Mondeo Jr., 2,5T
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Re: Mondeo Jr., 2,5T
Stariji čovjek, u penziji je pa ga ne zanima estetika već lova (jeftinije gume).
Iskreno, bio sam spreman i uz davanje 16" još mu i nadoplatiti za ove 18".
A Y-ke su već prodane, u srijedu je primopredaja. Da, 500 eura sa gumama. I dat ću mu još 2 gume iz seta koje sam kupio od Milana.
Danas sam montirao gume na njih, balansirao, oprao ih i još sutra nabacim zaštitu i odoše jednom forumašu.
Iskreno, bio sam spreman i uz davanje 16" još mu i nadoplatiti za ove 18".
A Y-ke su već prodane, u srijedu je primopredaja. Da, 500 eura sa gumama. I dat ću mu još 2 gume iz seta koje sam kupio od Milana.
Danas sam montirao gume na njih, balansirao, oprao ih i još sutra nabacim zaštitu i odoše jednom forumašu.
-
- Poruka: 204
- Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h
Bo nekoliko pitanja... Rekao sam da me ne zanima plastika da bi se popunila praznina izmedju radija i maske al,ipak mi je to smetalo pa sam narucio masnku preku net (onaj link) koji si mi ti preporucio i danas sam je dobio.Ta plastika sam je platio oko 30 eu sto nije mnogo.Zakazao sam u subotu da se to montira i da dodje kao sto treba. Sada dok montiraju masku planirao sam da ugradim i tu kameru za rikverc.Za to mi trazu 50 eu za montazom.Pitao sam gde ce da montiraju,rekli su mi u branik.Posto sam video da je kod tebe kod tablice pitao sam zasto ne kod tablice? Rekli su (il sam ih ja tako razumeo) da nemaju takvu kameru (il mozda ima vise posla pa mrzi ih).I sada trazim savet od tebe (ili od neko ko se razume u elektroniku) dali da prihvatim montazu u branik ,il da sam narucim kameru kao tvoju pa da zatrazim da se ona instalira kao kod tebe na tablice a ne kod branik. Ujedno nisam zadovoljan sa fabricne zvucnike pa bi ih menjao sa kvalitetnije ,jer znas (ili neko zna) koje su dimenzije za zvucnike u ford focus 2009 FL? 16? 17? Pozdrav
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
nek ti dovedu instalaciju do osvetljenja za tablicu,naruci kao bo,imas na netu koliko hoces tu kameru ssto ide iznad tablice,i sam montiras i spojis kad ti stigne
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- bo.
Masku radija sam staviš, pa to je par minuta posla. Vidi sekciju Uradi sam, mislim da sam postavio temu za ugradnju 1 DIN radija u Focus Mk2FL. Ako nisam, stavit ću.
Što se kamere tiče, nemoj da ti režu branik, nema potrebe za tim.
Bolje i jednostavnije je da uglaviš kameru u osvjetljenje tablice. Ako ništa drugo manje je upadljiva. A i nešto malo manje će se prljati.
U setu s kamerom dođe i obično 5 metara činč kabla - to ti neće biti dosta pa odmah naruči i žensko ženski činč konektor da možeš nastaviti kabal.
Za zvučnike neznam koje su dimenzije.
Što se kamere tiče, nemoj da ti režu branik, nema potrebe za tim.
Bolje i jednostavnije je da uglaviš kameru u osvjetljenje tablice. Ako ništa drugo manje je upadljiva. A i nešto malo manje će se prljati.
U setu s kamerom dođe i obično 5 metara činč kabla - to ti neće biti dosta pa odmah naruči i žensko ženski činč konektor da možeš nastaviti kabal.
Za zvučnike neznam koje su dimenzije.
-
Veceras sam kupio zvucnike koje cu da montiram u subotu.Platio sam ih 100 eu, "PIONEER TS-A171CI" dali su mi mali popust jer su bili 120 eu. Mozda je posao 5 minuta posla al nit imam tih 5 minuta nit sam siguran da bi to odradio kako treba...kada sam se toliko razbacao sa troskovima oko dvd play-era ,zvucnike,auto masku...dacu jos 20-30 eu neka postave instalaciju za kameru ,masku i neka promene zvucnike.Hvala Bo & macaneli na savet i meni je bilo glupo da mi rezu branik ovako kako sto si ti uradio Bo izgleda odlicno.Jos sutra cu naruciti kameru preko net a u subotu cu sve to montirati.Insistiracu da i ja budem prisutan dok se montiraju zvucnike jer kako su ljudi za nigde nista cudno da ubace neke od 40-50 eu a da zacuvaju ove skuplje za njih. Mislim da ce to biti zadnja "modifikacija" na mom ford focusu.Postavicu i slike nakon sto se sve zavrsi. Bo duzim ti pice,pa ako nekada bude prilike...
-
Bo jos jedno pitanje.Kuda si sproveo ti tvoju instalaciju do tablice (peta vrata) niz kabinu il gde? Poima ja nemam od to a vidim da i "najbolji majstori" tu u Skoplju nisu bas neki experti il nece da su muce.Tako ostaje da im ja kazem kako hocu da instalacija bude izvedena. Hvala po ko zna koji put.
p.s. Ako imas neka slika postiraj tu.
-
Vec sam poceo monolog na tvoje mesto Bo
... Ipak javno da iskazem zahvalnost za neke savete koje sam dobio ,tu pre svega mislim na link za onu plastiku i za kameru koja mi je stigla pre par dana i danas je konacno montirana.Konacno sam zavrsio sve modifikacije oko ozvucenje i kamere koje sam planirao i koja verovatno bi bila drugacije izvedene ,ne toliko kvalitetne bez tvojih saveta. Jedno pitanje ,posto imamo istu kameru,za leto je lako zasuces rukave uhvatis se posla i operes auto,al u zimi jel peres auto u auto peralne? Pitam te jel mislim da jaki mlaz koji koriste u peralni moze da osteti kameru il se to samo meni tako cini da je moguce? Hvala jos jednom za sve savete,pozdrav.

