Poruka
od veljo_81 » ponedeljak, 30. sep. 2013. u 00:03h
Kod mene u jednom servisu gazda nabavljao ulje iz DE gdje vecinom i zivii, ovde imao servis i radnike koji su u te bacve kad ih isprazne sipali neku jeftinozu, bez njegovog znanja naravno, sebi uzimali pare i bili sretni dok je servis radio, onda je propao servis i masa turbina pocrkala
Ja sam isto pristalica ulja iz kantica jer vidim kad je otpakuje, jednom sam isao u bl i imao viska vremena, stanem u jednim servisu usput ajd da promijenim ulje, auto je bio 190 d, u njemu magnetik 10-40 s kojim sam presao preko 10 000 km i kazaljka za pritisak ulja je bila na pola izmedju 2 i 3, ler radna temperatura
Ne mogu sad da se sjetim koje su mi ulje ponudili, isto 10-40 i ok ja kazem moze, iznijeli su mi kanticu a sipali iz bacve, ja platio stizem u bl, kad pustim gas pritisak mi dodje na 1.5, znaci sa starim uljem 2.5 a sa novim 1.5 a moralo bi biti 3
Jedva sam docekao da se vratim nazad, dodje gazda, ujedno i glavni majstor i kaze previsoka mi temperatura motora pa razrijedilo ulje, mozete misliti koji ker a 60 godina ima, al zato ja otvorim gepek i uzmem kljuc za tockove cisto da mu ubjedljivije kazem da vrati pare, on vrati ja dodjem kuci uspem castrol i pritisak dodje na 3
Ovo sam cisto napisao da razumijete zasto neko voli kanticu ali vjerujem da je u pravom servisu ulje ok