Skripanje pri kretanju
Moderator: Dragomir
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Skripanje pri kretanju
Vec sam jednom pitao ali nije bilo odgovora.
Zvuk je slican skripanju kocnica pri samom zaustavljanju, kada auto ide bas sporo, a kocnicu jedva da pritiskam. Slican, ali ne isti. Tisi je i kao da dolazi sa drugog mesta, negde ispod poda, po sredini, pozadi.
Javlja se pri kretanju iz mesta, prvom, cuje se kao skripuckanje/ cviljenje. prvo 2-3 puta u vecim razmacima, recimo 3 puta u 2 sekunde, pa onda nekoliko puta brze, recimo 3-4 puta u jednoj sekundi. Tokom voznje se ne cuje.
Mislim da pocne da se cuje posle malo duze voznje. Na hladan motor, prvih 10-15 minuta, ne cuje se.
Sta bi to moglo da bude?
Zvuk je slican skripanju kocnica pri samom zaustavljanju, kada auto ide bas sporo, a kocnicu jedva da pritiskam. Slican, ali ne isti. Tisi je i kao da dolazi sa drugog mesta, negde ispod poda, po sredini, pozadi.
Javlja se pri kretanju iz mesta, prvom, cuje se kao skripuckanje/ cviljenje. prvo 2-3 puta u vecim razmacima, recimo 3 puta u 2 sekunde, pa onda nekoliko puta brze, recimo 3-4 puta u jednoj sekundi. Tokom voznje se ne cuje.
Mislim da pocne da se cuje posle malo duze voznje. Na hladan motor, prvih 10-15 minuta, ne cuje se.
Sta bi to moglo da bude?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Skripanje pri kretanju
jeftine plocice
- Vladan
Ok, moguce, ali zasto se nije culo do pre par nedelja. Vec par godina su tu? Navodno su bile neke bolje, nemacke, ne znam koja firma, bas onako dosta praha pustaju, sve su mi felne prljave, kao da sam Audi ili BMW?!
Video sam na netu, zaboravio sam za koji auto, pripisuju nekom tockicu (cranck pulley), ima veze sa radilicom.
Na drugom mestu, BMW, kazu da se to neki senzor tare o diskove, da je to standardan "kvar"dal' kod 3, dal' kod X3?
Video sam na netu, zaboravio sam za koji auto, pripisuju nekom tockicu (cranck pulley), ima veze sa radilicom.
Na drugom mestu, BMW, kazu da se to neki senzor tare o diskove, da je to standardan "kvar"dal' kod 3, dal' kod X3?
- milan_gt
u plocici ima opiljaka nekog drugog materijala pa je sad to doslo na red, vidi dal ti diskovi imaju sjajni prsten malo urezan u disk, ili ne moras, potrosice se vremenom..
a kazem jeftine plocice jer upravo imaju tu osobinu koju si pomenuo da ti cvile pri blagom pritisku na kocnicu..
a kazem jeftine plocice jer upravo imaju tu osobinu koju si pomenuo da ti cvile pri blagom pritisku na kocnicu..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
I skupe pločice hoće da škripuću... ako su pločice u pitanju podmaže se zadnji deo pločice sa bakarnom mašću i cviljenje-škripanje prestaje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vladan
Mislite na skripanje prilikom kretanja, ili prilikom kocenja? To prilikom kocenja jesu kocnice, zvuk nervira, ali me ne brine.
Mene brine skripanje prilikom polazenja iz mesta, prvom brzinom, kada su auto, motor i kocnice zagrejani, a pedala kocnice nije pritisnuta.
Sent from VladanMovies using Tapatalk
Mene brine skripanje prilikom polazenja iz mesta, prvom brzinom, kada su auto, motor i kocnice zagrejani, a pedala kocnice nije pritisnuta.
- milan_gt
plocice uvek dodiruju diskove..
- Vladan
- I<3Ford
- Poruka: 14
- Član foruma od: ponedeljak, 9. dec. 2013. u 01:12h
drzac motora
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Isti problem imam I ja na fiesti 1.4 tdci mkVI ,za sada nisam imao vremena da trazim kvar ali sumljam na kuciste lezaja desne poluosovine
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
i ovo ne procitam svaki dan da gagi ima problem oko kola 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ja sam primetio jedno vreme kod mene na fiesti recimo 1. do nekih 4000rpm jbm li ga od prilike pricam, i naglo prebacivanje ali bukvalno naglo ko na trkama i oseti se udarac kao da odvajam menjac od motora i oba zajedno od sasije...a u trenutku tog bum-a cuje se skrip...
znaci da trazim nov menjac sa poluosovinama
znaci da trazim nov menjac sa poluosovinama

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Vladan
Hvala Dragomire, u tom prvom postu na koji niko nije odgovorio, rekao sam da mi se nesto cini da i neki lezaj zeza, tako da mozda ipak sve to ima neke veze.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kod obućara su cipele uvek pocepaneDaniel piše:i ovo ne procitam svaki dan da gagi ima problem oko kola

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове