A i na flasu kad stavi zar ne bi tek onda vukao vazduh?pancer987 piše:Kako je on uopste upalio ako je povukao vazduh? On bi verglao 3 dana, dok se ne ozraci, nema sanse da upali. Zar ne?
Focus TDDI nece da upali posle malog servisa
Moderator: Dragomir
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Focus TDDI nece da upali posle malog servisa
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
To za flasu stvarno ne znam. Pitanje sam postavio zato sto sam video na svom autu, ako povuce vazduh, nema sanse da upali dok se ne ozraci, ili gresim. Ako je on uspeo da upali sa poteskocama, vozio ga 4-5km, zar taj vazduh onda ne bi izasao sam pod pritiskom? I onda nakon treceg startovanja, nece uopste da upali. Malo mi cudno da je filter, ali ko ce ga znati.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Definitivno sam se i ja namucio poslednji put kad sam menjao filter. Verglao sam 5 min, i na kraju nalio filter i opet 5 min verglao, na kraju ozracio i upalio... 
Nego malo mi je neverovatno da coveku zvekne pumpa od jednom i to bas na servisu, ko zna sta je tu zajebao majstor pa sad jos prica lovacke price, a valjda je za toliko pismen da ozraci...

Nego malo mi je neverovatno da coveku zvekne pumpa od jednom i to bas na servisu, ko zna sta je tu zajebao majstor pa sad jos prica lovacke price, a valjda je za toliko pismen da ozraci...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Svakakvih majstora ima, to je nesumnjivo. Bas me interesuje sta je.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
meni isto ovo nekako previse smrdi da bas posle malog servisa to bude..
kod kog si majtora otisao?
kod kog si majtora otisao?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Zato se auto nikad ne ostavlja u servisu nego stojis i gledas sta se radi, ja kad sam god ostavio auto nekom da radi a to je bilo 3-4 puta u zivotu, nikad.nisam dobio auto da valja, il ti uvale polovan dio, ili kazu da su zamijenili a nisu, ili ti pokidaju jedno.da naprave drugo, placas markiran dio a stavljaju ti najvecu jeftinozu, ako ti radi radnik on je tanak i boli ga k za tvoj auto jer ga gazda placa ko bitangu a tjera ga od jutra do sutra da radi, ako ti radi gazda on zuri, hoce da provuce 100 auta kroz radionu, javlja se na mob pa ode da vidi sta nova stranka treba, pa se vrati do tvog auta i nastavi da radi a ono sto je radio nije dotegao itd, svi imaju pricu da garantuju al ja jos nisam cuo da je negsje neko rekao to je moja greska, izvini, evo ti moj auto a ja cu ovo da rijesim o svom trosku, skoro sam bio u jednom servisu, fiat uno na dizalici, zamjena zupcastog a zupcasti koji servis ima ima zub vise od onog sto su skinuli, sta mislite jesu li odustali od zamjene? Nisu, ne znam jesu li uspjeli nabaciti taj.remen, ja sam otisao dok su ga stavljali, ja sam dosao da.reklamiram hladnjak.egr-a jer.kad su ga pricvrstili za.turbinu nije dobro legao i pokrivio se od temperature, znaci skoro fizicki sukob i na kraju su odnijeli tokaru da ga poravna i napravi podlosku istog oblika i namontirali, kod mene te price ne prolaze ali vecina ljudi slegne ramenima i ode u drugu radionu i tamo placa tudje greske
Te price o banditluku u radionama najvise mozes da cujes od radnika koji su tu radili nekad, dodje ti lose kad cujes sta se sve radilo
Te price o banditluku u radionama najvise mozes da cujes od radnika koji su tu radili nekad, dodje ti lose kad cujes sta se sve radilo
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Bravo na postu. Sve si lepo napisao.
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Pumpa može da crkne bilo kad,nema veze dali posle malog servisa ili posle pređenih 5000km.Meni se desilo da skinuo pumpu sa ispravnog auta stavim na drugi posle 2 dana i pumpa ne radi.... Sreća što sam ja skinuo i montirao,inače ne bi verovao nikom da ovo može da se desi.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- dobri82
- Poruka: 53
- Član foruma od: petak, 9. sep. 2011. u 09:34h
...DAN TREĆI
Otišao sam jutros po auto, majstor mi pokaže da kad stavi creva da pumpa vuče gorivo iz jedne flaše i vraća u drugu u tom crevu kroz koje vraća se javljaju mehurići. Inače na pumpi nigde ne curi gorivo ali po njemu ona negde vuče vazduh. Predložio mi je da je skine i pošalje u bosch servis, nisam se složio, onda mi je predložio privremeno rešenje (ventil na dovodnom crevu - 600din) to sam prihvatio i danas je posle 8h stajanja upalio iz cuga. Ovih dana ću otići u neki drugi servis da vidim šta oni misle što se pumpe tiče. Ne mogu da grešim dušu pa da ih javno pljujem jer stvarno može biti da je pumpa zveknula ali ako se ispostavi da je pumpa ok, napisaću koji servis je u pitanju.
Otišao sam jutros po auto, majstor mi pokaže da kad stavi creva da pumpa vuče gorivo iz jedne flaše i vraća u drugu u tom crevu kroz koje vraća se javljaju mehurići. Inače na pumpi nigde ne curi gorivo ali po njemu ona negde vuče vazduh. Predložio mi je da je skine i pošalje u bosch servis, nisam se složio, onda mi je predložio privremeno rešenje (ventil na dovodnom crevu - 600din) to sam prihvatio i danas je posle 8h stajanja upalio iz cuga. Ovih dana ću otići u neki drugi servis da vidim šta oni misle što se pumpe tiče. Ne mogu da grešim dušu pa da ih javno pljujem jer stvarno može biti da je pumpa zveknula ali ako se ispostavi da je pumpa ok, napisaću koji servis je u pitanju.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Bosch pumpa da se predihtuje nije više od 30-ak evra,samo nadji nekog majstora drugara koji neće mnogo da ti uzme za ruke za skidanje pumpe.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Mislim da bi prilikom zamene filtera za naftu na Tddi motorima povremeno trebalo zameniti i dve prstenaste gumice koje se nalaze na plastičnoj T račvi povratnog creva koja se ubada u filter, posebno ako se kod stavljanja tog dela oseti mali luft ili on suviše lako upadne u metalno ležište na filteru. Ako tu vuče "falš vazduh", iz filtera goriva će se svakako deo nafte vratiti u rezervoar, a onda je neminovno duže verglanje kod jutarnjeg paljenja dok se sistem ponovo ne napuni i istera vazduh iz njega.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

jos bi bilo bolje da uz filter isporuce nove konektore
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ja sam takodje imao slican problem nakon malog servisa, kod mene se gasio na uzbrdici a povremeno i na ravnom putu, sto se tice paljenja to je blo ok. Nakon brisanja gresaka na dijagostici sve se vratilo u normalu.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001