Focus TDDI-problem sa paljenjem
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 3. okt. 2012. u 18:46h
Focus TDDI-problem sa paljenjem
Ostavio sam pre dva dana auto na vrlo maloj (neznatnoj) uzbrdici, danas auto nece da upali. Prispajao sam sa komsijskim autom da ne bih iscrpio akumulator, verglao i verglao ali nista. Komsija je odvijao dizne i gledao dok ja verglam, kaze da "slabo baca". Ovo mi se desilo jos jednom pre par meseci, isto je auto ostao na blagoj uzbrdici, tada sam ga upalio tako sto sam ga pogurao, okrenuo i upalio na nizbrdici. Tada je auto bio relativno vruc, ugasen pre dva sata, ali sada ne znam smem li ga pustiti niz nizbrdicu.
Kroz neku pricu, jednom mi neko rece da je tu mozda problem sto se nafta vraca kroz crevo i da bi nepovratni ventil bio resenje.
Voleo bih da cujem misljenje vas koji ste imali slican problem.
Kroz neku pricu, jednom mi neko rece da je tu mozda problem sto se nafta vraca kroz crevo i da bi nepovratni ventil bio resenje.
Sad znam da nista ne znam!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Focus TDDI-problem sa paljenjem
Pumpa zrela za zamenu zaptivki... verovatno.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Mozez li mi malo to pojasniti posto nisam neki iskusan vozac i poznavalac automobila i mehanike? Koliko bi to bilo "šuške" ?
- dusan021
- Poruka: 40
- Član foruma od: sreda, 25. jul 2012. u 21:09h
bicu ja slobodan da ti odgovorim , jer sam ja moju pumpu odneo jutros da se predihtuje . cena oko 5-6000 din. + ruke majstoru da je skine i vrati ! garancija godinu dana , mada sa tom garancijom obicno nebude nista!
ford focus 1.8 tddi 2002 66kw 90ks
-
- dusan021
- Poruka: 40
- Član foruma od: sreda, 25. jul 2012. u 21:09h
bosch pumpa , ako sam dobro razumeo pitanje !
ford focus 1.8 tddi 2002 66kw 90ks
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Ostavi ga par puta na nizbrdici ili na ravnom pa ako pali iz prve onda ti ne gine dihtovanje pumpe.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
-
Ovaj problem traje vec nekoliko meseci. Obicno ga ostavljam na blagoj nizbrdici i pali iz prve. Ponekad ga ostavim na sat-dva ili krace uzbrdo i ne bude problema sa paljenjem. Desilo mi se dva-tri puta da malo zavergla kada je ostao uzbrdo ali danas mi se po drugi put desilo da nema sanse da upali. Sacekacu sutra da se nalo odledi put, posto su mi letnje gume, pa cu ga upaliti na gurku... imam lepu nizbrdicu od kuce. 

- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Bosch pumpa VP 30 je cini mi se oznaka. Mislim da neki lik u Nisu to radi za oko 20e, komsija od moje devojke je njemu slao pumpu isto sa focusa tddi-a, a i kolega mu je slao dizne. Ako vidim nekog od njih dvojice, uzecu broj pa cu ti proslediti... 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
-
Upalio sam ga "na gurku", niz nizbrdicu, trecom... Nekoliko sekundi je motor bas grubo radio, ugasio sam ga pa upalio na kljuc, opet nekoliko sekundi grubog rada a onda sve OK. Sad ga ne ostavljam ugašenog uz uzbrdicu i pali dobro. Do proleća će tako a onda da se pozabavim pumpom.
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: četvrtak, 26. dec. 2013. u 11:41h
zoran036 piše:Ostavio sam pre dva dana auto na vrlo maloj (neznatnoj) uzbrdici, danas auto nece da upali. Prispajao sam sa komsijskim autom da ne bih iscrpio akumulator, verglao i verglao ali nista. Komsija je odvijao dizne i gledao dok ja verglam, kaze da "slabo baca". Ovo mi se desilo jos jednom pre par meseci, isto je auto ostao na blagoj uzbrdici, tada sam ga upalio tako sto sam ga pogurao, okrenuo i upalio na nizbrdici. Tada je auto bio relativno vruc, ugasen pre dva sata, ali sada ne znam smem li ga pustiti niz nizbrdicu.
Ako nisi uspeo da resis ovaj problem, pokusacu da ti pomognem. Naime, imao sam potpuno isti problem sa mojim 1.8 tddi motor, a resenje je bilo vrlo jednostavno. Na pumpi visokog pritiska mi je curilo gorivo. Prvo jako malo, pa posle sve vise i vise. Nisam tome pridavao veliki znacaj, posto mi je auto isao kao blesav, sve dok mi nije crkao i alternator zbog nafte. A nafta je curila samo u situacija kad mi auto stoji na nizbrdici, a ukoliko je okrenut kontra, onda nema sile da upali, kao da mu se sva nafta vrati u rezervoar.