- bo.
Oprao autić i stavio zimske na 121.080 km (23.000 km u 7 mjeseci), 205/55/16 Dunlop Wintersport 3D (stari set od Focusa).
Čudan mi je sad..

Probat ću sa ratkapama, možda se popravi dojam malo..
Evo i slike s plastikama..

Čisto usporedbe radi, izvagao sam gume s felgama.
1. slika GY Eagle Asymetric 2 225/40/18 sa oem felgom - 21,7 kg

2. slika Pirellijeva guma T125/85/16 (mini rezerva, čelik) - 13 kg

3. slika Conti TS850 195/65/15 na čeliku - 15,4 kg

OZ Energy sa 225/45/17 Dunlop Sportmaxx gumom je teška cca 21 kg
Za sami kraj prošle godine (31.12.2013 16:00h), šećer na kraju (barem meni, dugo sam tražio ove maglenke).

Slike prije:

U tijeku:

Pranje i konačan rezultat:

Ovo je privremeno (barem se nadam) dok ne nađem vremena lakirati u crno rešetke, maglenke i farove.
Krom lajsnu ću u bijelo lakirati.
Čudan mi je sad..

Probat ću sa ratkapama, možda se popravi dojam malo..
Evo i slike s plastikama..

Čisto usporedbe radi, izvagao sam gume s felgama.
1. slika GY Eagle Asymetric 2 225/40/18 sa oem felgom - 21,7 kg

2. slika Pirellijeva guma T125/85/16 (mini rezerva, čelik) - 13 kg

3. slika Conti TS850 195/65/15 na čeliku - 15,4 kg

OZ Energy sa 225/45/17 Dunlop Sportmaxx gumom je teška cca 21 kg
Za sami kraj prošle godine (31.12.2013 16:00h), šećer na kraju (barem meni, dugo sam tražio ove maglenke).

Slike prije:

U tijeku:

Pranje i konačan rezultat:

Ovo je privremeno (barem se nadam) dok ne nađem vremena lakirati u crno rešetke, maglenke i farove.
Krom lajsnu ću u bijelo lakirati.
- bo.
Instalaciju sam provukao po pragu do zadnjeg dijela i onda sam uvukao kabal ispod gume (keder).fordst piše:Bo jos jedno pitanje.Kuda si sproveo ti tvoju instalaciju do tablice (peta vrata) niz kabinu il gde? Poima ja nemam od to a vidim da i "najbolji majstori" tu u Skoplju nisu bas neki experti il nece da su muce.Tako ostaje da im ja kazem kako hocu da instalacija bude izvedena. Hvala po ko zna koji put.
Mora se skinuti kompletna plastika petih vrata.
Isto tako je i kolega napravio na Focusu.
Pogledaj prjašnje slike, ako ih nema tu onda nisam ni poslikao.
Ma nema na čemu, zato smo tufordst piše:Vec sam poceo monolog na tvoje mesto Bo... Ipak javno da iskazem zahvalnost za neke savete koje sam dobio ,tu pre svega mislim na link za onu plastiku i za kameru koja mi je stigla pre par dana i danas je konacno montirana.Konacno sam zavrsio sve modifikacije oko ozvucenje i kamere koje sam planirao i koja verovatno bi bila drugacije izvedene ,ne toliko kvalitetne bez tvojih saveta. Jedno pitanje ,posto imamo istu kameru,za leto je lako zasuces rukave uhvatis se posla i operes auto,al u zimi jel peres auto u auto peralne? Pitam te jel mislim da jaki mlaz koji koriste u peralni moze da osteti kameru il se to samo meni tako cini da je moguce? Hvala jos jednom za sve savete,pozdrav.

