ford mondeo 1.8 td
Moderator: Dragomir
- drenc
- Poruka: 9
- Član foruma od: petak, 20. dec. 2013. u 17:02h
ford mondeo 1.8 td
posto sam nov clan nezamerite mi ako nisam pravilno objasnio ,vozim forda mondea hedzbek 1.8 td , 66kw ,1998 godiste i do sad nisam imao vecih problema sa njim . do pre dve nedelje kad sam resio da popravim lucas pumpu kod bosiste zbog kapljanja goriva na osovini ler gasa naime sve je to sredjeno proslog vikenda pumpa uzupcena, auto pali sto kazu na zub super vukao bez dima na auspuhu do juce .kad sam se vracao iz beograda auto poceo da mi gubi gas i cudno da se ponasa zaustavim vozilo auto radi normalno na ler gasu ali kad dodam gas pocnu da kucaju ventili zvuk kao kad se pokrive ventili , da napomenem da sam veliki servis radio pre par meseci menjao kaiseve neverujem da je prezupcijo moje pitanje da li mogu da kucaju ventili zbog lukas pumpe to jest dela u njoj koji neki nazivaju korektor raspodele goriva hvala ako neko ima resenje bojan.
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Re: ford mondeo 1.8 td
Jesi siguran da se cuju ventili, da se mozda ne cuje solenoid na pumpi (kada gledas na pumpu naget je prema tebi i hladnjaku deo cilindricnog oblika)? Kada slabo stize gorivo do pumpe solenoid se cuje vrlo slicno kao ventili, kako dajes gas on pucketa sve brze.
- drenc
nije sto posto solenoid u ler gasu auto radi normalno ali kad mu dodam gas cuju se ventili u glavi motora i to bas kucaju i da napomenem da se motor trese ko slogiran ,to jest ventili se cuju kao kad ih stigne klip sto neverujem da je kod mene ,jer sam radio veliki servis pre par meseci a i nebi palio normalno .
- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Losiji kvalitet kaisa,"izgubio"par zuba,preskocio,proklizeo?... bilo je vec dosta takvis slucajeva prijavljenih na forumu...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
- drenc
reci mi ako prezubi sta se desava sa ventilima dali stizu klip to jest u mom slucaju nekucaju u leru ali se cuju kad se doda gas sta mislis sta me ceka dali samo menjanje kaiseva ili skidanje glave i menjanje ventila pozz
reci mi koje kaiseve da uzimam sad su bili engleski kaisevi platio sam dva zupcasta i spanere i rolere oko 100eura
reci mi koje kaiseve da uzimam sad su bili engleski kaisevi platio sam dva zupcasta i spanere i rolere oko 100eura
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pretpostavljam da se ti "engleski" kaiševi zovu QH iliti Quinton Hazell ? 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Pančevac
Cenim da su Comline,ili kako se vec pise,obzirom da ih jedan prodavac u PA forsira
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- drenc
niko mi nije odgovorio da li stizu klipovi ventili to jest da li se pokrive kod ford mondea 1.8td endura de motor
- Markedjani
- Predsednik kluba
obavezno dolazi do sustizanja.
I dalje tvrdim da je Quinton Hazell... pošto svi ti trgovci furaju priču da je to visoko kvalitetni engleski brend a ustvari je najgora krš kineštica.
I Comline ako je u pitanju to je isto najveći krš.
I dalje tvrdim da je Quinton Hazell... pošto svi ti trgovci furaju priču da je to visoko kvalitetni engleski brend a ustvari je najgora krš kineštica.
I Comline ako je u pitanju to je isto najveći krš.

- drenc
znaci negine mi skidanje glave menjanje ventila obrada glave i dihtunzi itd .
pa sta da uzmem od zupcastih kaiseva da valja jer kad uradim ventile i glavu nebi da opet imam isti problem .
pa sta da uzmem od zupcastih kaiseva da valja jer kad uradim ventile i glavu nebi da opet imam isti problem .
- Markedjani
- Predsednik kluba
Original Ford,Motorcraft,FoMoCo.

- Pančevac
Cekaj,to je samo pretpostavka.Mozda nije u pitanju to.Najbolje da odes do majstora.drenc piše:znaci negine mi skidanje glave menjanje ventila obrada glave i dihtunzi ...
O'š da se kladiš?Markedjani piše:I dalje tvrdim da je Quinton Hazell...

