Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
-
goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Poruka
od goja » nedelja, 26. okt. 2008. u 23:32h
auch!

kod mene je druga stvar,ja bas prelazim podosta i da me tare ma jcbo bi mu nanu...ma ako stavis i malo sire gume iako su 13ke ubi volan... to mi cesto padne na pamet,nebi bilo lose utrpati pumpu za servo...

aj napravi patent,da se obogatimo...
-
van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Poruka
od van » ponedeljak, 27. okt. 2008. u 11:06h
Stavi letvu i pumpu od siere
Taunusov prenji trap je 3 puta bolji od bilokakvog McPher , samo ga treba podesiti kako treba (a ne kako fabrika )
To spustanje prednjeg kraja samo pogorsava stvari upravljivost ( bez modifikacija ) . Ja sam sredio svoj prednji trap promenom svih selen blokova , prednjim oprugama od GT-a i novim amortizerima ( sledeci put idem na gasne ) i standardni taunusovim felnama sa 175/70 13 gumama . Auto lezi dobro na putu i pliva i rita se nauporedivo manje nego ranije . Mene vise nervira zadnja osovina , on ljulja za medalju . Razmisljam da mu ugradi panardovu polugu .
-
xltale
- Poruka: 86
- Član foruma od: ponedeljak, 20. okt. 2008. u 23:56h
Poruka
od xltale » ponedeljak, 27. okt. 2008. u 11:36h
A sta kezes za sierinu letvu, mislim da se ona drugacije kaci za trap?
-
van
- VIP
Poruka
od van » ponedeljak, 27. okt. 2008. u 11:46h
Pa skoro nista ne pasuje samo srah na sraf , uvek trebaju neke modifikacije . Moras da napras kacenje servo letve na traverznu ... Izbisis rupe na traverzni , napravis caure sa navojem kod stugara , postavis ih u rupe , zavaris i zasrafis letvu . Promenis remenicu , zasrafis pumpu za motor , spojis creva i volan , sipas ulje , nastelujes trap i vozis ... Nekom je to nemoguca misija , nekom je to posao za vikend
-
911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Poruka
od 911s [SK] » ponedeljak, 27. okt. 2008. u 13:42h
Samo malo.
Skraćivanjem opruga se auto spušta, ali se ne dobija na čvrstini.
Tek sabijanjem opruga auto postaje krući.
Šta si ti tu radio?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše:
...за све те буђаве фордове
-
goja
Poruka
od goja » ponedeljak, 27. okt. 2008. u 14:49h
pa da,van...to i ja kazem...ti si ,u principu,samo montirao NOVE djelove...ja sam ubjedjen da budzenjem kojecega samo pogorsavas stvari..ma djavola posao za vikend,samo dok bi namolio strugara da mi uradi to prosla bi nedjelja dana...al nebi bilo lose.
-
van
- VIP
Poruka
od van » utorak, 28. okt. 2008. u 11:06h
Sve je to pitanje pravilnog planiranja

Jako se tesko budzi auto koji ti je svakodnevno prevozno sredstvo .
@ 911
Opruge postaju tvrdje sto ih vise skracujes skracujes ( manje metala treba da se uvrne za isti ugao pa su i naponi u opruzi veci ). Sabijanjem nista ne postizes .
-
BaneBG
- Poruka: 230
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h
Poruka
od BaneBG » utorak, 28. okt. 2008. u 17:20h
Sto se tice radova ili budjenja na svakodnevnom autu se svede na to da sam sebi ogranicis vreme za koje mora biti odradjeno da bi mogao da se vrnes kuci!
Nervoza nastaje kad vidis da se blizi vreme za odlazak a auto nije jos u voznom stanju!Svaka cast onima koji imaju garazu ili cak i dvoriste gde mogu da rade a ne ko ja, trci do ovog pa do onog pa do treceg!
Elem, ko sto kaze Van, secenjem opruga smanjuje se hod istog jer svaki zamotaj federa doprinosi na ukupnoj duzini sabijanja opruge!Najpravilnije bi bilo posle secenja da se lepo odgreje kraj i zavrne da idealno lezi u svom sicu, ali avaj,..... isteklo vreme za radove!

-
goja
Poruka
od goja » utorak, 28. okt. 2008. u 17:39h
:? tako mi je...
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » utorak, 25. nov. 2008. u 17:35h
Samo da osvezim ovu temu sa lepm vescu,.... motor ocarinjen i jopet ce se moja malenkost voziti gradskim ulicama!Cheers

-
Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Poruka
od Markedjani » utorak, 25. nov. 2008. u 17:36h
2.0 pinto ?
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » utorak, 25. nov. 2008. u 17:48h
Upravo tako,.... za sad!

-
Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Poruka
od Markedjani » utorak, 25. nov. 2008. u 17:49h
Ma super... samo da nije ispod 2.0

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
goja
Poruka
od goja » sreda, 26. nov. 2008. u 18:26h
e..a ljepo,bogami..
-
Paja Azdaja
- Poruka: 29
- Član foruma od: ponedeljak, 15. dec. 2008. u 19:40h
Poruka
od Paja Azdaja » utorak, 16. dec. 2008. u 11:30h
Bane, makina ti je frh! Da ne sedim, pao bih sa stolice. :-|
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » petak, 2. jan. 2009. u 00:34h
toliko je bilo price o motoru a nijedna slika da cucne!.... E. pa da nebi bilo nedoreceno!

