konektora na fokusu (nisam 100% siguran ) !
za slicnu tematiku se interesujem , ali informacija je jako malo i takoder niko ne objasnjava nista . sto takoder u neku ruku podrzavam !
e sad bilo bi krajnje jednostavno da se samo prebaci fles sa njegovog ecu na tvoj ali ne moze..... tj moze ako imas alat da vjencas ecu sa autom ili sam zakljucis sta treba u flesu promenit od tvog flesa..
za slicnu tematiku se interesujem , ali informacija je jako malo i takoder niko ne objasnjava nista . sto takoder u neku ruku podrzavam !
e sad bilo bi krajnje jednostavno da se samo prebaci fles sa njegovog ecu na tvoj ali ne moze..... tj moze ako imas alat da vjencas ecu sa autom ili sam zakljucis sta treba u flesu promenit od tvog flesa..

-
- Trovač foruma!
A sto bi ga skidao, kad se radi tuning skida se mapa i edituje i onda upise umjesto originalne, zato se zove remap, apa imas po netu za skinuti, dolaze i uz kineze za flashanje ali t nisu profi mape, da je iskopirati s auta koji je isao na valjke i kom je tuning uspjesno potvrdjen, to bi bio posao
-
t probaj da stavis to sto ide uz kineza ili bilo koju od tvog modela ecu za taj motor i neces ni upalit auto
edit postojece je jedno , a kompletn bin "mapa" je nesto drugo
moj savet ti je ako imas hrabrosti probaj

edit postojece je jedno , a kompletn bin "mapa" je nesto drugo
moj savet ti je ako imas hrabrosti probaj

- dax92
-
pa, standardna procedura preticanja na obilaznici, a tuda idem na posao. Nekoliko puta sam probao, i merio ta preticanja (cisto me zanimalo to vreme, tj medjuubrzanje da izmerim).sasa_f1 piše:Dax, brate, kako imas vremena, zivaca i volje za ovakve proracune??dax92 piše:...ako se krecu standardno 80 km/h, a krecem u preticanje 4. brzinom. Dok dodjem do kabine, ubrzao sam vec do 110-115...

veljo, kontaktiraj ovde clana Novaspeed. Oni su radili i meni i Bokiju mape. Moze se raditi preko OBD-a, a zavisi od godista da li je moguce i kod tebe. Ovi imaju u kompjuteru sve mape koje su radili, ali praktikuju da svakom rade posebno mapu (iscitavaju iz kompjutera, i doradjuju je).
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Trovač foruma!
Nema smisla, covjek zivi od tog a ja da ga ispitujem u vezi toga, i da je lud pa da mi hoce reci ne bih ga pitao
Smchiptuning uzima 300 evra za +30 ks na focusu, ides na valjke, dobijes grafiku ali meni to mnogo, mislio sam ovako na divlje to prekopirati, poklati ove s vw koji imaju dva sveca, naravno po jagnjetinu i pivo, tu bih dokrajcio zamajac, stavim novi i vratim svoju mapu, ostane mit o focusu 85kw koji ubija dva sveca
Smchiptuning uzima 300 evra za +30 ks na focusu, ides na valjke, dobijes grafiku ali meni to mnogo, mislio sam ovako na divlje to prekopirati, poklati ove s vw koji imaju dva sveca, naravno po jagnjetinu i pivo, tu bih dokrajcio zamajac, stavim novi i vratim svoju mapu, ostane mit o focusu 85kw koji ubija dva sveca

- dax92
-
I oni koji su radili u SM chip tuningu u glavnom na valjcima izbacuju vise ks nego sto zapravo imaju!
Novaspeed uzima duplo manje para, al' nema jos uvek mogucnost merenja snage (bar koliko ja znam nije im sredjen dyno). Za zamajac se opusti, nece on tek tako stradati.
EDIT: Sad se setih coveka koji je kod njih na 1.4 atmosferskom benzincu u Golfu dobio 11 izmerenih ks kod njih. Imao je 81, a posle cipovanja, izmerio 92!

Novaspeed uzima duplo manje para, al' nema jos uvek mogucnost merenja snage (bar koliko ja znam nije im sredjen dyno). Za zamajac se opusti, nece on tek tako stradati.
EDIT: Sad se setih coveka koji je kod njih na 1.4 atmosferskom benzincu u Golfu dobio 11 izmerenih ks kod njih. Imao je 81, a posle cipovanja, izmerio 92!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
-
- Trovač foruma!
Ma ja ne dam pare za tuning, flash je flash, mrzio bih se kad ne bi sam probao, nazalost kupio sam mpps flasher koji ne moze focusa 1 citati, vec bih probao sa mapama sa neta. Zamajac mi je takav da ugasim auto i otvorim pivo a on se i dalje stresa. Kad mi je pukao lajtung od seva palili smo ga na dizalici da vidimo kud pusta i kad je ugasen majstor je pobjegao ispod auta, mislio covjek da ce spasti 

