Koje ulje sipate u fordove?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Koje ulje sipate u fordove?
Pa i ja ne koristim Formulu F druze, nego sipam ulje koje je isto kao i taj Castrol ili Valvoline koji si sipao. VW 505.01 sa ACEA C3 standardom....mozda nekada i doguram do tog "Fordovog" ulja 

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: nedelja, 10. nov. 2013. u 12:19h
pozdrav, od pre neki dan sam vlasnik fokusa 1.6 b 2001...na displeju pise preso 147000 (puta nepoznato) km....za pocetak bih mu promenio samo ulje i fiter ulja...i ono sto bih hteo da pitam da majstor koji mi je odrzavao predhodne automobile i uglavnom sipao total sada predlaze statoli ulje i kune se u njega jer po njegovim recima je mnogo dobro u tom nekom cenovnom rangu bla bla nahvali ga ko rod rodjeni... u euro07 cena za 4l je 2310 ili oko 570 din litar...jel ima neko iskustva sa tim uljem jel probao neko da koristi (nije da mu ne verujem al opet bih da cujem i neko drugo misljenje) ...unapred hvala...
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
formula ti je oko 600din/l
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a ostale filtere ne menjas? 

-
kupio sam ga od komsije koji ga je super odrzavao tako da znam da je sve zamenio prosle godine u ovo vreme (veliki servis) a nije puno presao od tada...zato sam i hteo da zamenim samo gore pomenuto...on je sipao mobil 10w-40 al neznam koji mobil, ako imate ili predloge za mobil ili neko iskustvo sa statoil...
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Za pocetak u taj motor ide 5W-30.
Bez obzira koliko kilometara je presao, sta god pricao "majstor".
Lepo ti ljudi kazu, a pise i na prethodnih nn stranica ove teme: kupi ford Formula F 5W-30 i znas da sipas fabricko ulje koje je po fabrickim specifikacijama, a po pristojnoj ceni.
Bez obzira koliko kilometara je presao, sta god pricao "majstor".
Lepo ti ljudi kazu, a pise i na prethodnih nn stranica ove teme: kupi ford Formula F 5W-30 i znas da sipas fabricko ulje koje je po fabrickim specifikacijama, a po pristojnoj ceni.
Djak pesak 

-
ok...probacu sa formulom ...i jos jedno pitanjce kad menjam ulje jel pametno da ubacim neki adetiv koji ce da ocisti motor...ima li neko iskustva s tim... 

- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Za pocetak, vidi na sta ce da lici ulje koje istocis.
Posto je sipano pogresno ulje, verovatno bi tu prvu turu trebalo da promenis relativno brzo, posto ce sinteticko ulje da rastvori dosta taloga ako ga ima.
Ja sam samo jednom koristio sredstvo za ispiranje (jedno vreme je samo dolivano, dok nisam sredio turbinu iz koje je curelo na sve strane), i iskreno nisam primetio neku razliku, s tim da sam isprao motor, zamenio ulje, presao mozda 200 Km i zamenio ulje ponovo.
Na aditive tipa "tajni ruski recept", "produzava vek motora", "od starog pravi novo"... nemoj da bacas pare.
Posto je sipano pogresno ulje, verovatno bi tu prvu turu trebalo da promenis relativno brzo, posto ce sinteticko ulje da rastvori dosta taloga ako ga ima.
Ja sam samo jednom koristio sredstvo za ispiranje (jedno vreme je samo dolivano, dok nisam sredio turbinu iz koje je curelo na sve strane), i iskreno nisam primetio neku razliku, s tim da sam isprao motor, zamenio ulje, presao mozda 200 Km i zamenio ulje ponovo.
Na aditive tipa "tajni ruski recept", "produzava vek motora", "od starog pravi novo"... nemoj da bacas pare.
Djak pesak 

-
u te cudotvorne aditive mislim da niko ne veruje
...mozda prikriju nedostatke motora na kratko ali sve se to vidi...
...mozda prikriju nedostatke motora na kratko ali sve se to vidi...
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Usuo sam formulu 5-30 i sad kad upalim auto lampica od ulja svijetli 3-4 sekunde pa se tek onda ugasi, jel ima to kakce veze s cim il je nebitno, ranije se gasila prije nego sto auto upali
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Trovač foruma!
Ne znam, nisam ja stavljao nista, bio sam prisutan al nisam uspio vidjeti koji je filter, bijeli nekakav :-) Zasto pitas koji filter? Jel moze da pravi problem? Jos jedna stvar, ulja ima malo vise od maximuma, da to ne utice
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
-
- Trovač foruma!
Moze li mi to napraviti problem
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21536
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
može.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Stavi ili orginalan ili Bosch, Mahle, Mann, Purflux, Knecht.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ja sam jednom stavio takav "italijanski" made in japan, kad sam kupio auto, i imao identican problem. Od tad samo bosch-a kupujem... a razlika u ceni tog znj i bosch-a 200din. 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Trovač foruma!
Ma nisam ja kupovao, ja bih kupio Bosch kao i uvijek, zvacu majstora da pitam koji je filter stavio
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Verovatno ce ti reci da je stavio Bosch 

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
-
- Trovač foruma!
Pa lako je to vidjeti, vidi se na dizalici koji je filter
Ulja ima 3mm vise od max a nasuto je 5l, ostalo starog malo vise, moze li to stvarati problem
Ulja ima 3mm vise od max a nasuto je 5l, ostalo starog malo vise, moze li to stvarati problem
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Pa onda vidiš (pa ako je neki što Dule reče krš), odviješ i zameniš. 

-
- Trovač foruma!
ok, al red je i pitati majstora sta je stavio
-
Vjerovatno znate, ali za one koje ne znaju, Ford je izbacio novu specifikaciju za ulje WSS-M2C913-D koja je primarno namjenjena Transit vozilima sa 2.5 dizel motorom ali je kompatibilna sa 913C specifikacijom pa se to sada treba sipati u naša vozila as well.
Za one sa ovih područja u Vidri imaju Liqui Moly ulje sa ovom specifikacijom. Mislim da je ista i cijena. Pa ko voli nek izvoli.

Za one sa ovih područja u Vidri imaju Liqui Moly ulje sa ovom specifikacijom. Mislim da je ista i cijena. Pa ko voli nek izvoli.