Nikad ne perem auto u auto praoni bilo kakvoj, pranje mi je hobi pa to radim kod kuće. Jedino u iznimnim slučajevima odem u praonu da samo isperem prljavštinu.
Nemaš brige što se mini washa tiče, ako meni nije oštetilo kameru onda neće ni tebi

Auto perem kao i do sad, ne pazim na kameru uopće.
Neznam jesam li ti već rekao, pripazi u koji utor stavljaš kameru.
Ako je ledica (svjeto) desno od izbočenja kamere, stavi ju u lijevi utor. ISto vrijedi i obratno.
Ja sam zeznuo pa kontra stavio i sad mi to izbočenje baca sjenu na tablicu.

-
Lep hobi imas
Meni je lakse da odvedem auto u peraoni kada je zima (hladno) a za leto je OK uhvatiti se za posla . Dobro je znati da nije kamera toliko nezna stvar.Inace decko koji je radio instalaciju tako je to profi uradio da sam bio prezadovoljan.vLepo je kada ljudi rade nesto sa ljubav,onda i rezultati su odlicni.Tako da kod mene je sve tako odlicno leglo kao da je pravljeno u ford a ne naknadno.
Pozdrav

- bo.

Nakon 768 godina traženja, konačno sam našao difuzor

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9928
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

nemoj samo duple izduve da stavis kao na slici podseca me na bmw

ima se,moze se - nema se,mora se....
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
uuu sto ce da bude zgodno
al mora ici dva izlaza, ne mora i nije predvidjeno dva dupla da bude ko M5

al mora ici dva izlaza, ne mora i nije predvidjeno dva dupla da bude ko M5

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Dve jednocevke kulturne i to je to.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- bo.
Mislio sam nešto ovako da stavim
:
Naravno da neće duplonke
Ide ravni nastavak koso odrezan, kao i na Titanium S.

Spoiler
Show

Naravno da neće duplonke

Ide ravni nastavak koso odrezan, kao i na Titanium S.
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Napravi zavrsetak cevi sa kosinom, kao da prati ivicu branika, ako me razumes.
- bo.
Naravno, pa to sam i napisao u postu iznad 

- bo.
- Neskica
- Poruka: 77
- Član foruma od: sreda, 25. mar. 2009. u 09:22h
Neću smeti više da zalazim u ovu temu ( ima srčka da ME STREFI
)
Svaka čast na radovima i na samom AUTU

Svaka čast na radovima i na samom AUTU

Ford Focus 1.6 TDCi
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
cim taj difuzor nije pukao u transportu znaci da valja 

- bo.
Jako je krut.
Velika je razlika u kvaliteti materijala (prednji lip je OEM i nemjerljivo je bolji/kvalitetniji).
A vidi se da je oštećen ćošak.
Treba ga doraditi - otvor za mačje oči, otvor za kuku..
To sam vidio ovako, a vjerojatno još bude toga kad ga krenem pripasivati.
Velika je razlika u kvaliteti materijala (prednji lip je OEM i nemjerljivo je bolji/kvalitetniji).
A vidi se da je oštećen ćošak.
Treba ga doraditi - otvor za mačje oči, otvor za kuku..
To sam vidio ovako, a vjerojatno još bude toga kad ga krenem pripasivati.
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
zadnji difuzor dolepis na branik?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- bo.
Fiksira se šerafima.
Vidjet ću tek šta i kako kad krenem..
Vidjet ću tek šta i kako kad krenem..
- lukijano
-
- Poruka: 767
- Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h
Ovaj zadnji mi se čini da je napravljen, od onih vlakana (sa dvokomponentnim lepkom), od kojih se prave i čamci... Zato se i okrnjio ćošak... Da je prava plastika, onda je savitljiva i mekana i to se teško lomi...
Ma šta ćeš... kad se izgituje, sredi i ofarba, biće to super, samo ga moraš paziti posle da se nigde ne nasloniš sa njim...
Ma stvarno si ga sredio... extra...
Iskreno, nikada nisam voleo bele automobile, ali sad gledajući ovaj tvoj, počinje da mi se sviđa sve to...
Evo na primer za ovog, moguće je da bi i menjao ovog mog... ne zbog boje nego zbog motora i opreme... E taj bi mi legao 100%:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... LSO_EXPORT
Taman sve što treba, samojoš zadnji spojler da ima...
Ma šta ćeš... kad se izgituje, sredi i ofarba, biće to super, samo ga moraš paziti posle da se nigde ne nasloniš sa njim...
Ma stvarno si ga sredio... extra...
Iskreno, nikada nisam voleo bele automobile, ali sad gledajući ovaj tvoj, počinje da mi se sviđa sve to...
Evo na primer za ovog, moguće je da bi i menjao ovog mog... ne zbog boje nego zbog motora i opreme... E taj bi mi legao 100%:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... LSO_EXPORT
Taman sve što treba, samojoš zadnji spojler da ima...

- bo.
Hvala..
Ma ovog sa linka ja ne bi kupio.
Šta će mi auto na kojem nemam šta raditi (OK, opruge staviti).
I šta dalje..
Ma ovog sa linka ja ne bi kupio.
Šta će mi auto na kojem nemam šta raditi (OK, opruge staviti).
I šta dalje..