Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
sve si upravu bole, ali i on je pre skretanja trebao da pogleda pozadi dali neko obilazi, neverujem da neko samo da zmigavac, zazmuri i skrene. Takodje verovatno su se uplasile, a da su vozile brzo jesu, na 50 bi uspele da se zaustave pre bandere!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
cini mi se da se ta ista situacija desila preko dana, i da je ta devojka sama bila u kolima, nista se ne bi desilo..jer od banalne situacije ispade tragedija
jer kad se 5 zenskih sastane u kolima posle subotnje veceri pa to se samo nesto kikoce, prica, pa na telefon pa ovaj mi prisao pa ovaj mi se svidja..a volan ko sisa (alkohol i rodjendan jedne od njih nisam pomenuo), to je potpuno odsustvo koncentracije, i meni je tesko da vozim sa buljukom zena nedeljom ujutru..to je opasnost u najavi..
jer kad se 5 zenskih sastane u kolima posle subotnje veceri pa to se samo nesto kikoce, prica, pa na telefon pa ovaj mi prisao pa ovaj mi se svidja..a volan ko sisa (alkohol i rodjendan jedne od njih nisam pomenuo), to je potpuno odsustvo koncentracije, i meni je tesko da vozim sa buljukom zena nedeljom ujutru..to je opasnost u najavi..
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Najgore od toga što sam primjetio kroz saobraćaj da se žene u takvim situacijama izgube, ne znaju za sebe, ukipe se, ne reaguju ni na šta...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
...dao ne dao zmigavac ne sme da zapocne preticanje ako neko vec postoji u levoj traci i pretice !
svaki put kad naletite na takvu situaciju imajte ruku blizu sirene i spremnost naleci na kocnicu... jer idijot ce da se vrati u traku kad cuje sirenu.
najbitnija je budnost i procenivanje situacija.
gledao sam neku emisiju testiranje volva ,. 58km/h brzina u direktnom sudaru u predmet koji stoji je gotovo sigurna smrt ! , razvijaju neke jakstuke sa elektro sokovima da pre udara zgrci sve misice vrata da ne pukne kicma ,i ostala sranja ...na toj brzini problem je sto pucaju unutrasnji organi i ljudi kao ne povredjeni izadju iz auta i dok prica sa policijom umre
svaki put kad naletite na takvu situaciju imajte ruku blizu sirene i spremnost naleci na kocnicu... jer idijot ce da se vrati u traku kad cuje sirenu.
najbitnija je budnost i procenivanje situacija.
gledao sam neku emisiju testiranje volva ,. 58km/h brzina u direktnom sudaru u predmet koji stoji je gotovo sigurna smrt ! , razvijaju neke jakstuke sa elektro sokovima da pre udara zgrci sve misice vrata da ne pukne kicma ,i ostala sranja ...na toj brzini problem je sto pucaju unutrasnji organi i ljudi kao ne povredjeni izadju iz auta i dok prica sa policijom umre
Poslednja izmena: Rankofocus, na dan nedelja, 15. sep. 2013. u 11:54h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@lepsi pol
Strah.
Pogledaj ruske klipove sa situacijama u saobracaju i videces da u 90% njih, ako ima zene u kolima, vriste i pre nego sto se nesto desilo, kamoli ako ih neko udari.
Nije ni njih 6 u kolima olaksavajuca okolnost, auto je tezi, vise se zanosi (pogotovo u rukama neiskusnog vozaca). Tako da ko zna sta se tu sve desilo.
Strah.
Pogledaj ruske klipove sa situacijama u saobracaju i videces da u 90% njih, ako ima zene u kolima, vriste i pre nego sto se nesto desilo, kamoli ako ih neko udari.
Nije ni njih 6 u kolima olaksavajuca okolnost, auto je tezi, vise se zanosi (pogotovo u rukama neiskusnog vozaca). Tako da ko zna sta se tu sve desilo.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ako je neko toliko pijan da ne može da drži pravac ne vrjedi ni da mu sviraš.
Vozim tako na magistrali, sustižem auto ispred mene, noć je, a lik nije upalio svjetla, nego izgleda iam dnevna pa mu gore samo napred njemu dovoljno da vidi.
Ide 35-40 i švera po putu. Nisam ga preticao jer su mi prvo išla vozila u susret, a dok su ona prošla, ja za nekih 150 metara skrećem desno, pa da se tu ne njakam.

