Intervala brisaca - ugradnja
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Intervala brisaca - ugradnja
Zainteresovan sam da ugradim na svog Focusa intervalni rad brisaca. Dosta se pisalo o tome, ali niko nije dao konkretan odgovor sta je sve potrebno promijeniti. Jedino je sigurno da mora biti rucica sa onim potenciometrom
Neko je spominjao i GEM koji mora da podrzava tu funkciju. Nasao sam Focusa Ghiu koji ima taj promjenjivi interval brisaca pa bih od njega uzeo potrebne dijelove. Da li neko zna sta jos treba, mozda neki relej?

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Intervala brisaca - ugradnja
Sa zamenom GEM-a se potencijalno javlja jedan drugi problem - može da se desi da taj novi ne podržava neke funkcije koje sad imaš na autu.

- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Da, i ja sam na to pomislio. E sad, ova Ghia ima sve sto ima i moj Focus. Osim ASR i ESP, ali mislim da GEM sa tim nema veze?
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kad smo vec kod intervala, primetio sam nesto na PUG 206 (ili bese 208, no nije ni bitno), sto sam se odavno pitao kako se nisu setili da naprave.
Kad stanes, brisaci uspore. Daklem, ako su na intervalu, interval uspori jos vise, a ako su na konstantno sporo, predju na interval. Jedino ako su na brzom ne menja rezim.
Jel to tako i na ostalim novijim modelima?
Kad stanes, brisaci uspore. Daklem, ako su na intervalu, interval uspori jos vise, a ako su na konstantno sporo, predju na interval. Jedino ako su na brzom ne menja rezim.
Jel to tako i na ostalim novijim modelima?
Djak pesak 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Meni je sad tako na Golfu - ako je na intervalu, kad staneš brisači prestanu da rade, a ako su na prvoj brzini, onda predju na interval.
Na bivšoj 307-ici sam imao "auto" mod umesto intervala (zbog senzora za kišu), ali su takodje prestajali da rade ako staneš, a podešeni su na prvu brzinu rada.
U oba slučaja - čim kreneš, prelaze u režim kako su i podešeni na ručici.
Na bivšoj 307-ici sam imao "auto" mod umesto intervala (zbog senzora za kišu), ali su takodje prestajali da rade ako staneš, a podešeni su na prvu brzinu rada.
U oba slučaja - čim kreneš, prelaze u režim kako su i podešeni na ručici.