Ovaj je 1963. godište. Vrlo je rijedak u Evropi, a posebno na ovim prostorima zbog toga što je karavan. Barem su nam tako rekli, a to sam mogao i sam zaključiti iz pretraga na Internetu. Kupljen je 2000. godine od drugog vlansika. On ga je kupio krajem 1970-tih godina u Dubrovnika od nekog Dubrovčanina.
Zbog prednosti date Ford-u Capri-ju iz 1970. godine i zbog nedostatka sredstava restauracija još uvijek traje. Stajao je nekoliko godina kod moje tetke u garaži dok nismo kuću i garažu skroz napravili, a onda smo ga dovezli kod nas prije nekoliko godina.
Motor je 1700. Redni. Urađena mu je prva specijala i čeka farbanje kao i farbanje haube unutra, pa da se ubaci. Mijenjač je također spreman i čeka farbanje. Kompletan kočioni sistem je urađen kao i ručna kočnica. Amortizeri i podvozje su također spremni. Trenutno se radi na podešavanju karambolki, maske, blatobrana... kako bi se mogao početi pripremati za farbanje. Pragove smo mu uradili dok je još bio kod tetke. Nakon toga slijede radovi na unutrašnjosti i na kraju završni detalji. Originalna boja mu je neka nijansa sive. Mi ćemo krov ofarbati u boju slonovače. Znači neće biti metalik, a ostatak će biti ofarban u svijetlo plavu (baby blue) metalik boju. Iskreno se nadam da će, ako Bog da biti završen sljedeće godine! Cool će biti voziti karavana za zadnjim pogonom i mijenjačem pored volana.

Imam samo nekoliko slika kada smo ga dovezli. Čim uslikam još slika staviti ću ih ovdje.

Ako, vas još bilo šta interesuje onda me slobodno pitajte.