Morao sam sliku nekako mi najlakše tako objasniti.
Smjer kretanja žuta strelica.
Dolazi skretanje, ja dajem žmigavac, prelazim u traku za isključivanje i ubrzavam na 50. Kada sam se ja prestrojio on još više usporava, kontam da usporava zbog semafora koji je na 200 metara dalje i već ima auta skoro pa do raskrsnice gdje se ja odvajam i na semaforu je crveno. Na slici gdje je crvena zvjezdica, ja već njega sustižem, dolazim mu do zadnjeg točka, lik bez žmigavca samo skrenu na ovu traku za isključenje. Nabodem ko sivonja kočnicu i sirenu.
Nije se ni pomjerio milimetra lijevo, nego nastavio da se kreće.
Takođe poslije 150 metara opet ima raskrsnica, skreće desno bez migavca niti zaustavljanja da vidi da li ima nekoga sa lijeve strane.
Poslije te raskrsnice opet semafor, na slici je crveni trougao, ne kojem se on prestrojava u lijevu traku ja idem pravo. Stajem pored njega i gledam, unutra neki lik nema više od 30 godina jedva gleda, a pored njega neka plavuša. I kada se prestrojavao na semaforu u lijevu traku jedva je to izveo, naglo kočenje, cimanje u lijevo, pa opet nabadanje kočnice da ne udari u auto ispred.
Vozim tako na magistrali, sustižem auto ispred mene, noć je, a lik nije upalio svjetla, nego izgleda iam dnevna pa mu gore samo napred njemu dovoljno da vidi.
Ide 35-40 i švera po putu. Nisam ga preticao jer su mi prvo išla vozila u susret, a dok su ona prošla, ja za nekih 150 metara skrećem desno, pa da se tu ne njakam.

Morao sam sliku nekako mi najlakše tako objasniti.

Smjer kretanja žuta strelica.
Dolazi skretanje, ja dajem žmigavac, prelazim u traku za isključivanje i ubrzavam na 50. Kada sam se ja prestrojio on još više usporava, kontam da usporava zbog semafora koji je na 200 metara dalje i već ima auta skoro pa do raskrsnice gdje se ja odvajam i na semaforu je crveno. Na slici gdje je crvena zvjezdica, ja već njega sustižem, dolazim mu do zadnjeg točka, lik bez žmigavca samo skrenu na ovu traku za isključenje. Nabodem ko sivonja kočnicu i sirenu.
Nije se ni pomjerio milimetra lijevo, nego nastavio da se kreće.
Takođe poslije 150 metara opet ima raskrsnica, skreće desno bez migavca niti zaustavljanja da vidi da li ima nekoga sa lijeve strane.
Poslije te raskrsnice opet semafor, na slici je crveni trougao, ne kojem se on prestrojava u lijevu traku ja idem pravo. Stajem pored njega i gledam, unutra neki lik nema više od 30 godina jedva gleda, a pored njega neka plavuša. I kada se prestrojavao na semaforu u lijevu traku jedva je to izveo, naglo kočenje, cimanje u lijevo, pa opet nabadanje kočnice da ne udari u auto ispred.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Išle su +-80,svedoka ima blizu je pumpa,a i celo naselje je uzduž puta.Dovoljno da ih je malo zakačio i da izgube kontrolu.Bez ikakvog razloga je promenio traku.Novine ni ne čitam jer prvi naslov im je bio vraćale se sa rođendana i odmah se izvlače zaključci.Devojke su bez trunke krivice u ovom slučaju i sad je lako preaviti scenarija kako je moglo da bude 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
uz duzan pietet prema stradalima i njihovim porodicama i poznanicima, +80 kroz naselje nije bez krivice. Bez obzira sto se nista ne bi desilo da ih mentol nije pktkacio, slucaj spada pod "pristali na moguce posledice".
-
Možda i panduri gledaju ovaj forum
,ali nije 80 ništa,ide se tu i mnogooo brže,pa čak i ja tu idem 100-110.Ko uspe da se provuče bez da ga hvata crveno sa kraja na kraj grada stiže za 10-ak minuta.Pravac po dve trake u oba smera,lep put bez rupa.

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
^^Znači, ovo je po tebi ulica (lep put bez rupa) gde može opušteno da se vozi 110, sa sve pešačkim prelazima, parkiranim kolima često i na ulici itd?

Evo kako čovek naebe ni kriv ni dužan...

Evo kako čovek naebe ni kriv ni dužan...

- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ijuuu Je*em ti sunceee!!! 

- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Auuuuu brate najezio sam se

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
-
Kakvih puteva ima u KG-u ovo je zlato,ne znam koliko često prolaziš kad nailaziš na parkirane na uicitotti piše:^^Znači, ovo je po tebi ulica (lep put bez rupa) gde može opušteno da se vozi 110, sa sve pešačkim prelazima, parkiranim kolima često i na ulici itd?
Evo kako čovek naebe ni kriv ni dužan...![]()

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
S obzirom na tvoja poslednja dva posta čovek ne zna šta pametno da pomisli ili kaže, da se ne čudimo ako i za tebe da ne daj Bože čujemo u nekoj sličnoj vesti na toj lokaciji?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
DubiozniKolektivac piše:e sad pošto su Beograđani i ostali u tranzitu navikli na idealno ravne bulevare i ulice...