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- drenc
danas bi trebalo da vidi sta se desilo pa ce da saznamo sta se desilo
- Markedjani
- Predsednik kluba
Mož'... ja pijem ladan BecksPančevac piše:Cekaj,to je samo pretpostavka.Mozda nije u pitanju to.Najbolje da odes do majstora.drenc piše:znaci negine mi skidanje glave menjanje ventila obrada glave i dihtunzi ...
O'š da se kladiš?Markedjani piše:I dalje tvrdim da je Quinton Hazell...

- Pančevac
- DukeLander
Kao sto rece kolega,samo polako,pretpostavili smo da je problem u kaisu na osnovu tvog opisa jer je bilo ne jedan slucaj da posle velikog servisa ljudi predju 15-tak kilometara i pukne kais,pokida par zubaca i sl.,ali nista bez majstora...drenc piše:znaci negine mi skidanje glave menjanje ventila obrada glave i dihtunzi itd .
Mada ako je neki ventil iskrivljen trebalo bi da primetis i promenu u boji izduvnih gasova...
Original kais tj kvlaiteniji izgleda ovako,to je Dragomir slikao i stavio u neku temu,ne nalazim je sada...:

Poslednja izmena: DukeLander, na dan subota, 21. dec. 2013. u 14:16h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Ako je slucajno pocepao zupcasti najverovatnije neces morati nista da popravljas oko motora samo da zamenis kais posto tebi motor radi. Od kaiseva mozes i Dayco da stavis oni su isli u prvu ugradnju kod ovog Mondea. Opsirnije:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ti#p134168
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ti#p134168
- DukeLander
Malo off:
Mosha,koliko je zeznuto sam da menjas kaiseve? ako nije problem javi se na pp
EDIT: Zelim da se zahvalim Moshi i Drencu na vrlo korisnim i detaljnim odgovorima
Mosha,koliko je zeznuto sam da menjas kaiseve? ako nije problem javi se na pp

EDIT: Zelim da se zahvalim Moshi i Drencu na vrlo korisnim i detaljnim odgovorima

- mbole
- Poruka: 15009
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ja bih proverio kontakte na konektoru do koga dolaze kablovi sa trece dizne, pre "teskih" intervencija tipa kaiseva i sl.
Takodje proverio bih da li su lepo stegnuti srafovi na remenici bos pumpe kojima se fino podesava ugao ubrizgavanja. Cak mi je to verovatnije, ali su kontakti laksi za proveru.
Takodje proverio bih da li su lepo stegnuti srafovi na remenici bos pumpe kojima se fino podesava ugao ubrizgavanja. Cak mi je to verovatnije, ali su kontakti laksi za proveru.
Djak pesak 

- drenc
danas cemo videti kod bosiste on sumnja na dizne da je neka zastopovala javljam ako je to kvar sve solucije su u opticaju pre ikakve vece intervencije tipa kaisevi ,vetili i ostalo . 

- drenc
hvala svima na savetima bili su korisni mogu samo da vam se pohvalim da sam resio problem oko moje fordaljke i to na najbezbolniji nacin prvo cu vam reci sta nije bio problem dakle pumpa lucas je ok,nije prezupcio i sve sto dolazi kao posledica toga kakvo olaksanje
,razni moji nadri majstori su govorili ma nema sanse da je to sto ti kazes i auto mi je stojao 5 dana da bi danas ja pitao pravog majstora svaka mu dala
sta moze da bude problem objasnim ja njemu sve kako i sta i covek meni kaze uzmi tecnost za ciscenje dizni sipaj u dizel i pusti da radi sto sam i uradio i dalje je on klepetao ko cekicar jedno 15 min i kad je sredstvo prodelovalo promenio je zvuk u normalan rad motora sam svoj majstor za
mondeo dakle da objasnim uslo je nesto u diznu nepoznatog porekla dali je voda ili prljavstina tako da dizna nije mogla da izbaci maglu nego je kapala i pravila problem jer nije doslo do paljenja dizela u cilindru nego je zavrsavao u izduvnoj grani sto se i osetilo na auspuhu to je to od mene pozzzzz..............
ps zaboravio sam da napomenem da bosista je tvrdio da nisu dizne i da je pumpa ispravna ona koju je on remontovao .toliko o strucnosti persone . 

-
- Poruka: 43
- Član foruma od: ponedeljak, 25. feb. 2013. u 19:48h
Pa nije pogresio, PUMPA TI JE ISPRAVNA, DIZNE SU OK!!! Sto se zalis na coveka??? Zaboravio si jednu bitnu stvar da nam kazes, da li si menjao vodenu pumpu pri velikom servisu??? Jer ako nisi, to bi druze moglo da te debelo kosta!!!!