Nisam ni znao da je klinac slikao,..barem bi ispolirao taj bling bling filter!
A taj plavi kablic je ipak zamenjen dostojno crvenim primerkom ali tek posle slikanja!
U podnozju filtera se vide dve bakarne cevi ,a inace sluze da dovedu plin do mesaca ,jerbo nevolim onako proseljacki da stoje creva preko samog motora!
-
van
- VIP
Poruka
od van » petak, 2. jan. 2009. u 09:59h
GT izduv , lepo , lepo...
Koji je karb tu ? Ja imam dgav i nema mesaca za njega , pa je probusen i ubacene su mu dizne za plin a to je shebalo rad karba na benzin , tj. dobio je knedlu
Kako ide auto ?
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » petak, 2. jan. 2009. u 12:00h
GT grana je podeljena na dva izduva (1-4) i ( 2-3) pa svaka u svoj lonac (samo jedan).Karburator nepostoji nego je napakovan usisni deo (leptir) sa EFI-a.Sto se tice rada motora, za sad se odlicno ponasa , ali samo u rezimima do 2500 obrtaja.I dalje nisam resio problem predpaljenja.Namestio sam da bude na skoro 20 stepeni.Zima je i neradi mi se a i nebi da ga diram sad kad lepo pali po ovoj ladnoci:) Vidis i sam da je razvodnik od efi-a a on nema tegove za pomeranje ugla ali sam nabavio neki stari sa kog cu nekako da prepakujem.
-
van
- VIP
Poruka
od van » petak, 2. jan. 2009. u 12:54h
Ja ima bar 3 kom. sa platinama , mogu da ti dam koji . Na mom taunusu je od siere razvodnik sa beskontaktnim paljenjem i komutatorom od juga . Bobina isto mora da bude elektroskog paljenja ali ti to imas vec . Ja planiram MegaJolt Lite , programabilni kontroler za paljenje na mom pintu za S7 . Kontroler kontrolise EDIS modul koji okida 2 dvostruke bobine . Upalis motor , spojis kontroler sa lap-top-om i napravis bazicnu mapu predpaljenja ( ima vec ucitanu za standardni pinto ) i krenes u voznju . Jedan covek vozi a drugi kontrolise odakle iz tabele kontroler cita podatke i proba da ih modifikuje a vozac govori kako auto odogvara na to . Generalno pravilo je da postignes sto je vece obrtaje motora u voznji za konstantan otovr leptir i opterecenje motora , tj. dobijes max obrtni moment za taj polozaj leptira gasa . Sve u svemu dosta zahebancije , ali mozes da namestis predpaljenje da najsitnije detalja ...
-
911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Poruka
od 911s [SK] » sreda, 14. jan. 2009. u 17:35h
Videh ti noćas auto u Cvijićevoj.
Reci mi, da li planiraš da mu skidaš brave na vratima i radiš taj "clean look"?
Takodje, gume ti nisu baš niskoprofilne, jesi li probavao da stavljaš iste?
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše:
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » sreda, 14. jan. 2009. u 23:20h
Brave ostaju zato sto su niklovane a to spada u retro stil!Jedino sto je uklonjeno je bravica za kljuc sa suvozaceve strane!Sto se tice guma, i jeste mi namera da zadnje budu vece od prednjih, em meni lepse izgleda em ga malo pobode na nos jer napred nemoze vise da se spusta!Niskoprofilne samo u kombinaciji sa 18-cama jer sve nisko a na 16 deluje malo smesno!Imaj u vidu da je ceo radjen u retro (muscle), a ne kao tuner stil.Jedino sto nisam isterao do kraja su felne!One nisu retro ali nemam para za lepse.

-
911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Poruka
od 911s [SK] » sreda, 14. jan. 2009. u 23:25h
OK, nisi nešto preterivao u izmenama, ali jako je fino i ovako.
Jesi ti stalno na toj lokaciji?
(Da kao slučajno malo češće prolazim tuda.

)
Ford weist den Weg.
Van piše:
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » sreda, 14. jan. 2009. u 23:57h
Koliko dubok djep,toliko i izmena!

Imao sam ja mnogo vece planove ali nece niko da se prihvati tolikog posla a ja sam nemam uslova!Cisto da kazem o cemu je rec,... kompletna izmena spoljnog izgleda a to su, prosirivanje krila i vrata da dobije gornje ivice kao dodge charger i promenu zadnjeg dela,sto se tice visine gepeka i nagiba zadnje soferke!ima toga jos ,ali necu da davim!
Da,dole sam stalno!...to jest,ako nadjem mesta :-(
-
TurboBoy7
- Poruka: 39
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 20:29h
Poruka
od TurboBoy7 » četvrtak, 9. apr. 2009. u 20:22h
Samo da kazem da sam odusevljen tvojim autom....
Ja sam pretezno scorpio fan ali kada sam tvoj auto video na Cuburi zastao mi je dah... Otcao sam do sestrica i doneo telefon i slikao auto cisto da ga imam... Perfektan styling eksterijera... Tada si sredjivao enterijer to se videlo ali auto mi je sa spoljasnosti oduzeo dah...
Jos jednom sve pohvale....
-
BaneBG
Poruka
od BaneBG » četvrtak, 9. apr. 2009. u 21:44h
Ako ce ti biti lakse,duh jednog scorpia zivi u taunusu (motor)!