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Svaka mapa se posebno pravi za svaki auto. Nebitno kolika je cena usluge. To je osnovno pravilo.
-
to bi bas voleo da vidimveljo_81 piše:nazalost kupio sam mpps flasher koji ne moze focusa 1 citati, vec bih probao sa mapama sa neta
-kako jedan kolega kaze "ne znanje je izvor hrabrosti "
Veljo probaj sa tim mps-om da uradis nekome fiata ili golfa , uradi mu dzaba, samo da vidis kako ide.

ja sam radio fiat 1,9 jtd al sa njegovom mapom ...bilo je svejedno dal kreces 1 ili 3 dere gume ..nikako se nisam mogo resit dima , malo je verovatno da nesto nije valjalo na autu ..
vratio sam fabricku i sve ok radilo posle..

stvar bi bila uhvatit nekoga ko hoce da razmenjuje primere, pojedinacnih stvari u mapi i to probavati sa svojim pokusajima i testiranjem na autu ... i ako si uporan naucio bi !
ali cela stvar vazi samo za taj model ecu ,. drugi model sasvim druga prica

-sansa da nesto shebes ti je 95%

-
- Trovač foruma!
Nema tu neke pameti, s tim mppsom se gasi dpf, iscitas mapu obrises linije vezane za dpf i upises mapu. Naravno ostavis backup ako sta uradis lose, ja sam uzeo 10 komada za prodati i ovaj mi ostao
Remap je slozeniji jer se tu edituju linije vezane za snagu, znaci mjenjas kolicinu zraka i goriva, skidas zastite i sl, to zahtjeva iskustvo koje ne mozes da naucis iz knjiga nego uradis pa probavas auto, vjerovatno se kasnije javi neka formula po kojoj radis i bas te briga, posto se ja ne namjeravam bavitu tim radije bih probao necijom mapom preflesati cisto radi znatizelje i da pojedem sta od ovih sto voze jaca auta, imam malo iskustva, dok sam igrao igrice uvijek sam kupovao obicne graficke pa flesao biosom od gt-a, radilo je, malo se griju al sljakaju
Remap je slozeniji jer se tu edituju linije vezane za snagu, znaci mjenjas kolicinu zraka i goriva, skidas zastite i sl, to zahtjeva iskustvo koje ne mozes da naucis iz knjiga nego uradis pa probavas auto, vjerovatno se kasnije javi neka formula po kojoj radis i bas te briga, posto se ja ne namjeravam bavitu tim radije bih probao necijom mapom preflesati cisto radi znatizelje i da pojedem sta od ovih sto voze jaca auta, imam malo iskustva, dok sam igrao igrice uvijek sam kupovao obicne graficke pa flesao biosom od gt-a, radilo je, malo se griju al sljakaju

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Čipovanje ima smisla na ispravnom autu... na poluispravnom autu možeš samo havariju da napraviš.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Trovač foruma!
otkud tebi predsjednice da je moj auto poluispravan?
sto mi je zamajac malo losiji, a kome nije?
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Majstori ti beže od auta, pivo se i dalje onako dimi, zamajac i dalje trese, a ti kažeš da je samo malo je lošiji?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Markedjani
- Predsednik kluba
pa sa potrošnjom od 8 litara i max brzinom od 165 teško da je ispravan.veljo_81 piše:otkud tebi predsjednice da je moj auto poluispravan?

-
- Trovač foruma!
au predsjednice pa dugo si bio na godisnjem, kad sam ja probio granicu od 190 km/h, vise uopste o tome ne razmisljam, potrosnja moze i ispod 5 ako vozim kao baba ali onda mi dodje da izadjem i trcim kraj auta, moje voznje na gorivu iz brodske rafinerije prosjeka uzima 7-7,5litara, a pitao sam jednog dedu on kaze da njemu uzima 6-6,5 pa kontam da manje ne moze, od moje kuce do glavnog puta je 300 metara, tu ja vec imam 90-100 km/h u petoj na hladan motor, u pravu je vladan sto kaze da bi me onaj ciji auto probam izbacio
- Markedjani
- Predsednik kluba
jako se izvinjavamo... sad je 80% ispravan 

-
- Trovač foruma!
Nema potrebe, 80% je vjerovatno maksimala za Ford Focus
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Kad budes terao 200, 5. uz Kozaru, Jahorinu ili Begaljicu, i trosio 3.7, bice 84%.
- Markedjani
- Predsednik kluba
vidim ja na balkanu najveći greh voziti ispravan auto.