Dihtung glave x2
Moderator: Dragomir
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Dihtung glave x2
Danas sam malo rasturao auto, odvezao na praonu i oprao motor, vratio se kuci da prebrisem one plastike i imam sta da vidim, prelivna posuda puna pjene, nivo se podigao preko onog ruba gdje je spojena posuda, sta sad raditi, zbog cega se to desava, nema 5000 kako sam mijenjao dihtung i ravnao glavu
- I<3Ford
- Poruka: 14
- Član foruma od: ponedeljak, 9. dec. 2013. u 01:12h
Re: Dihtung glave x2
dali si nosio glavu na proveru?
-
- Trovač foruma!
Nisam, rekli su da ne treba jer se vidjelo da je dihtung izgorio na 2 mjesta, samo poravnao
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Na tom motoru moraju da se ravnaju i blok i glava kad se menja dihtung.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
- Trovač foruma!
Bas si me obradovao
- I<3Ford
- Poruka: 14
- Član foruma od: ponedeljak, 9. dec. 2013. u 01:12h
skini glavu i odnesi je na proveru ako je ok onda moras da poravnas block a to je 

-
- Trovač foruma!
Nesto kontam da je jeftiniji drugi motor od tog zahvata
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
nije jer ideš kod onog majstora koji je rekao da se to ne treba radit. njegova greška, njegovo otklanjanje problema
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

-
- Trovač foruma!
Ma necu, tad je doslo vec do pogezanja oruzja ovaj put bih ga morao ubiti
A kakva je praksa sa dotezanjem glave, meni je receno da se to ne doteze a negdje sam procitao da poslije 1000 kilometara treba dotegnuti
Mali edit, na hladnom ugasenom motoru nivo tekucine je bio centimetar preko maximuma, vozio sam da nabijem radnu temperaturu malo zesce nego inace vozim ali nidta pretjerano do 3000 obrtaja i nivo se podigao preko onog ruba posude, nista nije izbacio van ali lijepo svira zrak na cep
Jos jedno pitanje, na p. posudi su tri crijeva, dva tanka odozgo i jedno deblje odozdo, na desno tanko cim upalim auto ide tecnost, na lijevo tek kad nabijem radnu temperaturu, jel to ok?
A kakva je praksa sa dotezanjem glave, meni je receno da se to ne doteze a negdje sam procitao da poslije 1000 kilometara treba dotegnuti
Mali edit, na hladnom ugasenom motoru nivo tekucine je bio centimetar preko maximuma, vozio sam da nabijem radnu temperaturu malo zesce nego inace vozim ali nidta pretjerano do 3000 obrtaja i nivo se podigao preko onog ruba posude, nista nije izbacio van ali lijepo svira zrak na cep
Jos jedno pitanje, na p. posudi su tri crijeva, dva tanka odozgo i jedno deblje odozdo, na desno tanko cim upalim auto ide tecnost, na lijevo tek kad nabijem radnu temperaturu, jel to ok?
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Koji je motor u pitanju? Uvek kada se motor zagreje poraste nivo rashladne tecnosti. Kada se motor potpuno ohladi nivo opadne.
-
- Trovač foruma!
da, al meni je izbila van, po oklopu od zupcastog
1.8tdci 85 kw
prije par mjeseci sam mijenjao dihtung i ravnao glavu
1.8tdci 85 kw
prije par mjeseci sam mijenjao dihtung i ravnao glavu
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
da se radi o mom autu, ako treba, dolazio bih mu svaki dan dok ne napravi ono što je rekao da će napravit i dok ne napravi kako treba. ako treba, povedeš koju mrgu sa sobom obrijane glave i problem rješenveljo_81 piše:Ma necu, tad je doslo vec do pogezanja oruzja ovaj put bih ga morao ubiti
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

-
- Trovač foruma!
a sta ako on izvadi dzepnog boga, dzabe mrge 

-
- Trovač foruma!
Konacno uhvatih vremena da idem kod majstora, naravno ne onog koji je radio glavu. Njegovo misljenje je slijedece, pritiska u crijevima nema, posudu kao da duva malo al to je u granicama normale, nije mu jasno odakle toliko pjene u posudi, malo mu djeluje kao da je masna, izmjerimo antifriz preko -40 je, kaze da nista ne diram pa cemo kontrolisati s vremena na vrijeme
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- lacky
- Poruka: 39
- Član foruma od: petak, 27. maj 2011. u 11:48h
Veljo,kao sto rece Totti obavezno pregledaj hladnjak EGR-a.Ja umalo neslogirah kad sam kupio auto od pomenutog Tottija
isti simptomi su bili kao i kod tebe,sta vise imao sam tonu garezi u rashladnom sistemu(antifriz bio kao mulj crn i masan) koja je nekim cudnim putevima dolazila tu kroz grejac rashladne tecnosti .Merili mi kolicinu gasova i posudi dva puta i uvek bilo ispod zadatih fabrickih vrednosti.Evo od kad promenih to prosle zime 20k predjoh sve ok.

-
- Trovač foruma!
Bravo majstore, skoro sam ga ugradio, ranije ga nisam imao, u stvari imao sam ga ali mi nije tekucina isla preko njegatotti piše:Hladnjak EGR-a?
Jel bolje da brikam crijeva da ne idu preko hladnjaka ili da blokiram izmedju turbine i hladnjaka, kod egr-a je vec blokirano
- totti
-
- Trovač foruma!
Kad se samo sjetim koliko samo sjetim koliko sam se samo napatio da nadjem crijevo sto ide sa motora na taj hladnjak... bio sam na 10 otpada i sto jest jest, brze postize radnu temperaturu
I dimi mi bijelo ujutro kad je hladnije, antifriz u auspuhu a nisam skontao da tako dolazi
Bilo bi bolje spojiti crijeva da ne izapira onu cadj iz hladnjaka ali kontam da ce se koliko toliko grijati pa cu blokirati radije izmedji turbine i hladnjaka a promijenicu antifriz kad dodje proljece, malo ga voziti na destilovanoj da sve izapere pa onda dosuti antifriz
I dimi mi bijelo ujutro kad je hladnije, antifriz u auspuhu a nisam skontao da tako dolazi
Bilo bi bolje spojiti crijeva da ne izapira onu cadj iz hladnjaka ali kontam da ce se koliko toliko grijati pa cu blokirati radije izmedji turbine i hladnjaka a promijenicu antifriz kad dodje proljece, malo ga voziti na destilovanoj da sve izapere pa onda dosuti antifriz
-
- Trovač foruma!
zastopao sam na turbini i digao mu radnu temperaturu za 300 metara, odvrnuo cep u boci nista zraka, nema onaj smiley sto se klanja, da ima stavio gatotti piše:Hladnjak EGR-a?

- totti
-
- Trovač foruma!
-
- Trovač foruma!
Ovo smo rijesili a sad nesto pocinje da smrdi, kad ga drzim na kvacilu, sad sam uvozio u rikverc u garazu, uzbrdo na L pa je kvacilo na pola a s gasom se igram, smrdi neka mjesavina lesa i spaljene gume, zasto ako je kvacilo novo?
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Pa nema to veze, nisi ga spojio skroz, proklizava u svakom slucaju, i mora da se oseca.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Zato sto ne osecas svoj auto.