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
I ja sam prošao isto dva puta kroz Kragujevac kao i on kroz Beograd, pa sam stekao utisak da su Kragujevčani najbolji piloti, imaju aerodrom....
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Ahhh nisam ni jednom prošao kroz Beograd,znam smao na karti gde je
a to kakvi su Kreagujevčani dođi pa ćeš da se uveriš,nije problem pa znamo se sa foruma dobićeš pun tretman 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Hvala na ponudi, ali ipak ću radije ostaviti kosti u svom kraju ako negde već moram.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Vidis, ja sam rodjen u Kragujevcu (doduse prilicno davnoDubiozniKolektivac piše:Možda i panduri gledaju ovaj forum,ali nije 80 ništa,ide se tu i mnogooo brže,pa čak i ja tu idem 100-110.Ko uspe da se provuče bez da ga hvata crveno sa kraja na kraj grada stiže za 10-ak minuta.Pravac po dve trake u oba smera,lep put bez rupa.

Sa dvadeset i kusur, vozili smo mi i ludje i blesavije nego sto vama moze da padne na pamet, i to u ficama a jugici su vec bili limuzine

Ta ulica je katastrofalna upravo zato sto je prilicno prava, ali je isto tako prilicno uska za 4 trake, parkiranih "na pola" ima svaki cas, imas nekoliko ulicica koje izlaze izmedju kuca i ne vidis da neko dolazi otuda kao sto ni on ne vidi tebe sve dok ne izadje maltene na pola desne trake. Dvorista na sve strane. Ako se ne varam ti neki dan pomenu da u toj ulici imaju tri osnovne skole? Dobro, znam da skole ne rade u 2 po ponoci, ali 100 je ipak previse. 80 je na granici, ali samo za nekoga ko stvarno ume da vozi, posto je mogucnost iznenadjenja ogromna.
Ne kazem da ja ko mladi mamlaz nisam tuda vozio 100, al jednostavno sam imao srece, i to ne znaci da je to bilo pametno, niti da je tako trebalo.
A sto se tice "divnih" ulica i bulevara po BG-u, ne zavaravaj se, u proseku je isti ko Kg, samo ovde ima vise ulica, pa i vise mogucnosti da naletis na neki krater. A Knez Mihajlova u Kg jeste rupicasta i to sasvim lepo. Jedino ako nisu nesto ozbiljno radili od Jula do danas, kum mi stanuje bas u toj ulici kod Male Vage, i uvek kad dolazim iz tazbine idem tuda.
Djak pesak 

-
Beograd sam pomenuo ironično,ali ne može svako da shvati ironiju
put je dobar i na konstataciju kako nije dobar put,jedino što može ironično da se odgovori.Pa sad ko ironiju shvati shvatio je,ko ne shvati pfff ja mu tu ne mogu pomoći..Čuj kao ovo ravan put,verovatno negde u Srbiji postoje idealni putevi.Škole su malo dalje odatle,bliže su centru
Sporednih ulica ima svuda,ne samo tu,semafora takođe tako da tih 100 na sat nije ništa strašno.Jednostavno znaš put i gde se šta nalazi.Možda to nekome izgleda strašno ali kad tuda prolazi X puta.Nema udarnih rupa a to što je neravna,ahhh SRBIJA!Kakvih ulica ima ona je solidna i može da se ide tu i dosta brže.

- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nije problem sto ima sporednih ulica, nego sto su raskrsnice sa tim ulicama uzasno nepregledne.
Djak pesak 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Dubiozni, ako neko ne shvata ironiju, to si onda ti, jer sam napisao
iz razloga što je ovo GRADSKA ULICA, sa svim svojim potencijalnim opasnostima koje nosi, a ne put...totti piše:^^Znači, ovo je po tebi ulica (lep put bez rupa) gde može opušteno da se vozi 110

-
Pa dobro ima nas raznih,neko se možda i plaši saobraćaja pa su mu ulice opasne,šta znam.Sporedne ulice?AKo iz te sporedne ulice izlazi normalna saobraćajno pismen čovek,zna da treba da vodi računa kako izlazi,ili banalno treba da zna ko ima prvenstvo,a kad bi mislili za umesto svakog drugog učesnika,ahhhh pa ludnice bi se preselile na drum.Postoji nešto što se zove procenjen rizik.A teroije tipa šta bi bilo kad bi bilo,pfff ne kaže se u narodu bez potrebe "gram teorije-kilo prakse" tako da teoretičarima u saobraćaju nema mesta