Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

turbo ford focus 1.8 tddi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
aleksandarsu84
Poruka: 20
Član foruma od: ponedeljak, 9. sep. 2013. u 08:24h

turbo ford focus 1.8 tddi

Poruka od aleksandarsu84 » četvrtak, 3. okt. 2013. u 22:22h

Evo ovako da pocnem,uzeo sam ford focus pre nekih mesec dana i ovih dana sam napravio mali servis,dok je majstor menjao filter goriva primetio je da su cevi od interkulera malo masne i kaze da je sa zadnje strane gde je turbo isto malo od ulja,i konstatovao je da cu skoro morati raditi remont,e sad ja imam pitanje za strucne ljude kako se moze ustanoviti da li je stvarno do turbine problem ili neceg drugog?molio bih za svaku pomoc.U pitanju je 1.8 tddi 66kW 2001 godiste.

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Re: turbo ford focus 1.8 tddi

Poruka od dusan80 » četvrtak, 3. okt. 2013. u 22:32h

Dali se čuje turbina jako,kako ti vuče,dimi li puno? Ako nemaš ovih problema,ne vjerujem da je do turbine. U tim crijevima uvijek bude malo ulja.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

aleksandarsu84

Poruka od aleksandarsu84 » četvrtak, 3. okt. 2013. u 22:37h

U kom smislu dali se cuje? Zvizdi ali mislim da je to normalno,ne dimi puno i ukljucuje na nekih 2200 rpm .

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 4. okt. 2013. u 10:09h

Normalno je to. Majstor nema pojma,hoće da ti uzme pare. Ja još nisam čuo da je nekom stradala turbina na focusu,BokiRS se ne računa :) . Turbina radi još od lera,samo max potisak postiže najdalje na 2000 obrtaja. Samo menjaj ulje 5-30 redovno,dobre filtere,izbaci KAT i EGR imaj dovoljno goriva u rezervoaru i trajaće ti tddi kolko hoćeš.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

aleksandarsu84

Poruka od aleksandarsu84 » petak, 4. okt. 2013. u 15:56h

Sumnjivo mi to bilo za turbo jer prosli put kad sam bio kod njega rekao je da e normalno da su cevi od interkulera nauljene a opet juce kaze da nije normalno,tako da me bas isprepadao :(

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » nedelja, 6. okt. 2013. u 13:42h

moj tddi na 1500 pocinje da vuce bas dobro i konstantno do 2300 onda posle ne oseti se bas toliko dal zato sto se zaleti ili verovatno to je to za njega.
svaka turbina pisa ulje na njemu , zato sto je lose resenje (u smislu ne traje dugo u ispravnom stanju) i takoder masti creva i neko kaze ne trosi ulje hahahaha hahahaha
"Pravio je Pera iz bivseg DDR-a
I ne da ga je napravio nego svaka cast
Stalno mu iz auspuha curi neka mast" :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“